FT Şampiyonası İzmir Ayağı 18-19 Mayıs 2013

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Kurallar az çok belli, atış başı 1 dakika
    bir kulvar 5 dakika. ben bu 5
    dakikalık süremde ister çay-kahve
    içerim ister tüfeğime hava basarım
    buna kimse müdehale edemez. zaten
    25 atışı bir dolumda atacaksın olayı çok çok çok saçma.Benim pcp tùfeğim
    arızalı bir dolumda 5 atış yapıyor ve
    tüpüm bitiyor diyen birine, iyi ozaman
    dolum yapamazsın elinle at mı
    diyeceksiniz.saygılar


  • :thumbup:


  • Ömer kural kuraldır, bütün dünyada bu iş böyle. Aksi bir kural olmadıkça çay-kahve içebilirsin ama dolum yapamazsın. Yarışmanın organizatörü dünyada uygulanan kuralları ülkemiz koşullarına göre gözden geçirip uygulamak durumunda. ve yarışmaya katılacak/katılan herkez buna uymak zorunda, bir kişi dolum yapmaya kalktığında yarışma aksar, 50 kişi 1kişiyi beklemek durumunda kalır; sözüm meclisten dışarı ama mesela güç ayarı ile oynar vs. 25 atışı ara dolum yapmadan atamayacak PCP pek yok zaten. Yapıcı eleştiri ve öneriler tabii ki yapılabilir ama bu şekilde olmaz. Organizasyona güvenip, destek vermeliyiz. Seninde bildiğin gibi böyle bir yarışma kolay düzenlenmiyor.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Erdem abi bu tip taleple gelecek kişi sayısı eminim çok çok az olacaktır. Onlar için bir şeyler yapılabilir bence. belki de en son atarlar...niyetim organizasyonu zora sokmak değil. Bu etkinliğin amacı hobimize gönül verenleri biraraya toplamakdı. o yüzden gelmek isteyen herkesin gelmesini sağlamak bence iyi olur. Ayrıca yaylı ve pcp aynı kategoride yarışıyor bu bile küçük kural esnemesi oluyor bence... ;grin;


    (belkide böyle bir talep hiç olmayacak)

    Türk'ün Kızıl Elma'sı "BİRLİK" ola ki, Türk yurduna "DİRLİK" gele..

  • Erdem abi Ömerin yorumu biraz sert kaçmış benim anladığım kadarıyla,
    Dolum kuralı beni etkileyen bir uygulama değil ben 56 atışı rahatlıkla tek dolumda gerçekleştirebiliyorum neredeyse aynı çıkış hızında.
    Kurallar konusunda tüm aktardığın bilgilerede katılıyorum, şuanki katılımcı listesinide gözden geçirirsek tek dolumda 50 atışı yapamayacak tüfek neredeyse yok, ki kurallarda 25 atış isteniyor, Ancak 10-15 bar dolum yapacaklar var, bu da 10 atışa tekabül ediyor çünkü adamın tüfeği stabil olarak 10 atışa izin veriyor, atış adedine bakacak olursak hangi tüfek olursa olsun zaten 50 den fazla atış yapar ancak birinin ilk atış çıkış hızı ile son atış çıkış hızı arasında 100 fps e kadar oynama olur. Malum ft de bir çok etken var hedefi vurmak için en azında basınç değişimiyle vuruş noktası değişmesini engelleyelim, önceki satırlarda da belirttiğim gibi 25 atış içinde bir kaç kişi dolum yapacaktır.
    Ben ho-bi silahtata bu minvalde bir yazı yazdım, yazmanmın nedeni organizasyon sahiplerini eleştirmek kötülemek değil, yapıcı olmak amacındayım.
    Dünyada uygulanan kuralları tabiki uygulamak güzel olur ama birde şöyle düşünelim; GÜç kuralı uygulaması da uygulansa sizce yapılan 2 yarışma ve yapılacak olan İzmir ayağına kaç kişi katılabilirdi, neden güç kuralı bizdeki imkanlara göre ayarlandıysa bence aynı sebepten dolum kuralıda uyarlanmalıdır, ancak bu sayede tüm yarışmacılar arasında eşitlik sağlanabilir. Sadece tüfekler değil atıcılarında yarışmasına izin verilmiş olur.
    FT ülkemizde yaygınlaştığında tüm kuralları uygulalayım ona göre ekipmanımız olsun ama şuanki süreçte maalesef.

    A-TAKIMI

  • Şimdi yarışmacının biri yaylı tüfekle katılıyor,ve her atışta tüfeğine bir nevi hava basıyor; diğer taraftada pcp li biri, bu şahsın tüfeğininde atış kapasitesi 5. Bakın sitabil atış sayım felan demiyorum bu kisinin tüfeği enine boyuna 5 atış yapıyor. bu 5 atış yapabilen pcp tüfeği 5 atış yapan yaylının yerine koyun. yaylı maksimum 1 atış yapar pcp li vatandaş 5 atış ve dolum.Mantıklı olanda budur.

  • Katılımcı listesine baktım 25 atış yapamayacak tek bir silah var, o da Mustafa (senior74) 'nın silahı. Organizasyonu yapan bile bile bu silahla katılıyor, kurallara uyuyor ise ara dolum kim için / ne için soruluyor / israr ediliyor ve bu tarzda yazı yazılıyor ben anlamadım?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Abi yazanlarda problem yok. Ben yazmak isteyipde bu sıkıntı yüzünden ismini listeye yazamayanları etkinliğe katmak için yazdım. Eğer bu tip talep bizden başka kimseden gelmiyorsa bizim bu çıkışımızda anlamsız olur. Bu yazılanlara arkadaşlarımızın yorumlarını almak ve ona göre karar vermek daha doğru olmaz mı?

    Türk'ün Kızıl Elma'sı "BİRLİK" ola ki, Türk yurduna "DİRLİK" gele..

  • Yarışma düzenlemek gerçekten zor, zahmetli iş. O açıdan organizasyonda emeği geçen insanlara bir teklifte bulunurken onları üzmemek gerekiyor, zor duruma sokmamak gerekiyor.


    Kendi açımdan düşündüğümde, dolum yapılmadan 25 atış yapılması benim açımdan hiç sorun değil. Çünkü silahımla aynı hızda 30-40 atış yapabiliyorum.
    Ancak: regülatörsüz bir at44'üm olsa ve bu işe hevesli biri olsam, yarışmada başarı ihtimalim az olurdu. Bunun da bir değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum.

  • bir sorum daha var, 30 atışlık tura başlayan arada silahına hava dolumu yapabilir mi? yoksa bir dolumla 30 atışı bitirmesimi gerekiyor?


    bu konuda soruyu (yanıtını bilmeme rağmen) ilk ben sordum zaten, organizasyonu yapan Mustafa beyde soruyu yanıtladı. Atış sayısının 30dan 25e düşmesi zaten bu konuda sıkıntı duyanları bir nebze rahatlatmış olmalı. Tekrar diyorumki kural kuraldır, ve uyulmalıdır. Mesela lisans çıkartmakta bana başta gereksiz gelmişti, ama "kural budur" denildiği için tıpış tıpış gidip lisansımı çıkarttım. Benim gibi bir sürü hobidaşımız vardır gidip lisans çıkartan/çıkartacak olan...


    Benim için ayakta atış yapmak büyük sıkıntı mesela, ve bu yarışmada ayakta atış adedi de yüksek. Şimdi buraya "aman ayakta atış adedini azaltın" diye mesajmı yazacağım? Organizasyona bunun için sitem mi edeceğim?


    Organizasyon büyük ihtimalle yüksek katılım olacak bu yarışmayı aksaklık yaşamadan/yaşatmadan belli kurallar dahilinde düzenlemeye çalışıyor. FT yarışmalarının ana unsurlarından biriside silahınızı tanımak/onunla bütünleşmektir. Hiç bir PCP 20 atış sonrası "ben artık atmıyorum" demez, biraz hızı düşerek atış yapmaya devam eder. Bu nedenle bence silahın sahibi bu özelliğini bilerek, nişan noktasını ona göre ayarlamalı ve atışlarını yapmalıdır; kurallara uyarak.


    Ha sonuçta Mustafa beyler bu yazılanları okuyorlar, çözümünü bulurda "böyle olacak" denirse ona da uyarım. Çünkü kural kuraldır

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Kaptan sen ne dersen.. g;$i g;$i

    Türk'ün Kızıl Elma'sı "BİRLİK" ola ki, Türk yurduna "DİRLİK" gele..

  • :wacko: Tamam Erdem abi bişey demedik, kızma .
    Benim zaten dolum sorunum yok ben arkadaşlar için şeeyy ettiydim.

    A-TAKIMI

  • Öyle demeyin abi belki adam katılacak ama sırf bu kural var diye katılmıyor


    Arkadaslar bu durumdan dolayı katılamayan biri varsa bırakında o yazsın , birde eleştiride bulunurken üslubumuza biraz dikkat edelim lütfen . Aynı seyleri bizde yasadık , herkesin istekleri doğrultusunda yarışma düzenleyelim dersek emin olun yarışma falan olmaz . Tek dolumda 5 atis yapan bir pcp varsa muhtemelen güç sınırlamasının üstünde atis yapiyordur , o adamda katılmasın zaten . Bugün dolumu eleştirirsek yarında biri çıkar güç sınırlamasını kaldırın der , öbürü yarışma tarihi bana uygun degil der , isteklerin ardı arkası kesilmez . Ft su anda ülkemizde emekleme aşamasında , bu sporu ayağa kaldirmakta bizim elimizde o yüzden bu konularda birbirimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışmakta fayda var .. Telefondan yazıyorum , yanlış yazdığım kelimeler ve noktalama hataları varsa şimdiden özür dilerim :)

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • Madem herkez fikrini dile getiriyor bende bir kaç şey söylemek istiyorum;


    Geçen sene benzer bir yarışmaya ev sahipliği yaptığımızı hatırlatmak isterim, kimin ne zaman dolum yaptığı, ne kadar dolum yaptığı kimseyi rahatsız etmemişti. Üzerine bir kere konuştuğumuzu hatırlamıyorum. Şimdi neden ve ne için bu kadar rahatsız edici oldu bu konu??? Tüfeğini dolum yapma ayağına gücü ile oynayacak ADAM var ise aramızda şimdiden kulaklarını çınlattığımı bilsin. Ayrıca yarışma öncesi parkur adımlayan, mesafe ölçerle hedeflere bakan kişiler oldu, benim gibi 3-5 arkadaş şahittir. 2 tane yarışma gördük sıralama ortada, ikisinde de dolum problemi yapılmadı, sıralama ortada, kural dışı bir durum var dı da, rahatsızlığı oolan var dı da niye bunca zaman dile getirmedi o vakit??? "Kural Kuraldır" konusuna kesinlikle katılmıyorum, 3.sü düzenlenecek olan bir yarışmada bunları konuşmaya başlarsak birleşmeden dağılırız. O vakit yarışmayı kim tertip ediyorsa onun kuralları geçerli olur mantığı bizi bir yere götürmez. İşin altında art niyet aramak bizler de alışkanlık yapmış anlaşılan. Daha portakalda vitamin hesabı bir durumdayız, ne çabuk Dünya standartlarından bahseder olduk??? Lisans konusu çok ayrı bir konu, Mustafa abinin dediği gibi "organizasyon fedarasyonun poligonunda yapılacağı için lisans çıkartılıyor yoksa başka bir nedeni yok" bunun kuralla ilgisi yok, biz yada Filintalar yarışma yaparken bu istekte bulunsa idi eminim kabul görmez idi. Bu durum federasyon a ait bir yerin kullanılmasından kaynaklanıyor. Amerikayı yeniden keşfe gerek yok, Filintalar bir ilk yaptı, biz eksikleri gördük, sayın Efeler de üzerine koyacak ve bu iş böyle gidecek. Her parkurda dolum noktası olması (ihtiyacım var veya yok) bence sıkıntı yaratacak, yarışmayı aksatacak bir durum değil. Dediğiniz gibi madem bir dolumda 25-30 atış yapamayacak pcp yok o zaman buna ihtiyacı olacak adam sayısıda 1-2 bırakalım onlarda istedikleri gibi dolum yapsın bu yarışmayı aksatmaz kimse de ölmez... Saygılar

  • Mehmet abi olayın geçmişinide belirtererek güzel bir yazı yazmış, ben iki yarışmayada katılmadığım için bilgim yoktu, ama mantığımın doğru gösterdiği şeyi savundum, zaten son mesajımdan sonra konu benim için kapanmıştı "Takım arkadaşlarımla" polemiğe girmemek adına. Nerdeyse her mesajımda belirtiyorum bu seferde belirteyim, benim dolumla ilgili bir problemim yok, benim problemim yok diye fikirdemi belirtmemeliyim bunu cidden anlayamadım, zaten eğer problemi olmayanların fikir belirtmesi abes oluyorsa yorumlara verilen cevaplarda bir o kadar abes, sonuçta organizasyonu yapan EFElerin kararı önemli deniyor.
    Son olarak bu konu hakkında , şahsi olarak ne yarışmaya çomak sokmak, ne organizatörleri zora sokmak, nede art niyetle tek bir yazı yazmadım, ayrıca bu dolum işinin bu kadar abartılacağını hiç tahmin etmemiştim, yarışma içinde küçük bir ayrıntı olan dolumun, herkesin isteğine göre yarışma yapılması, atış şekilleri, tüfeğin gücü vs. çağrışımlar yapacağınıda zannetmiyorum, zaten yine Mehmet abinin yazısındanda anladığım üzere kurallar ve şekiller az çok belli, arada sadece böyle küçük ama dillendiğinde bir o kadar büyük ayrıntılar kalıyor.
    Ki artık böyle bir talebim isteğim yok, yazdığımada gerçekten pişman oldum. Organizasyonu baltalayan insanlar olduk.

    A-TAKIMI

  • Sevgili Levent, "polemiğe girmek" sözüne itirazım var. Ben yazışmaların başından beri herkesin özgürce kendi fikrini yazdığını görüyorum ki bu çok güzel bir şey. Elbette herkes sorunlarını, önerilerini, yorumlarını çekinmeden yazacak ki hep birlikte değerlendirip daha doğrusu ve iyisine doğru yönleneceğiz.


    En büyük korkum, bu yazışmalardan dolayı insanların gönül koyması, kırılmasıdır ki sakın böyle bir şey yapmayalım. Fikirlerimizi, önerilerimizi, yorumlarımızı zaten şimdiye kadar olduğu gibi medeni çerçeveler içerisinde yazmaya devam edelim, ama bunu yaparken de organizasyonu düzenleyen arkadaşlarımızı zor durumda bırakmayalım.

  • İzzet abi organizasyonu yapan arkadaşlarımızın kesinlikle zor durumda kalmasını istemem, ki yazdığım yazıların onları zor duruma düşüreceğini düşünmediğim için yazdım ve yazdıklarım fikirlerimde diretmek değil sadece önerilerdi, eğer benim yazdıklarımda organizasyonu zor durumda bırakacak yönde bir şey görürseniz lütfen beni uyarın, ben yaşım yani hayat tecrübesi olarak belki sarfettiğim cümlelerin nereye gittiğini yada anlatmak istediğim şeyi yazı dilinde doğru anlatamıyor olabilirim. Saygılar ve sevgiler. Hiç kimseye gönül koymadım kırılmadım, zaten şaunnda karşıt görüş olarak görüştüğüm kişiler Erdem abi ve Serdar ki ikisinide çok severim ve saygı duyduğum insanlardır.

    A-TAKIMI

  • Sanırım yarışma sırasında silahlara hava basılması olayına biraz farklı bakmak lazım.Asıl kural bence yarışmacının atış hattını terk etmesi ile ilgili olmalı.Benim bildiğim yarışma sırasında hava takviyesi yasak değil, atış hattını terketmek yasak.Zaten Steyr, Anschutz gibi markaların hızlı dolumlu tüp yapmama sebepleri bu sanırım.Yarışmacı yedek tüpünü yanına alarak yarışma sırasında atış hattından ayrılmadan silahına takviye yapabiliyor.Bu kural güvenlik açısından hakemler ve yarışmayı organize edenler için önemli bence.Yanlışlıkla doldurulmuş bir silahla atış hattından ayrılıp hava basmaya giden bir yarışmacı olaki bir kazaya sebep olsa başta yarışmayı düzenleyenler çok zor durumda kalır.Ben yarışmacılardan çok hakemlerin işini kolaylaştırmak gerektiğini düşünüyorum.Ufak scuba tüplerle arada doluma ihtiyacı olan arkadaşlara hattı terk etmemek şartıyla bir kolaylık sağlayacak ara çözüm bulunabilir belki.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Arkadaşlar ,


    Herkes tabi ki yorum yapacak , konular tartışılacak , fikirler sürülecek , destekler ve karşı fikirler olacak ki doğruyu bulalım.12 ft lb lik tüfeklerle 30 ft-lbs tüfekler aynı atış adetlerini yakalayamaz tabi ki.Ancak görünen o ki zaten buna ihtiyaç duyulmuyor ve % 95 katılımcının tüfekleri 25 atışı rahat çıkartıyor.İzzet Abi'ye ve Taylan ABi'ye katılıyorum , her kuralın irdelenmesi , süreyi uzatacaktır.


    Kimse muhalif veya negatif olarak gözükmüyor , herkes fikir tartışıyor.


    Değerli Levent kardeşim , sıkma kendini , hiç kimsenin seni negatif görmemesi lazım , yarış bu , heyecanı yaşayalım sadece.Pişman olma , doldur carcürünü keyfine bak :)


    Şöyle bir kural eklenebilir ;


    " Tüfek manometresinde 130 (+ / - 5 ) barın altına düştüğü kulvar hakemince de tespit edilen Yarışmacıya , 25 atış boyunca sadece 1 kez ve kulvar hakeminin onayı ve kulvar değişimi sırasında sadece 3 dk lık dolum süresi verilir.Yarışçı bu süre zarfında dolum yapıp atışa hazır olmak zorundadır.Saha hakemi , 3 dk bitiminde atışları başlatır.Eğer ki dolum ucu çoğunluktan farklı ise , yarış esnasındaki değişim için yarışmacı , dolum aparatı , dolum ucu ve scuba tüpünü 4. ve 5. kulvar arasında , hedefler tarafında , atış hattı çizgisinin üstünde ve gösterilen yerde , 2 hakemin arasında , yarış sırasından önce kulvar hakemi ile koordine ederek hazır etmekle yükümlüdür.Yarışmacı tüfeğini (namlusunu)her zaman hedefler istikametinde ve atış yapmadığı sürece emniyette ve boş olarak tutmak zorundadır. "


    Yani , sırası gelmeden önce yarışmacı , tüp ve dolum aparatını hazır bulundurmalı , genel bir tüfekse zaten Efeler olarak biz orda tüp ve aparatı bulundururuz.20 atışı , bütün tüfekler gerçekleştirebilir.Bu durumda da problem kalmaz diye düşünüyorum.İlk hedef sayısı 30 idi , 25 e düştük , şimdi de 20. atıştan sonra dolum şansı oldu.Ki bunu yapamayacak tüfek yok diye düşünüyorum.

    AirRanger 80 (90) FAC Special Edition .25 RR Stock ;
    BKL; 6-24x50 Full Size Mill Dot Reticle;
    Webley Patriot 1. (.22);
    Zoraki Ultra HP-01(.22);
    SupremeMax 12 ga 61 cm Cantilever Optima 3-12x44 + 71 cm;
    Üzümlü Çifte 12 ga;
    Çatüs .410 ga 53 cm + 65 cm (7+1 Şarj.)x2;
    BKL Dovetail Riser&BKL ; 4-16x50 Silver;
    Ve BAR II Sırada :)


    www.emarstore.com