dürbün ayağı yüksekliği click miktarini nasil etkiler?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba. Arkadaslar.aklima takilan bir durum var.pcp tufeklerde kullanılan riser yani durbunu yukselten parca yapilacak click miktarını nasil etkikiyor acaba? Yani alcak ayakla namluya yakin olan bir durbunde yapilacak click miktari ile yuklsek bir ayaktaki click miktari nasil olur.elimde 2 adet ayak var biri alcak biri yuksek daha az click yapmak icin hangisini takmaliyim?

    Steyr lg110 ft

    Nikko 10-50-60

    Huglu Px5 pro .22

    Vektoroptic 3-18-50

    Hw100s .177 (12fpe)

    Zoraki .177

  • Dürbün ayarı,namlu ekseni ile dürbün odağının istenilen noktada-mesafede (sıfırlama mesafeniz) kesiştirilmesi mantığına dayanır.


    Yani bu demek oluyor ki, dürbün ayağınız kısa ise montajlamadan sonra namlu ekseni ile dürbün daha yakın noktada kesişeceğinden daha yakına,
    eğer yüksek ayak kullanırsanız da montajdan sonra daha uzak noktada kesişeceğinden daha uzak noktaya sıfırlama yapabilirsiniz.


    Tabi mantıklı ve optimum değerler öngörüldüğünde söylediklerim geçerlidir. Yani yüksek ayak var diye 850fps ile atılan 16 grain bir pelleti kısa ayak ile 100 mt de sıfırlarım ya da yüksek ayakla 150 mt de sıfırlarım diye düşünmek hayal kırıklığından ileri gitmez.
    Bu verilere en sağlıklı şekilde chairgun kullanarak atış yapmadan ulaşabilirsiniz.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56