bu namlu ne amaçla yapılmış?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • namlu çıkış hızını arttırmak için olabilir,yiv olmadığı için önce hızlanıp son kısımda yivli kısma gelip daha isabetli gitmesi sağlanıyor diye düşünüyorum videodan onu anladım ama... saygılar

    Bu pcp bağımlılık yapıyo kardeşim :love:

  • videoda belirtmişler


    minimum surtunme maksimum hız ve hızlandıktan sonra yivlere girerek çıkışta daha stabil yön alıyor.


    Sonuç olarak daha hızlı ve isabetli atışlar yapılabiliyormuş

    Samyang Sumatra 2500 Carbin .25
    Diana Panther 350 Magnum .22

  • smooth twist yeni fx namlu hakkında bilgi verebilecek ustalardan ve bilgisi olan arkadaşların bilgilerini bizimle paylaşmasını bekliyoruz ;d;

    huglu süperpoze 12 calibre


    mke çifte 12 calibre


    hugsan otomatik 4+1 12 calibre


    hugsan otomatik 4+1 12 calibre


    ford c max 1.6 182 hp ecoboost

  • Namlu çıkış hızını arttırmak için yapılmış gibi duruyor, aslında bende buna yakın bir sistem düşünüyordum ama bu benim düşüncemden daha iyi gibi sanki.

    Tekli AT-44 6.35mm kundağı omuzlu OBÜS ;lol;
    A Rh(-)

  • Amaç tamamen yeni bir şeyler yapmak ve en önemlisi, çok daha ucuza namlu işlevi görecek bir sistem geliştirmek. Bu sistemde neticede havalı silah pellet i atılacağından, yivset sistemi kadar olmasada iş görüyor olsa gerek. Ama yivset sistemi kadar isabetli olmayacağı açık.

  • Smooth twist yeni fx namlu yivset namludan daha iyi gurupları var yani daha isabetli bazı sitelerde yapılmış gurupları var izleyebilirsiniz.

    FEİNWERKBAU 600

  • Örneğin, yivset li LW namlulu kaliteli silahlar, 50mt de hatta bazen 100mt lerde bile tek delik grupman yapıyor. Daha iyisini nasıl yapıyor acaba smoothtwist ile, yivset liler kadar iyi dense anlarımda... :)

  • Bir ufak test e kaldıysak anlamak için yandık. :) Bir adet test ile bir genelleme yapılamaz. Her namlunun bir karakteri vardır. Bu kadar kolay olsaydı, bütün dünya smoothtwist e dönerdi. :) Maliyeti ucuzlatmaya yönelik reklam kokan hareketler bunlar...

  • O testi yapan adam Ben Taylor diye bir kişi bu adamı araştır, orası türkiye değil ufak bir test yapsın da dünyaya bu malı satsın, alacak adamlar bizim gibi enayi degil neyin iyi olup olmadığına bizden daha biliyorlar bizlerde sadece laf var kötüleme var bizlerde bir namlu üretelimde adamlar kötülesin smooth twist denilen namlu ilk defa kullanılmıyor bundan 40 -50 yıl evvel almanlar amerikalılar bu namluyu tanklarda kullandılar hala bu namlu kulananlar var viysete göre daha hızlı ve isabetli olduğu için en son condor pcp de denendi lw namlunun yaptığı gurupmanın yarısındanda küçük guruplar yaptı bunuda amerikalılar test etti. viysetten çıkan pellet üzerinde viy set açtığı izler tırtılı bir şekil alıyor ve 30 -35 bin devirle dönerek yol alıyor fakat pelleti üstündeki ufak tırtıllar yani viy setin açtığı tırtllar bunlar hava sürtündüğü için hafifde olsa balans bozkluğu oluyor o nedenle guruplar dağınık oluyor poligan nanlulularının yivsetine baktığınızdan silik gibi gözükür niye pelletin üzerinde fazla tırtıl açmaması için daha az balans olsun düzğün gitsin diye smoottwist namludan çıkan pellet üzerine hiç tırtıl açmadan namludan çıkıyor,tırtıl olmadığı için balans bozukluğuda olmuyor ve düzgün şekilde yol alıyor onun için gurup düzgün çıkıyor.Bu yazının alman ve amerikan tankları bölünümde aşaya kadarki bölümü amerikan sitesinden alınmştır.Saygılarımla.

    FEİNWERKBAU 600

  • BenTaylor un kötü dediği silah var mı? :) Reklam adamı kendisi. Tamam bu smoothtwist iş görüyor olabilir ama uzun mesafede fazla şansı yok gibi.


    Tank top başka havalısilah başka, simdi tank larda ne namlular kullanıyorlardır smoothtwist e gelene kadar.


    Hem bunca yıldır LW namlu üzerine çalışıyor ve uzmanlaşmış durumda. Bu zamana kadar LW aptalmıydı da Smoothtwist namluya geçmedi. Poligon namlu yapıyor ama o bile yivset li namlular kadar tercih edilmiyor. Smoothtwist pek tutacak bir yenilik hamlesi değil, hatta yenilik bile değil. Maksat maaliyeti azaltmak, nokta. :)

  • Sayın nofer e katılıyorum. Konu hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama bana sistem çok mantıklı geldi. Mod 99 arkadaşımız elinde bir veri bilimsel dayanak veya yazı olmadan nasıl bu kadar emin konuşabiliyor anlamış değilim. Olabilir demek bu kadar zor mu? Birşeyin sadece kulağa geliş şekliyle veya göze görünüşle değerlendirilmesi ne kadar acı...

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • Rakibalboa nın da dediği gibi sn. Tacir, "Acı yok" :) :)


    Tamam kabul, smoothtwist güzel bir namlu çeşididir, ama ben şimdilik yivset sisteminden yanayım.


    Şaka bir yana, bende merak ettim bu namlu çeşidini, inşallah Türkiye ye gelir, alır deneriz. :)