Hangi Sam Yang?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sam Yang 500 ve 2500-carbin arasında kararsız kaldım sizinde önerilerinizi almak istedim.


    ÖZELLİKLER
    Sam Yang Sumatra 500
    Şarjör kapasitesi-6
    Enerji(ft,lbs)-100
    Namlu çıkış hızı(fps)-1020
    Tüp hacmi(cc)-500
    Uzunluk(cm)-109
    Ağırlık(kg)-3,6
    Maksimum güçte atış sayısı-30


    Sam Yang Sumatra 2500 Carbin
    Şarjör kapasitesi-6
    Enerji(ft,lbs)-65
    Namlu çıkıs hızı(fps)-920
    Tüp hacmi(cc)-290
    Uzunluk(cm)-90
    Ağırlık(kg)-2,7
    Maksimum güçte atış sayısı-12
    AVANTAJLAR
    Sam Yang Sumatra 500
    Güç +35fpe
    Hız +100fps
    Tüp hacmi +210cc
    Maksimum güçte +18 atış


    Sam Yang Sumatra 2500 Carbin
    Uzunluk -18cm
    Ağırlık -900gr


    DEZAVANTAJLAR
    Sam Yang Sumatra 500
    Uznluk +18cm
    Ağırlık +900gr


    Sam Yang Sumata 2500 Carbin
    Güç -35fpe
    Hız -100fps
    Tüp hacmi -210cc
    Maksimum güçte atış -18atış


    Bildiğim özellikler bunlar, sam yang kullanıcıları bilmeğim özellik, avantaj ve dezavantajları söylerseler çok mutlu olurum.
    Her türlü olumlu olumsuz yoruma açığım...

  • tabiiki 500 de kim kaybetmis de sen bulucan
    ayrıca aradaki fark 100 fps degil oyle olsa %50 daha guclu olmazdı
    ayni agirlikta peletlerde bakarsan farkın ccok daha fazla oldugunu gorursun
    ben bi yerlere ne hizla attigimi yazmistim 19 grain 1300 fps diye hatirliyorum

  • bende 500 düşündüm ama ağırlık daha fazla olduğu için denge sorunu olabilir diye düşündüm carbine modeli daha kısa ve daha dengeli. Şu sıralar evanix monster düşünüyorum 66 fpe güç üretiyor ve 800 cc...

  • "... Önceki 2500 modellerde kullanılan 280cc kapasite artırılarak 500cc ye çıkartılmış.Ve model adı 500 olarak değiştirilmiş.Bu kapasite artırımı bile aslında bu güçteki bir silah için yetersiz denebilir.Ancak güç ayarı sayesinde daha düşük güç seviyelerinde tatminkar atış sayılarına ulaşmak mümkün.Üretici Firma Samyang Endüstri 1980 lerden buyana PCP üretmekle birlikte aslında Kimya,Ağır Makine,Balıkçılık,Silah ,Gıda,Fiber optik ve Metal gibi birçok sektörde ve onlarca branşta üretim yapan bir holding.Metal ve metal işçiliği konularındaki tecrübesini de yaptığı modellere olabildiğince yansıtmış.Özellikle gövde üzerindeki gravürler ve namlu –tüp bağlantıları silaha PCP den farklı bir ateşli havası vermiş.Modelin oluşum hikayesi de enteresan. İlk dizayn çalışmalarında Mossberg Poze ve Winchester’97 modelleri baz alınmış. İki modelin karışımından çıkan melez sonuçta, mevcut dizaynların dışında farklı bir modelin doğmasına sebep olmuş.Silahta göze batacak herhangi bir işçilik kusuru veya hata bulmak zor. Ancak özellikle tüp üzerinde uygulanan boya(meneviş)kalitesi gerçekten kusursuz. Üreticinin kullanım konusunda tavsiye ettiği maximum basınç 220 bar ve bunun sebebini gayet basit bir şekilde açıklamış.’’Silahın 220 bar üzerindeki basınçlarda kullanımı valf yüzeyinde deformasyona ,dolayısıyla düzensiz hava akışına ve çıkış hızlarına sebebiyet verebilir.Ayrıca çok yüksek basınç valf in kilitlenmesi problemini doğurabilir.’’Bu uyarının ardından hatırlatmakta fayda görüyorum. Kullanılan tüp sistemi (tüp demiyorum çünkü 2 tüpten oluşan bir sistem) 9000 psi yani 620 bar basınçla test edilmiş ! Silahın gücü konusunda üreticinin iddası 32,4 grain eunjin ile 80+fp .Ancak benim gözlemliyebildiğim 28 grainle (Ahmet Oğuz Sağolsun) 1089 fps yaklaşık 73 -74 fp. .25 kalibredeyse 93 fp standart haliyle üretebildiği güç. Üreticinin iddasıysa 43.2 grainle 100+ fp. Tabi atış yüksekliği ve hava sıcaklığının etkileri göz önüne alınırsa üreticinin haklı olduğu değerler yakalanabilir. Çıkış hızı ayar düğmesi (17 kademe) ve en kısık ayarda Hafif pelletlerle yaklaşık 120 atış yapmak mümkün ve sarfiyat yaklaşık 500cc/atış . Artan güçle bağlantılı olarak en yüksek güçte atış sayısı ve hava sarfiyatı 2lt/atış oranına kadar çıkıyor. Bu sarfiyat değerleri doğrultusunda kaç barla kaç bar arası ne sayıda atış yapabildiğini hesaplarsınız. Daha detaylı bir inceleme -ölçüm ve dağılım değerlerini bu hafta sonu yayınlamayı düşünüyorum. "


    Not : Yazının tamamı trsilah forumundan alıntıdır.

  • Samyang'lar hakkında isabetsiz diye yazılar okudum, .25 cal sumatra 50 metreden çay tabağı boyutunda grupman yapabilir mi hocam ? (tam güçte)

  • Samyang'lar hakkında isabetsiz diye yazılar okudum, .25 cal sumatra 50 metreden çay tabağı boyutunda grupman yapabilir mi hocam ? (tam güçte)


    İsabet ölçmek için atıcı her zaman en önemli faktördür. İnternette bir çok grupman videosu var, size fikir verebilir. Alttaki videoda da Rus bir atıcının 50 ve 100 mt atışları var.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • Bence piyasadaki işçiliği, malzeme kalitesi ,isabeti en zayıf silah.
    Öncelikli amacı güç olanlar için tercih edilebilir bence.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • Bence piyasadaki işçiliği, malzeme kalitesi ,isabeti en zayıf silah.
    Öncelikli amacı güç olanlar için tercih edilebilir bence.


    İşçiliği çok iyi değil ama zaten ben de gücü ve tasarımı için almıştım. Güzel tahribat atışları yapılıyor.

  • isabeti için bişey diyemeyeceğim ama işçilik malzeme kalitesi mükemmel tüfekler. eline alip bakman yeterli

  • isabeti için bişey diyemeyeceğim ama işçilik malzeme kalitesi mükemmel tüfekler. eline alip bakman yeterli


    Ben kullanmadığım bir ürün hakkında yorum yapmıyorum. Tüfeğin ince işçiliği çok kötü basınç göstergesi çatlamayan sumatra 2500 veya 500 var mı?, el kundağı her 100 atıştan sonra gevşiyor, benim tüfeğimdeki dipçik çok güzel bir ceviz olmasına rağmen bazı bölgelerde et kalınlığı o kadar ince ki çatlamaya, kırılmaya çok müsait, tüfekteki 11mm ray arada gevşiyor onu da sürekli kontrol etmek gerekiyor. Şarjörleri komple metal ve çok sağlam onun da kötü yanı bazı peletlerin şarjörden düşmesi, belki hatsandaki gibi orta bölümlerine oring eklenebilirdi. Aklıma gelen bunlar saydıklarım haricinde tüfek çok güzel inşallah benimle yaşlanacak.

  • bende bi 6.35 500 ve bir de recluse var
    sarjörden mermi düşme hariç (500) bahsettiginiz gibi bi sorun yasamadım. tufeklerimden birinde gostergede catlak var ama hangisi hatirlamiyorum belki ar6 belki de bunlardan biri ama ciddi bir sorun degil.
    buyutecle incelemedim sokmedim takmadım Ama hala elime alınca wayy be diyesim geliyor. tufekleri gorenlerde resmen ereksiyon oluyorlar. bir tufek bundan daha guzel nasil olabilir ben gercekten bilmiyorum.

  • Bendeki de Sumatra 500 6.35 ceviz kundak arada çıkarıp temizliyorum. Kullanmaya fırsat olmuyor.
    Satmayı düşünmediğim çok sevdiğim bir tüfek.


    Bahsettigim o küçük sorunlarla ilgili de kalıcı çözümler deniyorum.


    Belki bir başkası için eksik olarak saydıklarım çok önemsiz olabilir, ama benim beklentilerim biraz fazla..