İşte kurtların beslediği kardeşlerin mağarası

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Efsaneye göre Roma'nın kurucuları sayılan Romus ve Romulus kardeşlerin dişi kurt tarafından emzirildiği mağara ortaya çıkarıldı.


    [Resim Engellendi: http://img.mynet.com/ha3/r/romusromulus.jpg]




    İŞTE KURTLARIN BESLEDİĞİ ROMUS KARDEŞLERİN MAĞARASI



    İtalya Kültür Bakanı Francesca Rutelli, mağaranın, Roma'nın göbeğindeki Palatino tepesinde bulunduğunu açıkladı. "Roma ve İtalya, arkeolojik ve artistik keşifleriyle bütün dünyayı şaşırtmaya devam ediyor" diyen bakan, "mitolojik bir bölgenin hakikate dönüşmesinin inanılmaz bir şey olduğunu" söyledi.



    Metrelerce toprak altında kalan "Lupercale" adlı mağaranın, sonda yardımıyla tespit edildiği, mozaik ve hayvan kabuklarıyla kaplı mağaranın çapının 6,5, yüksekliğinin ise 7 metre olduğu belirtildi.Efsaneye göre, Romus ve Romulus , Alba Kralı Numitor'un torunlarıydı. Numitor'un kardeşi Amulius, zorbalıkla onu tahtından indirdi. Kral
    Numitor'un kızı da Vesta Bakireleri Tapınağında rahibe olmaya zorlandı, fakat savaş ilahı Mars, Numitor'un kızına aşık oldu. Bu aşktan ikiz erkek kardeşler, Romülüs ve Romüs doğdu. Bunu öğrenen Amulius, ikizlerin boğularak öldürülmesini emretti. İkiz kardeşler bir sepetin içinde Tiber Nehri'ne bırakıldı. Neden sonra sepet sahile vurdu. İkizleri bulan bir dişi kurt kardeşleri emzirdi. Sonradan ikizleri bulan kralın çobanı, onları kendi oğulları gibi büyüttü.



    Romus ve Romulus , büyüdükten sonra krala karşı ayaklandı ve onu öldürerek tahtı dedelerine verdi. İkizler, İ.Ö. 753'te Palatino tepesinde şehir kurmaya başladı. Romülüs, kendini küçümseyen kardeşi Romüs'ü bir tartışma esnasında öldürdü. Şehre daha sonra Roma adı verildi.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?