Vassili adlı kullanıcının mesajları

    Video' nun başında roketin yapısını ve kanatçıklarını gösteriyor, bu kanatçıkların açılma şeklini taklit ederek plastik esnek kanatçıklar monte edebilirseniz, çok iş görecektir. Mesela aklıma röntgen filmi geliyor, model uçakta falan çok kullanışlı oluyor. çok ince ama çok esnek ve sağlam...
    örn. ok' un arka tarafına 3 veya dört tane yarık açıp film den keseceğiniz kanatçıkların uçlarını bu yarıklara takarak 404 le yapıştırıp, kanatçıkları yan yatırıp namluya yerleştirebilirsiniz. namluya zarar vereceğini zannetmiyorum. ok namluyu terkederken kanatçıklar açılarak hafif kıvrık ama açık şekilde kalırlar tahmin ediyorum. Hatta hafif kıvrık olmaları, yani okun kavisine göre kıvrılmış şekilde açılacağından oka dönüşte kazandırabilir.
    Denemek lazım.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Tabanca ayrı güzel, ahşap kabze ayrı güzel, mütevazi oluşunuz ayrı güzel.
    Hem yaptığınız işe hem tabancanın görüntüsüne hayran kaldım.


    Elleriniz dert görmesin...


    Haa unutmadan söyliyeyim su üstünde pellet biraz zor sektirilir diye düsünüyorum...


    Yok zor değil ve çok eğlenceli, hatta taş sektirmekten daha kolay. Baraj gölünde 50m. civarında yüzen şişeye yaptığımız atışlarda pelletin sudan sektiğini gördükten sonra şişe hedefleri unutup, suda pellet sektirmeye başlamıştık. 3 kere sektikten sonra gölün karşı kıyısına çarptığını da görebildim, pelletin kaldırdığı tozdan.


    Bu da ilginç bi deneyim. Ama benim anlatmak istediğim şu; pellet ne kadar hızlı giderse yerçekimine o kadar direnir.


    Cevap: d


    Selamlar.

    Ben de "ileri doğru ivme" derken bu etkilenmeyi söylüyordum. Yani suya attığımız yassı taşları düşünün. Taşı suya fırlatırız, taşın suya ilk çarpması ile ikinci çarpması (sekme) arasında taşın havada kaldığı süre ile 2. ve 3. çarpma arasında taşın havada kaldığı süre daha kısadır. ve her çarpma da taşın ileri doğru olan ivmesi azaldıkça havada kalma süresi de azalır ve sonunda bulp diye bi ses.


    En sevdiğim oyunlardandır taş sektirme, süper omuz kası yapar. :)

    İlk akla gelen f şıkkı gibi, yani sonuçta yerçekimi gücü ve pelletlerin kütle ve maruz kaldıkları çekim gücü aynı ama bence ; ileri doğru olan ivme yerçekiminin etkisini yavaşlatır. Yani bırakılan pellet ilk önce düşer, sonra sırası ile en yavaş atış yapan tüfekten çıkan pellet ve en son da en hızlı atışı yapan silahtan çıkan pellet yer ile temas edecektir.

    Hayırlı Olsun, Allah kazasız, belasız zevkli atışlar nasip etsin. Patriot' un pabucu dama atılmış demekki. Tüp tam dolu iken atış hızı yüksek olduğundan, atış eğriside değişiyor sanırım. Pelletin görülmesi olayını daha önce de pcp kullanan bi arkadaştan duymuştum, tepme ve sarsıntı olmayınca, ışıkta pelletin arkasından geliyosa yansımadan dolayı pellet görülebiliyor galiba.




    silahınız hayırlı olsun. kronosuz silahın hızını chairgun programı ile ölçebilirsiniz. attığınız pelletleri her zaman göremezsiniz, ancak bazen ışığın açısı vs denk gelince görülebiliyor.

    chairgun ile pelletin hız ölçümü nasıl yapılıyor?

    Benim beynim sanırım metrik sistem esas alınarak üretilmiş. ;kihhik, Yarda ile inch ile uğraşırken iki kat fazla çalışıyor ve hararet yapıyor. Bir dürbün alırken dünya standartlarına uymak, işin ilmine varmak için ilimin dilinde konuşmak lazım ama yinede dürbünler falan hep metrik olsaydı ve herkes konuşmalarında metrik birimleri esas alsaydı, ben hiç zorlanmazdım kafamda hararet yapmazdı diye düşünüyorum.

    konuda yazmış olduğum dürbünü sipariş ettim ebaydan stoeger x20 de kullanicağım dürbünü. üstadlardan görüşlerini bekliyorum


    http://cgi.ebay.com/New-BSA-Sw…ain_0?hash=item3352cdc0e8


    ;kffx; Üstad değilim ama, satıcının feedback puanı azcıcık düşük ama, sorun çıkacağını zannetmiyorum. Hayırlı Olsun. Kaliteli görünüyor, dampa ile bu özellikte dürbün uzun süre işini görür.


    Güle güle kullan.

    Deniz tutkalı. İki yüzeye de ince bir tabaka halinde uygulayıp yüzylerin birbirine baskı uygulayacağı şekilde işkenceye alır ve 24 saat beklerseniz bir daha isteseniz bile ayıramazsınız. Kundak başka bir yerlerden kırılır, orası yine ayrılmaz. Kuruma aşamasında köpürüp şişer, kuruduktan sonra yüzeye taşan tutkal kolaylıkla temizlenebilir.


    Sakın ha üzerinze falan bulaştırmayın, saniyeler içinde selülozik tinerle temizlemezseniz tutkal bulaşan giysinizi çöpe atarsınız.


    +1


    Mobilya imalatında kullanırlarken görmüştüm. Adamlar vestiyer yaparken, kestikleri sunta levhaların kenarlarına deniz tutkalı sürüp, birbirine yapıştırdıktan sonra ikişer vida ile monte edip sonra işkenceyle sıkıyorlardı. Ama diyebilirimki vidaları süs olsun diye takıyorlardı sanki.

    Ben Konyadayım biliyorsunuz, evimin balkonundan merkezde bulunan Alaaddin Tepesinin üzerindeki Alaaddin Camii zoom 24x de iken çok net görünüyor. Camii' nin duvarlarındaki ayrıntılar bile seçilebiliyor. Mesafe ise araba ile 12-13 km civarıda. tahminim kuşuçuşuda en az 7km civarıdır, çünkü yol dolanbaçlı değil.