Dürbün Montajı ve Ayarlaması

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bu Gün mod125 Sniper Tüfegime uygun tek parça ayak satın aldım çift taraflı bantları önce dürbünü saran yuvarlak kısımlara koydum daha sonra silah ile ayağın birleştiği yerede tam zemine olmak üzere koydum. Silahı elime alıp dürbünden baktığım zaman arpacığın dürbünün sol altta kaldığını gördüm. Montajı yanlış yapmış olabilirim sizlerden ricam doğru montaj nasıl yapılır bunun dışında tavsiye ve önerilerinizi sunmanızı isterim şimdiden teşekkür ederim. Bu arada olayı resimlerle daha net anlatmaya çalışacağım


    [Resim Engellendi: http://a1210.hizliresim.com/12/5/dnwth.jpg]
    [Resim Engellendi: http://a1210.hizliresim.com/12/5/dnwtk.jpg]
    [Resim Engellendi: http://a1210.hizliresim.com/12/5/dnwtp.jpg]

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5mm , Optima 3-9X44E


    Crosman 357 6 Inc CO2 4.5mm

  • o çift taraflı bant olayını bende yaptımda dürbün ayar tutmayınca çıkarmıştım,bunun yerine ben tek parça ayağın altına tüfeğin kızağı ile birleştiği yere çift taraflı bantı yarısını dikey olarak kesip yapıştırdım tüfeğinde gezini söktüm dürbün takınca bir anlamı kalmıyor onun..

  • Arkadaşlar orjinal çift ayakda dürbün tüpünün çevresine (ayakların bağlandığı halka içine) ve ayaklar altına şamyel (araba iç lastiği) konularak darbeye karşı takviye yapıldığını öğrendim. Çift ayakta randımanlı olurmu denedinizmi? çoğunluk dampa ayakta hem fikir bu işi ucuza halleden varmıdır. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler

    ;) HATSAN OPTİMA 550 (5.5 kal.)- 3*9*32 Optima Dürbün


    :thumbup: ATA NEO 12 Otomatik

  • mod 125 kullandım anı sorun bendede oluyor bunun için durbunu takabileceğiniz kadar one takın sorun kalkıcaktır.

  • neden arpacık aşağıda kalmış öyle :)


    çünkü dürbün arpacığından yüksek de kalıyorda ondan..tek parca ayağı çıkar sade dürbünü yapıştır tüfeğin gövdesine..bir daha bak..arpacık biraz daha yukarıda gözükür..


    şimdi burda yapman gereken..arpacığın o şekilde görünmesine kafayı takmaman olacak..seni ilgilendiren bölümü..dürbünü ayarlayıp hedefi vurman olacak...


    dürbün boğazına tek tur iç lastik sar..ve vidalarını sonuna kadar sıkma..tadında bırak..lastik ezilmesin ki..işlevini tam yapsın..


    son olarak hep bilindik hatalar yapılıyor danışılmadan...


    yaylı tüfek kullanacaksanız..yukarıdaki tarif ile birlikde..dampa ayak satın almalısınız..(tek parça ayak deyil )

  • Çok güzel açıklanmış. :thumbup: Mutlaka dampa ayak kullanın hele MOD125 gibi dürbün katili bir tüfeğe. Yoksa bütün icatlar boşa çıkabilir ve hobiden soğuyabilirsiniz. Emniyetli atışlar.

  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ama dampa ayağa o kadar para vermem şu anda belki ilerleyen zamanlarda alabilirim, ayrıca havalı silahlarla yeni tanıştım bakalım biraz kullanayım böyle de mod125i değiştiririm çok ağır desteksiz çok zor atılıyor, ya kas yapacam yada tüfeği değiştirecem :)

    Hatsan Mod 125 Sniper 5.5mm , Optima 3-9X44E


    Crosman 357 6 Inc CO2 4.5mm