Çift kırma seçimi Savunma amaçlı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • ateşli konularında pek tecrübem yok, ancak savunma maksatlı bir tüfek bulundurmak istiyorum, pompalı yada otomatik düşünmüyorum baştan belirteyim.
    çift kırma düşünüyorum: kompakt, doldurması zahmetsiz, az mekanik aksamlı olması nedeni ile çift kırmada karar kıldım.


    öncelikle namlu boyu en kısa bir seçim yapmak istiyorum, ama piyasada 51 cm den kısa namlu yok, araştırdım yasal sınır 47 cm , yerli firmalar yasal ölçüler dahilinde kişiye özel üretim yapiyorlarmış bunuda öğrendim,
    namlu boyundan sonra dipçik boyutu en kısa ne olabilir yada tüfeğin bütününün belli bir kısalık ölçüsü varmıdır?, sonuçta herşeyin yasal olmasını istiyorum Allah kullanmak nasip etmesin fakat olası bir durumda savunma amaçlı yasalara uygun en kompakt çift kırma edinmek amacım.


    daha sonra kalibre seçimi 12 düşünüyorum, fişek yatağı 76mm magnum olucak, ayrıca namlunun slug olma şansı varmıdır? sonuçta 47 cm slug namlulu pompalılar var piyasada. ayrıca namluya entegre arpacık istiyorum


    birde çakmaklı, enjektörlü, horozlu terimleri nedir ? hangisi daha iyi ve sorunsuzdur?, Silah tek tetikmi çift tetikmi olmalıdır, hangi markanın hangi modelini önerirsiniz yada hangi firmaya sipariş verip yaptırmamı tavsiye edersiniz?

  • Sayın mythshaman öncelikle merhabalar.Savunma amaçlı olarak çift kırma tavsiyesinde bulunulmasını istemişsiniz.Fakat çift kırmaların savunma amaçlı kullanılmamasını düşünenlerdenim.Adı üzerinde çift kırma.Yani sadece iki şansınız var.Allah korusun ama eğer kendinizi gerçekten korumak durumunda kalırsanız seçeceğiniz tüfek pompalı veya otomatik olmalı.Artık ülkemizdede çok kaliteli pompalı ve yarı otomatikler imal ediliyor.Ben size pompalıda armtac rs-x2 yarı otomatiktede rs-a2 yi tavsiye ederim.Fiyat performans açısından her ikiside çok iyidir.yok ben bir kere alıcam evladiyelik olacak derseniz pompalıda benelli süper nova yarı otomatiktede benelli m4 tavsiye ederim.Mutlaka çift kırma sahibi olmak istiyorum dersenizde huğlunun 103 veya 104 serisinden bir tane alın.Senelerce dönüp arkanıza bakmayın.Saygılar.

  • tavsiyeniz için teşekkür ederim barış bey dediğiniz silahları inceleyeceğim

  • Savunma amaçlı olarak daha çok pompalı tüfekler kullanılır, otomatik tüfeklere göre mekanizmanın arıza vermesi daha zordur. Bir de şöyle bir çifte var savunma için henüz ülkemize gelmedi diye biliyorum. http://www.stoegerindustries.c…toeger-double-defense.php