HW100 tüpüne hava basamıyorum..

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar, forumda aktif değilim ama sürekli takip etmekteyim.
    İşim düştüğü için yazıyor gibi olacağım ama bilgilerinize ihtiyacım var.
    HW100 tüfeğimi 2. el almıştım. Çok sık kullanmıyorum.
    Pompayı zamanında sıfır aldım ve belkide 15-20 defa tüpe dolum yapmışımdır. Fakat artık bomboş tüpe 20-30 bara kadar rahat sonrasında 50 bara kadar çok zorlanıyor. Sanırım tüpe hava girmiyor ve tüple pompa arasında basınc olusuyor. Pompa manometre 50 gösterirken tüpün gösterge 30 larda anca oluyor. Sorun pompadan mı tüpten mi kaynaklı fikirlerinize ihtiyacım var. Soruna göre izlemem gereken çözüm tavsiyeleriniz olursa sevinirim. Direkt tüpü parçalara ayırmak istemedim açıkçası.
    İlginiz için teşekkürler.

  • Tam emin olamamakla birlikte sanırım sorun pompadan kaynaklanıyor, pompanın mil oringi görevini yapmıyor,bakım zamanı gelmiş,etrafınızda pompası olan birisi varsa onun pompasıyla bir deneyin. Hatsan a ait bir pompa ise fabrikaya gönderin,bakımını yapıp size geri gönderirler.

    AA S500 XTRA FAC
    HAWKE 6*24*50 (10x mildot)

  • hw100'lerin çalışma prensibini tam bilmiyorum ama tahminen söylemek gerekirse, tüpü silaha takılı değilken doldurmayı deneyin. o da olmazsa, kurma kolunu kurulu şekilde deneyin. Çekiç tüp valfine baskı yapıyor olabilir, belli bir hava basıncına kadar bu baskı yüzünden hava kaçırıyor olabilir, bu da tüple pompa arasında basınç farkı oluşturabilir. Denemekten zarar gelmez.

  • Sorun tüpte değil tamamen pompa ile alakalı. Başka bir tüfeğe denediğinizde aynı sorunla karşılacaksınız pompa bakımı yapılması gerekli.

    Kalibrgun Cricket .25 + .22 lw
    Kral Arms Breaker .22

  • sorun ponpada kesinlikle servise göndemen lazım daha önce benimde başımageldi

    STERY LG 110FT.177
    AA 510 /5.5
    Nikko-Stirling Diamond 10-50x60
    hawke 6+24x56 sr pro
    scuba ikiadet

  • elinizde bulunan pompa ile başka silahı doldurmayı deneyin ..:)
    bir pompaya silikon gres yag sıktım ben(((cok cok az ))...acaip rahatladı ve basma güçü yükseldi
    kolay gelsin

  • Cevaplarınız için teşekkürler.
    Tüp silahtan sökülerek pompa üzerinde dolduruluyor. Zorlanmaya başladığında herhangi bir hava kaçağı gözlemlemiyorum aksine zorladıkça pompa manometresinde basınç artmakta. Tüp bir miktar gevşetilince adaptör üzerindeki delikten hava tahliyesi başlıyor ve basınç düşmeye başlıyor, Tüp içindeki havada herhangi bir kayıp olmuyor. tüp tekrar sıkılınca gostergeler eşitleniyor ve bir miktar hava basıldıktan sonra yine aynı zorlanma sanki pompa yukarı çekildikçe vakumluyormuş gibi. Pompa üzerine yoğunlaşayım yinede.. Yakın çevremde deneme şansım olmadığı için direkt bakım yaparım. Pompa hatsan marka değil bu arada . Tekrar teşekkürler.