Dürbünün kullanım ömrü bittimi?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar..Bugün bir saat kadar atış yaptıktan sonra birden dürbündeki netlik yok oldu ve bulanık bir şekilde göstermeye başladı..Zoom yaptıkca bulanıklık dahada artıyor...Herhangi bir darbeyede maruz kalmadı... Dürbünü kullanarak şu ana kadar yaklaşık 800 atış yapmıştım ve sorunsuzdu..Ayrıca dürbün ayağıda gayet sağlam ve tek parça(ztn orjinali ile gelen ayak hiçbir işe yaramıyor)..Ürünün markası ise hatsanın yanında verilen optima 3-9x32 modeli. Hatsanın yanında verdiği dürbünün ömrü bukadarmış diyebilirmiyiz??Teşekkürler..

  • dürbün fena deyil ben kullandım sarsıntıdan dürbüne bir haller olmuştur kanısındayım

  • evet dürbünün performansı hakkaten güzel fakat optima 635 e nedense pek dayanmadı :(

  • Büyük ihtimal dürbününüzün iç mercekleri kaydı,atıs yapmaya devam ederseniz hiçbir görüntü alamıcak duruma gelcektir.açıp el yordamıyla bişelr yapılabilir ama cokta saglıklı olmaz aynı zamnda artı kılı kırma tehlikeside olusur.yapacak pek bişe yok en kısa zamnda dampa kullanmaya başlayın ve yeni bir dürbün tabi.

  • [Resim Engellendi: http://img88.imageshack.us/img88/3899/drbnayarjv5.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://img88.imageshack.us/img88/2060/paralaxav5.th.jpg]
    benim tasko da şöyle bi durum var;
    önce dürbünü gökyüzüne yada beyaz lekesiz bi yüzeye yönlendirip sonsuza görüntü alıyoruz, arka mercekten artıkılın netlik ayarını yapıyoruz.
    daha sonra ön merceğin önünde çerçeveyi döndürerek çıkarıyorum, örneğin genel olarak tüfeği 30 metrede kullanacaksam 30 m mesafede bir cisme (mümkünse üzerinde yazıları olan bir şişeye) hedef alıyorum.bu seferde ön merceği döndürerek artıkılın, genel görüntünün ve şişe üzerindeki yazıların netliğini ayarlıyorum.
    dediğin sorunu bende yaşamıştım bu şekilde kesin ve net bi sonuç aldım.