Mod 135 birkaç soru...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba.yeni aldığım hatsan mod 135 hakkında birkaç sorum olacaktı.tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.


    1.Tüfekten (şimdilik) memnunum ve tüfeği dağıtıp yayını falan greslemek istiyorum.hem performans hem de tüfeğin ömrü için.yeşil gres kullanacağız da forumda da bu tüfeği dağıtan kimse olmamış sanırım.şimdi yolun başındayken yanlış birşey yapmayalım diyorum.


    2.Pellet seçimini nasıl yapabiliriz?tüfekle birlikte victory saçmalar geldi.baktım ince mehmetten farkı yok.gittim gamo match pellet aldım ispanya yapımıymış.ancak bu tüfekte maksimum kaç grain pellet atabiliriz?ayrıca paraşüt yada düz veya hollow point ve daha isini bilmediğim diğer saçmaların kullanım alanları nelerdir?hollow pointin avda kullanıldığını gördüm.saçma hedefe girince açılıyormuş.


    3.Pelletleri makina yağı ile yağlasak bize performans açısından katkıda bulunur mu?sanırım forumda "mazotlama" başlığı altında mazot koyma yerine pelletleri yağlayın deniyordu.Yani daha ayrıntılı birşeyler olsa?


    4.Bugün yaptığım atışlarla 39 metrede 1 lira ve 50 kuruşu devirdik.bu yeterli bir başarı mıdır acaba?


    5.bendeki yeni nesil mod 135 değil.ama bazı yerlerde yeni nesildekilerde bulunan sas ın güç kaybına neden olduğu yazıyor.doğru mudur?


    Bilgisi olan herkesten tavsiyelerini bekliyorum.Ayrıca aklıma bir soru gelirse burdan yeniden soracağım.


    Saygılar.

  • Merhabalar,


    Pelet olarak size JSB express 14.3 grain kullanmanızı öneririm. Benim 135 imde çok iyi sonuçlar aldığım bir pelettir. Uzun mesafe atışlarında ise JSB 16 grain veya 18 grain kullanırsanız daha az sapma yapar rüzgarda. Gamo peletlerden uzak durun derim. Kaliteleri ve isabetleri çok düşük ayrıca namluyu ve elinizi de fazlası ile kirletiyor gamolar. Gamo serilerinde bir tek rocket serisi iyidir delicilik ve tahribat olarak. Peletleri yağlamanıza gerek yok zaten çok güçlü bir tüfek 135. Ayrıca yuvarlak başlı peletler kullanmanız her tür mesafede daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.


    Sas sisteminin güç düşmesi ile ilgisi yoktur. Sas sisteminde tüfek kundağa vidalanırken, vidalar sert bir plastik içerisinden geçirilir ve plastik parça biraz da olsa titreşimi emer.

    Daystate Air Ranger 5,5mm + NikkoStirling Nighteater 8-32X60
    Hatsan AT44 W10 LONG 5,5mm + NikkoStirling GAMEKING 4-16X50
    Hatsan MOD 135 QE Vortex 5,5mm + NikkoStirling Mountmaster 3-9X40

  • bugün tüm gamoları bitirdik.arkadaş ne lanet pelletlermiş.yok yok bi daha paraşüt pellete tövbe.dediğiniz gibi bir de JSB deneyeceğim.silah gerçekten çok güçlü ve artık en kısa zamanda dampa ayak almak şart oldu.bugün baktım stoper bile yerinden oynamış.60 metrede soda şişelerine atış yaptık ama desteksiz atmak gerçekten çok zor hatta imkansıza yakın gibi geldi.bir de 50 atış sonrasında tüfeği kır, bir de o ağırlıkta nişan almaya çalış zulüm.yok ben toza toprağa yatar kalkarım diyorsanız doldurduktan sonra yatın atın o zaman ok.
    hatsanın dediğine göre sas ile quattro tetik pek fazla önem sarfetmiyormuş.ya beni teselli için dediler yada gerçekten öyle.ben 2.sine inanmak istiyorum artık :)


    bir de özellikle merak ettiğim şey bu tüfeklerle bb saçma atmak mümkün müdür acaba?

  • oxo merhabalar.5 adet soru yöneltmişsiniz cevapları naçizane bildiğim kadarıyla sizinle paylaşmak isterim.


    1-daha önce tüfek sökmediyseniz ve bu konularda teknik bilginiz yoksa bence hiç sökmeyin.


    2-tüfeğiniz çok güçlü bir tüfek olduğu için ne kadar çok ağır pellet kullanırsanız o kadar iyidir.


    3-tüfeğiniz zaten çok güçlü pelletleri yağlamanıza gerek yok.


    4-YAPMIŞ OLDUĞUNUZ ATIŞLARDA 39 METREDEN 1 LİRA VE 50 KURUŞU VURDUĞUNUZU YAZMIŞSINIZ.EVET TABİ Kİ BU BİR BAŞARI.AMA PROFİL BİLGİLERİNİZE BAKTIĞIMDA ÖĞRETMEN OLDUĞUNUZU GÖRÜYORUM.T.C KURUCUSU VE AYNI ZAMANDA İLK ÖĞRETMEN OLAN YANİ MESLEKTAŞINIZ OLAN ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN RESMİNİN ÜZERİNDE BULUNDUĞU PARAYI VURMAYI SİZE BİR ÖĞRETMEN OLARAK UYGUN GÖRMEDİM.ATIŞTA VURDUĞUNUZ PARA HEM T.C PARASI VE MİLLİ SERVETİ, HEMDE T.C KURUCUSU ULU ÖNDER ATATÜRK'ÜN RESMİNİ TAŞIDIĞI BİR KAMU MALIDIR.


    5-sas ve quatro sistemleri olmayan tüfeklerle olan tüfekler arasında benim naçizane fikrim pek fark etmiyor.


    SAYGILARIMLA

  • herkese merhabalar.bu höbiye gönül veren bizler bazen farkında olmadan bir yanlış yaparız.bu yanlışımız ise metal paraları hedef olarak kullanmamızdır.sizlerden ricam diğer arkadaşlarımızı da bu konuda uyarmalı ve üzerinde ulu önder atatürk'ün resmi olan metal paraları hedef yapmamalıyız.saygılarımla.


    ''Otobüs durağında beklerken yerde 5 kuruş gördüm ve o parayı yerden aldığımı görenler şaşkın gözlerle bana baktılar.''Bu kadarcık parayla ne yapacaksın''dercesine...Ama bilmiyorlardı ki benim o parayı üzerinde ''Atatürk''resmi olduğu için saygıdan aldığımı...''

  • hayırlı olsun keyifli atışlar dilerim

    Hatsan Striker Edge .22 / Zoraki HP 01 Ultra .177 / SA Jericho 941 / Crosman 1077


    Hatsan AT44 / Webley Raider 10 / Hatsan Mod 85 Sniper / Hatsan Mod 99 / Hatsan Mod 25 Supertact / Stoeger x20 / Remington AirMaster 77 / Gamo P900 / Gamo PT80 / SMK P17 / Walther ppk