yağlamada kullanılacak gresin rengi?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba.Ustalara bir sorum olacak.Forumu takip ediyorum, pekçok konuda bizleri aydınlatan değerli büyüklerimize ve tecrübeli arkadaşlara öncelikle teşekkürlerimi sunmak istiyorum.Harika bir kaynak oluşturmuşsunuz.Öğrenmek istiyorum;piston ve yayın yağlanmasında hep özellikle kauçuklu yeşil gres tavsiye edilmiş.Benim elimde shell rt 7 kauçuklu sarı gres var.Aynı işi görürmü yoksa illaki yeşil gresmi?Saygılar :)

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • Parmakların arasında ip gibi uzuyor ve yapışıyorsa olur büyük ihtimal. Viskozitesi yüksek olması gerek. Ya da siz işi garantiye alıp bir yeşil gres alın. 5-6 ytl birşey zaten

  • Arkadaşım cevap için teşekkürler. Galiba en iyisi sizin de dediğiniz gibi bi kutu yeşil gres almak.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • Benzinliklerde ve sanayide yağ satan yerlerde bulabilirsin. 5-7 ytl arası 1 litresi. Bireysel kullanımda yıllarca yeter :)

  • Sayın Jay teşekkürler alıcam bi tane benim mod90 var alttarafından yay görünüyor oradan biraz sürsem olurmu ki acaba silahı sökememde ..

  • Bu gresleme işi için silahı sökmeniz şart. İlk önce pistonu ve yayı eski yağından arındırıp bu yağı tatbik etmeniz gerekiyor. Keçe önüne yağ sürmemeye dikkat etmelisiniz. Sadece pistonun ve keçenin etrafına sürmelisiniz. Yaya da aynı şekilde eski yağı arındırdıktan sonra makul miktarda ve aşırıya kaçmadan sürmeniz iyi olacaktır.