Mod 125 için 2 sorum vardı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • 1. sorum
    Sizinde bildiğiniz gibi mod 125 kuvvetli bir silah, biraz tepme yapıyor ve bundan dolayı uzun mesafeli atışlarda alınan sonuçlarda oluşan grubun çapı genişliyor.
    Bunu en aza indirmek, tepmenin oluşturduğu kuvveti azaltıp hedefe daha yakın vurabilmek için dipçik kısmını bir şekilde ağırlaştıranları duydum.Kimisi beton dökmüş. Bende böyle birşey yapsam sizce işe yarar mı? Dipçiğin içi boş. Teorik olarak ne kadar ağır olursa o kadar tepme azalır ve sarsıntı en aza iner.
    Dipçiğin arkasındaki plastik bölmeyi çıkarttım fakat maalesef arkası kapalı ve içini göremiyorum. Dipçik kısmında ne kadar bi bozluk söz konusudur? Bi yerde kapanma varmıdır acaba? Bu konuda bilgisi olan arakdaşlar var mı?


    2.sorum
    Silahı aldıktan sonra arkadaşla araziye gittik ve 30 metreden sıfırladık. Rüzgar bulunmuyordu. Silahı sıfırladıktan sonra hedefler koyup onları vurmaya başladık aynı mesafeden. Yaklaşık 15 atıştan sonra hedefleri vuramamaya başladık. Tekrar 30cm e 30cm lik hedef tahtasını koyduk ve tahtaya bile isabet etmediğini gördük. Fakat dürbün ü kontrol ettim, hareket etmiyordu. Bir oynama göremedim. Bu ayar bozulması dürbün ayaklarından oluşan kayma ve oynamadan mı meydana gelmiş olabilir yoksa dürbünün içindeki mercek ayarlarındaki oynamadan mı meydana geliyor?
    Silahı aldığım av bayine telefon açıp sordum. Sorunu anlattım. Dampa kullansam bu sorun çözülür mü diye. Dampanın ne işe yaradığını sordu. Anlattım. Alma bi fark olmaz dedi. Dürbünün içindeki mercekler oynar silahın kuvvetinden dolayı dedi. Peki bu hep böyle mi olucak diye sordum, "evet 15 atışta bi sıfırlama yapıcaksın" dedi.Kaliteli dürbün alsam bile sorunun devam ediceğinden bahsetti. Bana pek mantıklı gelmedi. Millet av silahlarınada dürbün takıyor ki onların tepmeleri çok daha kuvvetli.
    Birde size sormak istedim.
    Hafif bi silahada geçmeyi de istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Webley Tomahawk 5.5mm + Silencer
    3-9X44 Pamir
    Sports Match Dampa ayak
    Webley Raider 10 (Sürpriz bir yenilikle yakında elimde)
    Sutter 6-24X50 Mdot

  • sevgili dracone


    1. cebabım dipciğe beton dökenler heralde inşaat ustaları ve kendilerine göre kolay bir çözüm ama işe yaramayacağını öğreneceklerdir. bence sen hemen silahını sök ve yay ucu ağırlığını daha hafif bir malzemeden yaptır (tornacılar zevkle yapar çok kolay oluyo çünkü)böylece tepme yarıyarıya azalmış olur.


    2. cevabım bu silahla dürbün kullanmak insana ızdırap verir. ben kendi silahımda arpacık ve gez denen nimetlerden faydalanıyorum farklı bir zevk oluyor. dürbün yerine kullanabileceğin reddot denilen cihazlar var ama yakınlaştırma yapmıyor sadece ortasındaki kırmızı noktayı nişan almak için kullanıyorsun. bunlar dürbünlere kıyasla çok daha hafifler bu nedenle dürbündeki gibi bir kayma söz konusu olmuyor. ama sen illa dürbün dersen bu silahta dampa ayak ve 6x32 dürbün seni fazla üzmez ve zevkli atışlar yapabilirsin ama sakın unutma elindeki silah dürbün katili sınıfında bir silah ^^


    ayrıca av silahları kuvvetli demişsin, evet daha kuvvetli ama onlardaki tepme tek taraflı. o sebepten dürbünlerin merceklerinin sadece ön tarafında contalar var. havalı silahlarda ise çift taraflı bir tepme söz konusu (pcp ler hariç :) ) ve dürbünleride ona göre üretiliyor yani merceklerin hem önünde hemde arkasında contalar var. senin seçim yaparken dikkat edeceğin bir konuda bu. baktığın dürbünlerin özelliklerinde havalı silahlara uygun ibaresi olanları tercih edebilirsin.


    saygılar

    Weihrauch HW100t .22 cal. / tasco 6*24*50ao
    Hatsan AT44 .25 cal. / optima reddot
    Umarex (s&w) .177 cal.




    siyah_kurdela.jpg
    B Rh(+) kocaeli

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen volkanertekin ().


  • cevabın için çok teşekkür ederim volkanertekin :)


    peki dampa ayak alsam ve bir şekilde temas yerlerini gözden geçirip hiç kaymıcak şekilde ayarlasam, dürbün oynamasa bile içindeki mekanizmanın oynama yani ayarı kaçma durumu olur mu? Dürbün ömrü önemli değil maksat sıfırladıktan sonra şöle ağız tadıyla atışlar yapayım istiyorum. Benim en çok merak ettiğim konu dürbün oynamasa bile içindeki mekanizma oynayıp ayarın kaçması söz konusu oluyor mu?

    Webley Tomahawk 5.5mm + Silencer
    3-9X44 Pamir
    Sports Match Dampa ayak
    Webley Raider 10 (Sürpriz bir yenilikle yakında elimde)
    Sutter 6-24X50 Mdot

  • alacağn dürbün havalı silahlara uygun üretilmiş olmalı mümkün olduğunca hafif olanları tercih etmelisin birde dampa ayak kullanırsan 15 atış yerine 200 atış yaparsın (stoper denen aparatı kullanmayı ihmal etme fiyatlarıda gayet makul 20 ytl civarı).


    eğer dürbünü gerçekten çok sağlam sabitlersen darbeler merceklere gelecektir ama bu bahsettiğim şeyleri kullanırsan seni rahatsız etmez sürekli sıfırlamak zorunda kalmazsın

    Weihrauch HW100t .22 cal. / tasco 6*24*50ao
    Hatsan AT44 .25 cal. / optima reddot
    Umarex (s&w) .177 cal.




    siyah_kurdela.jpg
    B Rh(+) kocaeli

  • Bunu duyduğuma çok sevindim : )
    İnternetten bi kaç malzeme aldığımda stoper de almıştım fakat sonradan dikkat etim ki dürbünün en arkadaki ayağının arkasında vidayla sabitlenmişbi metal var.
    Stoper i nereye takıcaz?

    Webley Tomahawk 5.5mm + Silencer
    3-9X44 Pamir
    Sports Match Dampa ayak
    Webley Raider 10 (Sürpriz bir yenilikle yakında elimde)
    Sutter 6-24X50 Mdot

  • dürbün ayağını taktığın kısımdaki metal parça vidalı onu söküp yerine stoperi tak. diğeri sadece demir senin aldığın stoperin önünde kauçuk bir parça var darbeyi emme konusunda diğerine oranla çok daha iyi olacaktır.


    dürbünü takarken izleyeceğin sırada


    stoper-dampa ayağın alt kısmı-dürbün ve en son da dampanın üst kısmını takacaksın.

    Weihrauch HW100t .22 cal. / tasco 6*24*50ao
    Hatsan AT44 .25 cal. / optima reddot
    Umarex (s&w) .177 cal.




    siyah_kurdela.jpg
    B Rh(+) kocaeli

  • Hatsan mod 125 'te dipcik yastığından tetik önüne uzaklık 38 cm,tüfegin( boşta) denge noktası yastıktan itibaren 60 cm ,kuruldugunda ise denge noktası 2.5 cm geride (dürbünsüz).Düz bir deynegi oynatmadan iki elimizle ortasından tutsak ağırlığı belirginleştikce dengede tutmada zorlanacağız el araları açıldıkca ki bu belli bir seviyeye kadar bizi rahatlacak dengeyi kolaylaştıracaktır fakat tüfegin hatları ellerin duruş yeri denge noktalarını yakalamamızda olabildiğince ergonomik yapılmaya çalışılsada ...kısaca kişiye göre kundak ve dipcik mesafesi çok önemlidir.

  • Bu silahta ilk modifiye girişimim dipçiğe alçcı doldurmaktı.
    Özellikle ayakta atışlarda denge çok önemlidir.125'in ağırlık merkezi bi hayli önde ve ayakta yaptığınız atışlar çok başarısız olur. Her ne kadar dürbün taktığınızda ağırlık mekezi arkaya gelsede dipçiğe biraz ağırlık eklemek tüfeğin dengesini sağlar. 500 grama kadar bir ağırlık silahı dengerler.


    Dampa ayak konusu bence 125 için şarttır. Hatta en sağlamı öne ve arkaya bir stoper ve dampa ayak. Ama bu silah için değermi orası tartışılır.
    Yay ucu piston ağırlığını plastik olanı ile değiştirirseniz tepme % 70 e kadar azalıyor.
    Havalı silahlar hem öne hem arkaya teper. Havalı silahlar için tasarlanan dürbünlerin mercekleri iki taraflı tepmeye göre dizayn edilip yastıklanır. Bu tür dürbünleri dampa ile desteklerseniz, Dürbünün ömrü uzamış olur.


    125 için birde gez ile atış yap dene atışlarında yine istikrar yoksa benim ki gibi namlu iyi değildir. Namlusu iyi olmayan bir silah ne kadar kuvvetli olursa olsun, veya işçiliği ne kadar iyi olursa olsun 5 para etmez.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png