Evladiyelik Pellet Kapanı...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Daha önce de Forumda yapacağımdan söz ettiğim ve kafamda tasarladığım Pellet Tutucuyu tamamladım ve birsüredir evde kullanıyorum yaptığım atışlarda görevini tam olarak yerine getirdi ve kendi kendime -ne de yaparmışım yaw dedim. :D Çok işlevsel ve uzun ömürlü oldu. Bakalım sizde beğenecekmisiniz?


    Burada fotoğraflardan herşeyin anlaşılacağını düşündüğüm için yapım aşamalarını uzun uzun anlatmaya gerek görmüyorum. Fakat kısaca kullandığım malzemeler; Standart SuntaLam, Modüler Mobilya Bağlantı Aparatları, Mermer(pellet tutucu), Lateks(Şarapnel Tutucu).


    airgunturk.com/attachment/2506/ airgunturk.com/attachment/2507/


    airgunturk.com/attachment/2508/ airgunturk.com/attachment/2509/


    airgunturk.com/attachment/2510/ airgunturk.com/attachment/2511/


    airgunturk.com/attachment/2512/ airgunturk.com/attachment/2513/


    airgunturk.com/attachment/2514/ airgunturk.com/attachment/2515/



    Tutucunun iki tarafında da kağıt kızağı mevcut olup, bir tarafı aydınlatmalı. İki taraflıda kullanabiliyorum. Çok fazla atış yaptığım halde mekana hiç şarapnel veya kağıt parçacık yayılmıyor. Ana pellet tutucu olarak mermer kullanmamın sebebi ise; son derece sert yapısı sayesinde, kendisine hızla çarpan pelletin tüm momentini tekrar pellete yükleyerek mermer ile lateks arasında kalan şarapnel haznesinde pelleti patlatarak toz haline getirmekti ve aynen istediğim sonucu aldım. Aydınlatma ışığı hedef kağıdının arkasında kalan lateks ten yansıdığı için atış yaparken hedef ve her atıştan sonra vuruş delikleri uzaktan bile çok rahat görülebiliyor. A4 hedef kağıtlarına göre ölçülendirilmiş kağıt kızağı mevcut. Bu kızak sayesinde hedef kağıdı tutturma derdi yok ve kağıt değiştirmek çok kolay. Taşıma kulpu ve ayarlı ayakları mevcut. Ayaklardaki ayarlar dört ayağın eşit yük almasını ve vuruşlarda tutucunun sallanma ve yalpa yapmasını engelliyor.


    Yorumlarınıza bekliyorum.


    Selamlar (Emrah)

    Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.



  • emrah bey kapalı mekan atışları için çok güzel tasarlanmış son derece kullanışlı bişey yapmışsınız. tebrikler ;d; . ancak hem burdan birşeyi net öğrenmiş olalım. ben pellet kapanını atılan merminin çarpmadan dolayı deforme olmadan yakalanması için diye biliyorum. mesela sabun, cam macunu gibi.. bu hedefte atılan pelletin dağılmaması gibi bişey söz konusu değil. doğrumu???

    webley patriot 5.5


  • Çok güzel ve kullanışlı olmuş ama ev içinde çok gürültülü olmaz mı?

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Elinize Sağlık, baya bir uraşmışsınız. Geçenlerde bende bir tane yaptım, ama sizin ki kadar estetik olmadı. Namludan çıkan bir mermi ile de atış yaparsınız ama isabet ne kadar olur işte o şüpheli. Dolayısı ile mermilerin deforme olması benim için hiç sorun değil. Çünkü, atış yaptığım mermi ile bir daha atış yapmıyorum.

  • ellerinize sağlık gerçekten güzel bi çalışma olmuş. aslında bu tür şeyleri sadece evde değil dış atışlardada kullanmak lazım. kullandığımız pelletlerle doğayada zarar verilmemiş olur.

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • :) Sonrada 18 litrelik yağ tenekisini vuruyor derler, üzerindeki hedef kağıdını baz almazlar. Biz 10 metrede de 18 lt lik yağ tenekesine atıyoruz :thumbup:


    Tabi, 10 metrede 18 litrelik tenekeye 30x büyütmede dürbünle atmıyormusun ambrosia #hims


    ;şrofls;.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Pars ().

  • elinize sağlık, güzel çalışma.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Evladiyelik ki hemde nasıl.Hem dekoratif gözünüzü yormaz hemde amaca uygun , şahane..