gamo cfx royal 4.5 ilk izlenimler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • selamun aleykum


    silah sağlam ve güçlü bir silah. ilk sorun olarak şunu söyleyebilirim. merminin sürüldüğü döner hazne iki parmağımı da resmen çürüttü. 20-25 atışta bunu yaptı.


    gamo pro magnum .177 pelletlerle deneme yaptım. namluya tam oturan pelletler hedefi şaşırmıyor. ancak etekleri büyük geldiği için traşlanan pelletler(pelleti ittirmek sorunu çözmedi), hem döner namlunun dönüşünü zorlaştırıyor hem de 9-10 metre civarında(1.5 metresi içeriden 8.5 metresi açık havada olan tuğla atışında) hedefi bulamıyor.


    değişik yerlerde eteklerin namluda yenmesinin sonuca etkisi yoktur denmişti ancak en azından 20-25 atış sonrası bu tüfek de böyle değilmiş diyebilirim.10 metre kısmen açık hava atışında hedefi bulamadım.


    silah 8-10 metrede oldukça güçlü. 1.75 litrelik 4 adet boş plastik kola şişesini delebiliyor. 10 metre civarında tuğlayı delebiliyor. 8 metrede traş köpüğü kutusunu önlü arkalı delebiliyor. enerjisinin bu mesafelerde çok yüksek olduğunu düşünüyorum.zira hedefi zıplatmıyor. belki de pelletin de yapısı gereği olacak çok sert ve seri şekilde delip geçiyor.


    tuğlalar karşı komşunun tarafında ve destekli bir yerde olduğundan tahribatı göremedim ancak sanırsam kısa mesafede enerjisinin yüksekliği nedeniyle delip geçme özelliği var. hedefi dağıtmadığı gibi hedefte dağılmıyor. pelletlerdeki tahribat olarak da derli toplu olduklarını söylebilirim. tek parçadan ibaret kalıyorlar.


    tüfeğin en büyük sorunu pelletler tam oturmayınca kıç kısmını döner namluda bırakması ve sanırsam kılcal olarak döner sistem çevresindeki boşlukları da tıkadığından her seferinde daha zor açılıb kapanması ve bu durum kesin olarak(kısmen açık hava tuğla atışında) isabetsiz atışa neden olması.10 metre, kısmen(atıcı kapalı mekanda hedef açık alanda) açık havada durum böyle gibi geldi.


    kapalı mekan 8 metrede pellet kıçı döner namluda kalsa bile hedefi vurabiliyorum.


    kısaca en büyük sorun döner sistemin bence anormal derecede, çok fazla sert olması. tetik kısmı için de aynı şeyleri söyleyenler var ancak bu benim ilk tüfek deneyimim olduğundan kıyaslama yapamayacağım. ancak en azından bu mesafede hedefi vurma konusunda sıkıntı oluşturmadığını söyleyebilirim.


    döner sistemin yumuşaması konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

  • tüfek yeni olduğu için böyle şeyler olabilir bende ilk aldığımda böyleydi ama zamanla yumuşadı yay biraz daha otursun düzelir saygılar

  • eski bir cfx royal kullanıcısı olarak kullandığım zaman edindiğim bilgileri paylaşmak isterim.pelet yükleme haznesinin zor döndüğünden bahsetmisiniz öncelikle öğrenmek istediğim tüfek kurulduktan sonra mı pelet haznesini çeviriyorsunuz yoksa tüfeği kurmadan önce mi ?zira tüfek kurulmadan hazneyi çevirmek baya zor bir eylemdir.eğer bu şekilde yapıyorsanız tüfeği kurduktan sonra pelet yüklemeyi denemenizi tavsiye ederim.diğer bakımdan çok isabetli bir tüfek olduğunu iddaa edebilirim A takımı üyeleri maharetini yakından bilir.yalnız size tavsiyem şimdi vereceğim adresten bir adet GRT III tetik (altın tetik de denir) sipariş edip tüfeğe kolayca monte etmenizdir adres şöyle http://charliedatuna.com/GRT-III%20Trigger%20New.htm .dürbün için dampa tavsiye ederim çok güçlü bir tüfek değil ama isabete inanılmaz katkısı oluyor. yani sıralayacak olursak


    1. pelet haznesinin kolay dönmesi için tüfek kurulduktan sonra hazne açılıp pelet öyle konulacak (aksi şekilde davranıldığı varsayılmıştır. tenzih ederim )
    2.bir adet GRT III (altın ) tetik edinilecek http://charliedatuna.com/GRT-III%20Trigger%20New.htm
    3.bir adet dürbün için dampa ayaklık


    bunlardan sonra tüfeğinizden ayrılamayacaksınız.


    yanlış yada eksik bilgilerim varsa kusura bakmayın tecrübeli arkadaşlar yorumlarını esirgemesinler.Umarım bu bilgiler ve tavsiyeler işinize yarar.



    sevgiler

    İ Z M İ R
    Sarsılmaz Kılınç Light 2000 9 mm
    Sarsılmaz Sar9 - Mete 9mm


    ZORAKİ Hp-01 Ultra .177


    Gamo Cfx Royal .177 + Tasco 3-9x56 red AOE


    Weihrauch HW 97 K .177 + Falcon T50 10-50 x 60
    Nikula 6-24x50 Red-Green AOE


    Üç kuruşluk adama beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satar


    H İ T