Havalı silah Taşıma yasası

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • önleyici olan idari kolluktur.malesef ülkemizde idari kolluk ve adli kolluk görevi emniyet teşkilatı tarafından yerine getirildiği için bu sorunlar çıkıyor.örneğin rutin alkol kontrolü idari kolluktur.kazaları önlemeye yöneliktir.alkollü olduğu görülen birinin durdurulup ehliyetinin alınması ya da başka işlemler yapılması ise adli kolluktur.hukuktan anlamayan polisler adli kolluk mekanizmaları olarak hukuka daha çok zarar veriyor.sistem sorunu yani.ben zaten polislerden tüm ceza kanunlarını bir hakim gibi bilmesini beklemiyorum.hırsızlık yaptığını sandığı kişiyi savcı serbest bıraktı diye dövmeye kalkmasın yeter.polis işini yapsın.hırsızı dövünce iyilik yaptıklarını sanıyorlar ne tazık ki.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Araba patlatmak dışında ağzında buji kemirenini de hiç görmedim bu arada

    Az önce eski yedek bujilerimden birini çekiçle kırdım, şu anda ağzımda çeviriyorum. Buradan ihbar olsun, suçsa gelip gözaltına alsınlar, haydi bakalım. Adresimi isteyen mesaj atsın.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • benim için mahsuru yok


    zaten bu başlık altında konuşulanlar ''senin için'' değil.biz fatura taşıma zorunluluğu olmadığını seni düşündüğümüz için kanıtlamaya çalışmıyoruz.istiyoruz ki konu hakkında bilgisi olmayanlar bilgilensin.sen de kendine göre yararlı olan bilgileri alıp kullanıran ne ala...teşekkür falan da beklemeyiz.yok eğer ben kendi bildiğimi okurum diyorsan da kendi bileceğin iş.karışmak bize düşmez.


    eblemis'in yukarıdaki örneğinin de, senin ve ilkererginer'in ağzında buji bulunan sabıkalı vatandaşa hırsız damgasını vurmanızın absürdlüğüne dikkat çekmek amacıyla yazılmış bir yazı olduğunu düşünüyorum.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Bende yazdığımı Eblemis'e ithafen yazmamama rağmen benden alıntı yapıp cevap vermiş,bu da bana cevap hakkı doğuruyor haklı olarak.Ben de aynı şekilde size birşey ispat etme derdinde değilim,burdan hukuk dersi almaya ihtiyaç duymayacak kadar da mevzuat hakkında bilgim var,kendi bildiğini okumak mevzusu sizin için de geçerlidir,karışmak da bana düşmez. Ayrıca abuk subuk örnekler verip abesle iştigal etmenin de alemi yok,ağzında buji cebinde tornavida gecenin bir vakti arabaların içine bakan insan ya heyecan arayan bir salaktır ya da kötü niyetlidir, bu da benim görüşümdür,ister beğenin ister beğenmeyin,hemen savaş baltalarını çıkartıp savunmaya geçmeye gerek yok.

  • burdan hukuk dersi almaya ihtiyaç duymayacak kadar da mevzuat hakkında bilgim var


    yazdıklarınızdan öyle olduğu pek anlaşılmıyordu.ben onun için yardım etmeye çalışmıştım.siz kendinizi yeterli görüyorsanız bu konuda sorun yok demektir.


    cevap hakkınız tabiki olacak.forum burası.herkes birbirinden alıntı yapabilir.


    bizim anlatmak istediğimiz sadece ağzında buji cebinde tornavida gecenin bir vakti arabaların içine bakan insanın polis tarafından dövülmemesi gerektiği ve polisin görevlerini gerektiği gibi yerine getiremediğiydi.kimseyle savaşmıyorum zaten.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Sanırım ben istediklerimi ifade edemedim,ya da siz yanlış anladınız,ben kimseyi dövmekten ya da hırsız diye yaftalamaktan bahsettiğimi hatırlamıyorum,sadece bu kadar iyi niyetli olmayalım dedim.Polisin görevini gerektiği gibi yerine getiremediğini konusuna katılmıyorum,bu kadar halkla içiçe bir kurumda yapılan hatalar daha çok göze batıyor hepsi bu,ihtiyaçlar sıkıntılar görmezden gelindiği sürece de bunlar olmaya devam edecektir.Herkes işini dört dörtlük yaptı da eleştirecek polis mi kaldı?Hergün girip çıktığım bir forumda benim mesleğimle alakalı bir eleştiri varsa ben cevap veririm,ben hukukçuları eleştiriyormuyum,ya da müzik aleti yapanları,siz dönüp bir özeleştiri yapın sonra polisliğe sıra gelsin.Herkes kendi işini yapsın yeter.

  • ben hukukçuları eleştiriyormuyum,ya da müzik aleti yapanları


    eleştiiir.hem ben polis teşkilatını tümüyle başarısız mı ilan ettim de yazdıklarımdan alınıyorsun.ben idari kolluk ve adli kolluğun aynı teşkilat tarafından yerine getirilmesinin sakıncalı olduğunu,bu durumda polisin adli kolluk hizmetini olması gerektiği gibi yerine getiremediğini söyledim.bu bir sistem sorunu dedim.bu tür bir ayrım polislerin de yararınadır.ben burda teşkilat için yararlı şeyler söylüyorum sen alınıyorsun.


    Herkes işini dört dörtlük yaptı da eleştirecek polis mi kaldı? demişsin.peki bunun bir sırası mı var.önce neleri eleştirdikten sonra polis teşkilatında gördüğümüz eksiklikleri belirtebileceğiz?laf sırası geldi anlatıyoruz işte bildiklerimizi.kızmana gerek var mı?

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Tamamen kişiselleşti. Coolasice kardeşim çok alınganlık yaptığını düşünüyorum. Savunma mekanizmanın harekete geçmesini anlayışla karşılamak mümkün ama tamamen üzerine çektiğini düşünüyorum konuyu. Güvenlik güçlerinin burada yazıldığı gibi olmadığını anlatmak isterken (ki kötü bir şey yazılmadı yanlış anlamaya çalışıyorsun) içinde saldırganlık olan bir savunma izlediğini düşünüyorum. Polisin infazcı olmasını hangi çalışma şartları mazur gösterebilirki? 4 yıl eğitim aldıysan teorik düşünmeyi öğrenmişsindir. Pratikte şartlar mutlaka farklı ve uygulamalar kitabın dışına çıkabilir belki ama savunulamaz. Kanun adamı kanunsuzluğu savunmamalı. Mesajım sana karşı değil aslında. Hogo yu ve düşünce tarzını desteklemek için yazıyorum.

  • polis mantığıyla hukuk mantığının farklı işlediğiyle izah edeceğiz.kişinin sabıkası onu hukuk önünde diğer vatandaşlardan daha aşağı bir konuma getirmez adalet karşısında.teşebbüsün ise tanımı bellidir.suçun icrai hareketlerine başlanmış olması gerekir.


    eee Aynı Hukuk Sabıka Kaydı Olan Vatandaşa Silah Ruhsatı Vermiyor.. Bulundurma Ruhsatı Bile Alamıyor 6136 ya Muhalefet Eden Bir Şahıs.. Yani Ben 6136 ya Muhalefet Edersem Beni Tehlikeli Görüp Buna Silah Falan Vermeyin Diyor , Ama 17 Sabıkası Olan Bir Şahısa Yok Yok Yapmayacaktı Akıllandı O Diyor :)


    Bu Arada Adama Karakolda Soruyorlar Ne İş Yapıyosun Diye , İşsizim Diyor.. Otomobili Bulunuyor 2006 Model Ford Focus Peki Bunu Nasıl Aldın Diyorlar Cevap Yok :) Aracın Ruhsatını Eşinin Üzerine Yapmış.. (Eşi de Çalışmıyor) Neden Diye Soruyorlar Yine Cevap Yok :) Arabada Giderkende Benim Yanımda Oturdu Bu Adam ve Polislere Söylediğine Bakarmısınız ; ''Siz Akşam Bu İşi Bırakıp Eve Gitmeyecekmisiniz ?'' Ne Olurki Arkadaşlar 17 Sabıka 18 Olmuş Çok mu Umurunda Onun.. Ama Böyle Pisliklerin Bu Toplumda Elini Kolunu Sallaya Sallaya Gezip , İnsanların Canını Yakmaya Devam Etmesi Gerçekten Çok Acı...

    Smith & Wesson .357 MaGNuM 6'' (686-4)


    M1895 Russian Nagant Revolver 7,62mm


    Evanix Blizzard Side Lever .22 Tumbhole

  • ağzında buji cebinde tornavida gecenin bir vakti arabaların içine bakan insan ya heyecan arayan bir salaktır ya da kötü niyetlidir, bu da benim görüşümdür

    Anlatamıyorum herhalde. Benim görüşüme göre de o adam kötü niyetlidir, suç işlemek amacındadır. Ama mesela benim senin görüşüm değil. Hukuk senin benim görüşüme bakarak karar alamaz. Savcı da o adamın suç işlemek niyetinde olduğunu bilse de kanunen ve yetkisi sınırları gereği o yüzden fiiliyata dönüşmüş suç yoksa adamı tutuklayamaz. Sanırım daha açık anlatmanın yolu yok bunu. Aynı şekilde polis de yetkisi gereği o adamı dövemez. Suç işleyip işlemediği de bu konuda önemli değil. Adam isterse onlarca kişinin katili olsun. Yine de polisin o adamı dövmesi suçtur. Bu, tartışmaya gerek olmayak kadar açık ve kesin bir kuraldır.


    Bak coolasice, kimse kimseye hakaret etmiyor. Ben sana üzerine alınma derken mesleğinin polis olduğunu bile bilmiyordum ama yazdıklarından alınmaya başladığını anladım. Kimse kimsenin işini aşağılamıyor. Kaldı ki birinin yaptığı mesleği eleştirmek için önce kendimizi eleştirmek gibi bir borcumuz da olamaz. Sen mesleğini takdir edilecek derecede iyi icra etsen de, iyi yapmasan da bana verdiğin bir müzik aletinin bakımını ben yeterli yapamamışsam beni eleştirme hakkına sahipsin. Sapla samanı karıştırmanın alemi yok. O zaman ben de önce polisliği eleştir, sonra müzik aletine gel dersem, Deniz de önce polisliği eleştir sonra hukuka gel derse ne olur? Kimse kimseyi eleştiremez.


    Ayrıca burada kimse senin ya da bir başkasının yaptığı işe doğrudan siz yanlış yapıyorsunuz demedi. Üzerine alınman bence yersiz. Sen deseydin ki "ben böyle bir adam yakaldım, dövdüm" ve biz onu eleştiriyor olsaydık o zaman anlaşılabilirdi alınman. Ha, öyle olsaydı yine söylerdik aynı şeyleri, orası ayrı. Yanlış, kim yaparsa yapsın yanlıştır zira.


    Konun ilk mesajlarını tekrar okursan meselenin polisin hatalı uygulamaları olmadığını, kullanıcıların hatalı inançları olduğunu göreceksin. Şahsım adına konuşursam konuya yazdığım ilk mesajda ben bu yanlış inanışları düzeltmeye katkıda bulunma amacındaydım. Bununla üçüncü olacak, tekrar söylüyorum: Niyetim bağcıyı dövmek değil. Ben polis fatura soruyor, sormasın demedim. Polis fatura sorma yetkisine sahip değil, fatura soracak diye kandinizi şartlamayın dedim. Polis hortlak değil ki üzerinize atlasın dedim, medeni bir şekilde iletişim kurarsanız sorun yaşamazsınız dedim, onlar da karakola adam taşımaya meraklı değil dedim. Daha ne diyeyim ki? Sanki polis gördüğü yerde size kelepçe vurur, götürür, döver, içeri tıkar, silahınıza el koyar demişim gibi savunma yapıyorsun, polisi eleştiriyorsunuz diyorsun. Yanlış anlıyorsun.


    Ayrıca tekrar ediyorum; polisi de, savcıyı da, jandarmayı da eleştirmek vatandaşlık hakkımızdır. İşini düzgün yapmayan kargo firmasını eleştirmekle hiçbir farkı yok bunun, alınacak gücenecek yanı da yok. Unutma ki ortada bir eleştiri varsa altında yatan bir sebep vardır. Bir meslek mensubu olarak bu eleştirileri bahaneler öne sürerek savuşturmaya çalışmaktansa yapıcı bir şekilde ele alıp iyileştirmek için çalışman gerekir. Senin meslek arkadaşlarına "bakın arkadaşlar, hakkımızda böyle böyle bir kanı var, bunu bunu yaptığımız için böyle oluyor, daha dikkatli olsak iyi olur" demen benim buradan yaptığım eleştiriden çok daha yapıcı olur ama önce kendini eleştiriye açmalısın. Ben kendi mesleğimde zamanında teslim edemedim işten para almam. Hatalı bir işim, kötü bir işçiliğim var mı diye müşterime eleştirilerini sorarım, varsa ya o hatayı düzeltirim, ya da zararını karşılarım. İşimi daha iyi yapmak ve müşterimin gönlünü almak parasını almaktan önemlidir çünkü benim için. Hem de beni işimi daha iyi yapmam için motive eder. Eleştiri iyidir.


    Polislik çok zor ve ağır bir meslek. Ben yapamam örneğin. Her zaman da takdir ederim polislik gibi bir mesleği seçebilecek cesarete sahip insanları. Ama meslek zor diye yapılan hatalara susmamızı bekleme. Sen de biliyorsun her meslek gibi polisin de içinde çürük elmalar var. Bunları ayıklamak içinse mesleğini seven biri olarak en önce senin girişimde bulunman gerekir. Eleştirilere kalkan olman değil.


    Umarım konumuzun polisin hatalı uygulamaları olmadığını, halk arasındaki polis uygulamaları ve yetkileri hakkındaki hatalı inanışlar olduğunu anlatabilmişimdir.


    Velhasıl-ı kelam, kanunen havalı silahınızın yanında fatura taşımak biri zorunluluğunuz yok, polisin jandarmanın da fatura ibrazı istemeye yetkisi yok. ^^

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • İlker bey,ben gayri meşru olanı falan savunmuyorum,mesajlarımda da öyle olması yönünde birşey yazmadım,bakın Hogo87 aslında olayın farkında sistem konusunda da yazdıklarında haklı.Görevini yerine getiremediği konusuna katılmıyorum dedim,mevcut şartlar altında elinden geleni yapmaya çalışıyor,her teşkilatta aksamalar oluyor neden polise bu kadar eleştiri var ben bunu anlamıyorum?Eblemis aslında aynı şeyleri söylüyoruz çürük elmalar ne yazık ki var,fatura da gerekli değil ben de böyle olduğunu biliyorum,gerekliliğinden ziyade açıklayıcı olması açısından iş bilmezin birine denk gelirseniz son çare ''Bak kardeşim bu havalı Silahtır'' diyebilmeniz için bulundurun diye yazdım.Kırılan üzülen arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar kimseye kişisel bir garezim yok inanın,daha da bu konuya yazmam,ben işe gidiyorum ½bay£bay`;

  • eee Aynı Hukuk Sabıka Kaydı Olan Vatandaşa Silah Ruhsatı Vermiyor.. Bulundurma Ruhsatı Bile Alamıyor 6136 ya Muhalefet Eden Bir Şahıs.. Yani Ben 6136 ya Muhalefet Edersem Beni Tehlikeli Görüp Buna Silah Falan Vermeyin Diyor , Ama 17 Sabıkası Olan Bir Şahısa Yok Yok Yapmayacaktı Akıllandı O Diyor :)


    Bu Arada Adama Karakolda Soruyorlar Ne İş Yapıyosun Diye , İşsizim Diyor.. Otomobili Bulunuyor 2006 Model Ford Focus Peki Bunu Nasıl Aldın Diyorlar Cevap Yok :) Aracın Ruhsatını Eşinin Üzerine Yapmış.. (Eşi de Çalışmıyor) Neden Diye Soruyorlar Yine Cevap Yok :) Arabada Giderkende Benim Yanımda Oturdu Bu Adam ve Polislere Söylediğine Bakarmısınız ; ''Siz Akşam Bu İşi Bırakıp Eve Gitmeyecekmisiniz ?'' Ne Olurki Arkadaşlar 17 Sabıka 18 Olmuş Çok mu Umurunda Onun.. Ama Böyle Pisliklerin Bu Toplumda Elini Kolunu Sallaya Sallaya Gezip , İnsanların Canını Yakmaya Devam Etmesi Gerçekten Çok Acı...


    ceza muhakemesi kanunu delillerin nasıl elde edileceğini,hangi delillerin ceza yargılamasında kullanılabileceğini belirtmiş.siz bunlara önem vermeyip polis otosunda yapılan sohbet ile kişiyi yargılayacaksanız o zaman hukuk devletini büyük bir yükten kurtarmış olursunuz ;kihhik, .çünkü bir kişiyi kanunlara uygun şekilde yargılamak gerçekten masraflı.her sabıkalının peşine 4er polis salalım.o 4 kişi sabıkalının ters bir hareketini gördü mü içeri alsın.baktılar ki hapishaneler çok doluyor o zaman da dövsünler.


    silah taşımak herkesin temel hak ve hürriyeti değildir.devlet belli şartlar altındaki kişilere verir.bazılarına da vermez.sınırı kanunla belirlenir.temel hak ve hürriyetler ise anayasayla belirlenir.sabıkalı da olsa suç işlemeyen birini 4-5 polis suç işliyor sandı diye içeri tıkamazsın.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Görevini yerine getiremediği konusuna katılmıyorum dedim,mevcut şartlar altında elinden geleni yapmaya çalışıyor,her teşkilatta aksamalar oluyor neden polise bu kadar eleştiri var ben bunu anlamıyorum?


    mevcut sartlar görevini gerektiği gibi yerine getirmesini engelleyecek sartlarsa o polis görevini yerine getiremiyordur.bu da polise değil sisteme yönelik bir suçlama.ama ilkererginerin anlattığı olayda tartışılan bu değil.orada polis olmanın gereklerini tam kavrayamamış bir polisin ya da polislerin savcı tarafından serbest bırakılmış bir kişiyi dövmesi olayı var.bu da sistemin değil direkt olarak o polisin suçu.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • ceza muhakemesi kanunu delillerin nasıl elde edileceğini,hangi delillerin ceza yargılamasında kullanılabileceğini belirtmiş.siz bunlara önem vermeyip polis otosunda yapılan sohbet ile kişiyi yargılayacaksanız o zaman hukuk devletini büyük bir yükten kurtarmış olursunuz ;kihhik, .çünkü bir kişiyi kanunlara uygun şekilde yargılamak gerçekten masraflı.her sabıkalının peşine 4er polis salalım.o 4 kişi sabıkalının ters bir hareketini gördü mü içeri alsın.baktılar ki hapishaneler çok doluyor o zaman da dövsünler.


    silah taşımak herkesin temel hak ve hürriyeti değildir.devlet belli şartlar altındaki kişilere verir.bazılarına da vermez.sınırı kanunla belirlenir.temel hak ve hürriyetler ise anayasayla belirlenir.sabıkalı da olsa suç işlemeyen birini 4-5 polis suç işliyor sandı diye içeri tıkamazsın.


    Peki Bende Yasayı Eleştireyim O Halde :) Silah Taşımak Her Vatandaşın Temel Hak ve Hürriyeti Olmalıdır.. Devlet Vatandaşı Koruyabileceğini İddia Ettiği İçin Bu Temel Hak ve Hürriyeti Sınırlandırmış.. Peki Koruyabiliyor mu ? Hayır.. O Halde Neden 80 Senedir Bu Kanun Değişmez :) Ben 3 Adet Ruhsatlı Silah Sahibiyim Ancak Bu Ülkede Silah Sevdalısı Olupta Silah Ruhsatı Alamayan Tonlarca Dürüst Vatandaş Var.. Kişinin Kendini , Malını ve Canını Koruma Hakkını Elinden Almakla Mevcut Yasalar Bireyleri Suça , Yani Illegal Silahlanmaya İtmez mi ?
    Bakın ABD den 2008 Tarihli Bir Haber


    ABD Yüksek Mahkemesi, kendini korumak ve avlanmak için silah taşıma veya bulundurmanın Amerikan halkının anayasal hakkı olduğuna karar verdi.
    ABD tarihinin en önemli kararlarından biri olarak nitelenen bu hüküm, Bush yönetiminin istediğinden bile daha ileri çıktı.
    Yargıçların dörde karşı beş oyla onayladıkları karar, Washington’da 32 yıldır uygulanan silah yasağına da son vermiş oldu.

    Smith & Wesson .357 MaGNuM 6'' (686-4)


    M1895 Russian Nagant Revolver 7,62mm


    Evanix Blizzard Side Lever .22 Tumbhole

  • eee Aynı Hukuk Sabıka Kaydı Olan Vatandaşa Silah Ruhsatı Vermiyor.. Bulundurma Ruhsatı Bile Alamıyor 6136 ya Muhalefet Eden Bir Şahıs.. Yani Ben 6136 ya Muhalefet Edersem Beni Tehlikeli Görüp Buna Silah Falan Vermeyin Diyor , Ama 17 Sabıkası Olan Bir Şahısa Yok Yok Yapmayacaktı Akıllandı O Diyor :)


    Bu Arada Adama Karakolda Soruyorlar Ne İş Yapıyosun Diye , İşsizim Diyor.. Otomobili Bulunuyor 2006 Model Ford Focus Peki Bunu Nasıl Aldın Diyorlar Cevap Yok :) Aracın Ruhsatını Eşinin Üzerine Yapmış.. (Eşi de Çalışmıyor) Neden Diye Soruyorlar Yine Cevap Yok :) Arabada Giderkende Benim Yanımda Oturdu Bu Adam ve Polislere Söylediğine Bakarmısınız ; ''Siz Akşam Bu İşi Bırakıp Eve Gitmeyecekmisiniz ?'' Ne Olurki Arkadaşlar 17 Sabıka 18 Olmuş Çok mu Umurunda Onun.. Ama Böyle Pisliklerin Bu Toplumda Elini Kolunu Sallaya Sallaya Gezip , İnsanların Canını Yakmaya Devam Etmesi Gerçekten Çok Acı...

    Bakın ilker bey, silah sahibi olmasına izin vermemek ile oratada somut kanıt yokken suçlu olduğunu varsaymak çok farklı şeyler. Bir tanesi eski suçlarının bir cezasıyken diğeri henüz işlenmemiş bir suç için bir adamı "sen bu suçu işleyektin, hem sabıkan da var" diye içeri almak, işlenmemiş suça ceza kesmek.


    Örneğinizde bahsettiğiniz adamın temiz, iyi niyetli bir adam olmadığında hepimiz hemfikiriz zaten. Ama hukuk ihtimaller üzerinden yaptırım uygulayamaz. İşlenmiş suçlarda bile delil yetersizliği diye bir olgu var ki anlattığınız olayda suç işlenmiş bile değil. Adam suç işlemeye niyetli belki ama suçu fiilen işlemedikçe de her şekilde suçsuz.


    Adamın işsiz olup araç sahibi olması da bir şeyi değiştirmez. İşsiz olup üzerine kayıtlı Mercedes C200 AMG arabası olan tanıdıklarım var. Adamın birikimi yok, kazancı yok, işi yok, ailesi ile kavgalı, evden kovulmuş, her gece başka bir arkadaşında kalıyor ama üzerine üzerine kayıtlı bir BMW R 1200 GS, bir de Cadillac var. Haydi bakalım, bu adam da mı hırsız şimdi? Hayır, babasının firmasında çok yükesk maaşla çalışırken aile ile kavga edip hem işten hem evden kovulmuş, kendine ait sadece zamanında aldığı motosikleti ve babasının onun üzerine yaptığı Cadillac kalmış.


    Şimdi bu adama işsiz ve evsiz olduğu halde çok pahalı bir arabası ve motosikleti olduğu için nasıl hırsız muamelesi yapamayacaksak, o adama da aynı şekilde tek başına bu sebebplerden hırsız muamelesi yapamayız. Konumuz hukuk olduğundan objektif olmak zorundayız.


    Ne vardı ki adam camı kırdıktan sonra alsaydı polisler. Adam içeride, polis başarılı, sokaklar bir hırsızdan temizlenmiş, kanun da gözünüzde yeterli olurdu o vakit. Ne güzel olurdu.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen eblemis ().

  • Ben 3 Adet Ruhsatlı Silah Sahibiyim Ancak Bu Ülkede Silah Sevdalısı Olupta Silah Ruhsatı Alamayan Tonlarca Dürüst Vatandaş Var


    o kadar ruhsatlı silahınız var işte daha ne eleştiriyorsunuz ;,;- .bende hiç yok almak istediğim halde.alacak param bile yok. ;(

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • o kadar ruhsatlı silahınız var işte daha ne eleştiriyorsunuz ;,;- .bende hiç yok almak istediğim halde.alacak param bile yok. ;(


    Sizde Onu Eleştirin :) Harç Bedelleri Çok Yüksek :)


    Ben Eleştiriyorum Çünkü Alamayan İnsanları Düşünüyorum.. Benim Tuzum Kuru Mantığıyla Hareket Etmemek Lazım..

    Smith & Wesson .357 MaGNuM 6'' (686-4)


    M1895 Russian Nagant Revolver 7,62mm


    Evanix Blizzard Side Lever .22 Tumbhole

  • haklısınız.har(a)çlar yüksek gerçekten.özellikle taşıma ruhsatında.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Ben de başka bir eleştiri getireyim. Silah ruhsatı alıp istediği silahı Türkiye'de bulunmadığı için alamayan ve şahsına özel ithal etmesine izin verilmeyen pek çok kişi var. Bu bence büyük bir hata. Devlet benim silah bulundurma ya da taşıma kifateyine sahip olduğuma belge ile kanaat getirmişse ben özellikle yasaklanmış olmadıkça istediğim silahı satın alabilmeliyim. Örneğin FN Five-seven.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/