Moderatör ve Regülatör

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhabalar..

    PCP dünyasına yakın bir zamanda adım attım ve o zamandan beri pek bir eğleniyorum. Fakat tahmin edebileceğiniz gibi bir kaç ufak sorun çıkmıyor da değil :)

    Hatsan AT44 kullanıyorum ve bu arkadaşımız "arka-bahçe" ortamları için biraz fazla gürültülü. Ben de gidip bir moderatör buldum ve ses konusunda hoş bir anlaşmaya varabildik :)

    Fakat şimdiki sorunum ise şöyle:
    15 metre civarında bir mesafede gözardı edilebilecek bir hata oranıyla dürbünüme sıfırlama yaptım. Tüfeği sabitleme konusunda ve atışlar arasındaki sapmalar konusunda pek problem çekmiyorum fakat 5li veya 10lu grupmanların her birinde bir adet serseri pellet oluyor. 1TL boyutuna tıkıştırdığım 4lü grubun 5. saçması yaklaşık 3cm uzağa gitti ve gidişini resmen dürbünden gördüm. Elim kolum oynamadı, silah da oynamadı fakat arkadaş sapıttı.
    Moderatörler bu tür hatalara sebep olur mu? Eğer oluyorsa sessizlik benim için taviz verilebilir bir lüks olacak ve moderatör çöpe gidecek :)

    İkinci sorum ise; Hatsan AT44'e regülatör takılıyor mu? Takan var mı? Hazır bir işlem mi yoksa özel olarak mı yapılıyor? Nereden bulunur veya yaptırılır? (İkinci dedim 5 tane sordum:))

    Ekleme: Gamo Diabolo Match Pellet kullanıyorum, bir iki gün içinde JSB Exact deneme şansım olacak, belki de pellet'le alakalı bir şeydir ve ben size boşuna bu kadar okuma zahmeti verdim ve keyboard parçaladım :)

    Hatsan AT44S-10 .22
    Leapers 6-24 x 50 AO IR
    Gamo V-3 Chrome

  • JSB pellet ile sorunlarınızın çoğundan kurtulursunuz. kurtulamazsanız önce moderatörsüz deneyin bakalım sonuç nasıl olacak.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

    ankarateam.png

  • Tüfeği çok az da olsa sağa sola doğru eğik tutunca sağa sola sapmalar yapar. Tüfeğinizin üstüne küçük bir su terazisi koyup deneyin derim.

    Saygılar

    Daystate Air Ranger 5,5mm + NikkoStirling Nighteater 8-32X60
    Hatsan AT44 W10 LONG 5,5mm + NikkoStirling GAMEKING 4-16X50
    Hatsan MOD 135 QE Vortex 5,5mm + NikkoStirling Mountmaster 3-9X40

  • JSB pellet'leri bir iki gn içinde deneyebilirim.. Sonuçlardan haberdar ederim çok teşekkürler :)

    Fotoğraf çekmek için kullandığım tripodun üstünde de minik bir su terazisi var, bu yöntem atış sırasında kullanmak için aklıma gelmemişti. Dürbünleri oturturken kullanıp kenara koyuyordum. şimdi atış sırasında da denerim, çok teşekkürler :)

    Hatsan AT44S-10 .22
    Leapers 6-24 x 50 AO IR
    Gamo V-3 Chrome

  • sapıtan pelletin eteği eğilmiş olabilir. Eteği ezilmiş şekli bozuk pelletleri kullanmamaya çalışın. Kaliteli pelletlerle çoğu tüfek problemsiz atar.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • JSB Exact Jumbo'larla bugün bir hayli atış yaptım ve ağzım kulaklarımda şu an :)

    Etek eğilmesini biliyordum fakat dikkat etmiyordum, şarjöre sıkı gelen pelletleri içeri tıkmaya çalışırken biraz eğmeyi ben bile kazara yapabiliyorum o yüzden JSB'lere aşık oldum ve onlarla bir ömür boyu kalmayı planlıyorum! :)

    Sıfırlamak için sadece 3 atış yetti ve ondan sonra 15 metrede 25 kuruş çapına 7 pellet topladım! :) Rakamlar ve seviyeler ile ilgili nasıl bir başarıdır bilmiyorum ama benim için büyük bir başarı şu an :)
    Fotoğrafı da çektim fakat telefondan aktaramıyorum şu an :(

    Fakat halen arada bir bir tane pellet yine sapıtıyor fakat bu seferkiler Gamo Diabolo'lar kadar abartmıyor.. 25 kuruş veya 50 kuruş olabilecek bir grupmanı 1 lira veya biraz daha büyük bir boyuta topluyor. Henüz daha 15-20 metreden daha uzak mesafelere atamıyorum, hem daha iyi bir dürbün hem de daha rahat bir alan bulana kadar idare edeceğiz artık.

    Tavsiye ve öneriler için çok çok teşekkürler, bu forum olmasa tüfeğimden bu kadar keyif alamazdım! :)

    Hatsan AT44S-10 .22
    Leapers 6-24 x 50 AO IR
    Gamo V-3 Chrome