Pellet-silah uyumu!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba. Pelletlerde bir kalibre standardı yok mudur? Hatsan mod 125 sniper tüfeğime (5.5mm) gamo ve JSB pelletler sorunsuz uyuyor fakat satıcının tavsiyesiyle aldığım ince mehmet saçmalar yuvaya oturmadı (büyük geldi). Kutunun üstünde 5.52 Cal. yazıyor. Tüfeğe uyuor olması gerekmez miydi? 5.51 cal olan pelletler de var 5.53 olan da... Beni aydınlatırsanız sevinirim.

  • 5.52 için birşey diyemiycem ama yaylıda ince mehmet tavsiye etmem 30gram ise hic tavsiye etmem tüfek sniper olsa bile.

    ZORAKİ ultra hp-01 (5.5 mm)
    HATSAN- at44 wx-10 long LW + UTG Leapers 6-24X50+ EVRENSEL bipod + medaratör + 6lt 300bar scuba
    HATSAN-mod 125 sniper + optima 3-9x44E + sports match dm60 dampa
    HATSAN-mod70 + optima 3-9x32
    HUSAN - Yarıotomatik Şarjörlü av Tüfeği ( 12 cal )
    SAFİR T14 Yarıotomatik Şarjörlü Av Tüfeği ( 36 cal ) + 1x30 Reddot

  • Öyle bir kalibrasyon net olarak gelişmediği için özellikle yerli tüfeklerimizde namlunun peledi sevmesi durumu var.Big boy predetör, norica,ince memet point lead (25 ve 40 gr), tc-20, jsb jumbo 25 gr, ince memet point 25 gr (imalatı durmuş depodan göndermişler :)) peletleri denedim kimi peletlerde yiv-set çok derin çıkarken kimilerinde diğerine nazaran daha yüzeysel çıktı. Yani namludan çıkarken optimum bir sürtünmeyle çıkması lazım ki namlu peleti sevsin. Norica çok isabetsizdi, ince memet point kötü görünümüne nazaran iyi sonuç çıkarttı en güzeli jsb jumboydu. tek tek mermi sürmek şartıyla hem isabet hem tahribat big boy harikaydı ama şarjore uzun geliyor. 30 grain sıfırlamayı değiştirdiği için tahribatına baktım o da çok tatmin ediciydi.