AT44 TACTİCAL 5.5 mm

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Havalı tüfekle atış yapma merakımdan olsa gerek geçen hafta gittim bir av bayiine tamamen satıcıya güvenerek 1000 tl bütçem olduğunu ve bana iyi bir havalı tüfek vermesini memnun kalmazsam kafasını şişirip duracağımı söyledim..
    1000 tl bütçen varsa en iyisi at44 tactical dır deyip 1170 tl pompası ile birlikte fiyat çekti. Biraz pazarlıkla 1000 tl ye tüfeği,pompasını,iki kutu pelleti,kayışı,yağı(ne işe yarayacak bilmem)aldım.Tüfek 5.5 pellet atıyor.
    Sorularıma gelince.
    1-Tüfek o fiyata iyi bir seçimmi
    2-Benim gibi bir acemi için fazlamı
    3-Pompa işi zor diyorlar scuba tüp öneriyorlar gereklimi
    4-Tüfeğin basitçe ayarlanabilir hava sarfiyat yeri varmı
    5-Dürbün ayarı gerekiyormu(dürbünsüz vurabiliyorum ama dürbünle 20 mt de isabetim yok.satıcı dürbün ayarı sıfırlanmıştır dedi.dönen zımbırtıları çevirdim ama boşa dönüyor kapak gibi içindenmi yapılacak ayarlar)Eğer gerekli ise Dürbün ayarının videosu varmı
    6-200 bar hava ile etkili kaç atış yapabilirim(atış sayısını çoğaltma imkanı varmı)
    7-Pompa ile 0 bardan 200 bara 8 dk da basıyorum bende sıkıntı olmuyor ama pompa çok ısınıyor.pompaya bir zararı olurmu normal de kaç dk da basmam gerekli yada dinleneceksem kaç bar basınca kaç dk dinlendirmem gerekiyor.Ben her 75 barda 1 dk filan dinleniyorum)
    8-Bu tüfekle en iyi mesafe kaç mt dir.
    9-200 bardan daha fazla 250 bar vs hava bassam tüfeğe zararı yada faydası olurmu çünkü gösterge 300 bar.
    10-İlk denemelerimde a4 kağıda çizdiğim su bardağı ağzı genişliğinde boyalı alana 30 mt de 10 atışa 8 isabet iyimi.(Askerde G3 le ve normal av tüfeklerinde gayet iyiydim)
    11-5.5 pellet iyimi ithalle yerli arasında benim gibi acemiler için belirgin fark varmı çünkü fiyatta belirgin vark var.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler fazla soru sordum ama idare edin acemi işi malum.

    Tıynetin na pak ise, Hayr umma sen germabeden.
    Önce tathı-ri kalb et, Sonra tathı-ri beden.

  • oncelikle tufeginiz hayirli olsun birincisi sakin saticiya guvenmeyin ulkemizde bilincli satici yok aldiginiz fiyat sifir tufek icin normal fakat o fiyata form inceleyip ikinci el bir full set at44 alirdiniz yaninda modarator universal bipot scuba tup biraz daha iyi bir durbun cunku tactikal at 44 un aynisi yalnizca seyyar dipcikli hali sakin 200 bardan yukari hava basmayin aksi halde tehlikeli olur 100 mt .200mt kadar atis yapabilirsiniz durbun ayari icinde o kapaklari cikartip ayar yapmaniz gerekiyor pellet icin hatsan jbs kullanin

  • Teşekkürler üstadım.İkinci eli hiçbir malzemede tercih etmiyorum.Sıfırda kazık yememişsem bu bana yeter.Sıfır malemelerde garanti sorunu olmuyor.Garantisi iki yıl bende acemi olduğum için arıza vermesi muhtemeldir.Scuba tüpüde araştırdım.10 kg kadar ağırlıkta bahsedilliyor yanımda taşımak son derece külfetli olacak.Motosikletle atışa gitmeyi düşündüğümden scuba yerine pompa daha iyi gibi tabi pompanın arıza durumunu bilmiyorum ama oda garantili.Banada çok zor gelmedi açıkçası pompa sadece atışa ara vermek sinir edici.Birde pompa ile hava basmanın tüfeğe ve pompaya zarar vermemesi açısından süresi varmı.bir kullanıcı 8 dk da basıyorum havayı deyince pompanı O-ringlerini bozarsın dedi.

    Tıynetin na pak ise, Hayr umma sen germabeden.
    Önce tathı-ri kalb et, Sonra tathı-ri beden.

  • pompanin asiri derecede isinirsa oringlere zarar verir ara vererek basin birde ara sira hava tahliyesinden havayi bosaltip tekrar basin dedigim gibi 200 bar gecmeyin

  • keske 2. el set alsaymısın o dürbün sizi 50 metreden sonra tatmin etmez 2. olarak 30 metreden gez göz arpacıkla 10/8 ise güzel bi atıstır ama dürbün ile ise bide destekli ise biraz hüsran olur :) tavsiyem tüfeğin tüğünü sakın 80 den asağı indirmeyin birden kendini boşaltcak 50 de ve tüpe bi süre sonra zarar verir tavsiyem 200 ile 90 arası atmanız genelde 110 a kadar atar herkes ama 90 de kafidir bizim gibi acemiler için ben suanda 150 metre calısıyorum düz at 44 üm var sise filan bırakmadım imzamdaki dürbün moderator ve pelleti kullanırsanız müthiş bi setiniz olur :)

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • Teşekkürler dikkate alacağım dediklerinizi.İlerde hayırlısı ile iyi bir dürbün alırım biraz talim yapayımda.Bu arada atışlarım dürbünsüz olarak yapıldı.Eski performansımı yakalarsam(askerde g3 ile)sanırım dürbünsüz 100 mt dede iyi işler çıkarırım ama havalı tüfekle olurmu olmazmı bilemem.Sonuçta tamamen yabancı olduğum bir hoby.
    Saygılar

    Tıynetin na pak ise, Hayr umma sen germabeden.
    Önce tathı-ri kalb et, Sonra tathı-ri beden.

  • O kadar hava basmanıza gerek yok, 180 bara kadar basıp 110 bara kadar kullanırsınız. AT44 güç ayarı diye araştırırsanız kundağı söküp bir alyan yardımıyla gücüyle oynamanız mümkün.


    Üzerindeki dürbünü satıp 6 24 büyütmeli çin malı uygun dürbünlerden alırsanız şimdilik uzak mesafelerde işinizi görür. Üzerindeki dürbünü ayarlamanız için dediğiniz kapakları çıkarıp bir bozuk para yardımıyla ayarlayabilirsiniz.


    Pelletler hedefin üst tarafında toplanıyorsa yukardaki bölümü sağa doğru çevirin. Hedefin altında toplanıyorsa sola doğru çevirin.


    Sağ tarafta toplanıyorsa yandaki bölümü sağa, solda toplanıyorsa sola çevirip ayarlayabilirsiniz.


    Ayrıca pellet konusu çok önemlidir. 16 grain JSB kullanmanızda fayda var. Kötü bir pelleti en iyi tüfekte deneseniz bile ortaya kötü sonuç çıkar.


  • Teşekkürer son derece faydalı bilgiler benim için.dürbünüde bu hafta sonu ayarlamaya çalışayım.Şimdilik 30 mt çok iyi sonuçlar alıyorum.pelletin markasına bakmadım ama bir kutu ithal iki kutuda yerli pellet almıştım.İthali hiç atmadım ama yerlilerle hedefte pek şaşma olmuyor 30 mt de.
    saygılar

    Tıynetin na pak ise, Hayr umma sen germabeden.
    Önce tathı-ri kalb et, Sonra tathı-ri beden.