3x9-40 ile 4x16-40 dürbünleri arasındaki fark?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar merhaba...
    Elimde Stoeger Atac tüfek var. Üzerindeki dürbün 4x16-40 modeli. Ben bu dürbünü ne yaptıysam sıfırlayamadım. Servisi aradım gönder bir bakalım dediler. Eğer olmazsa aynı dürbünden yok. 3x9-40 modeli var. Onu takar göndeririz dediler. Bu iki dürbünün de markası Stoeger. Anladığım kadarıyla bu iki dürbün arasındaki fark sadece zoomları. Sorum şu bu iki dürbün arasında çok fark var mı? Atış zevkini azaltır mı? Yardımlarınızı bekliyorum.. Teşekkür ederim...

  • bence büyütme farkları arasındaki fark hiçte az değil.servisin yaklaşımı hiç hoşuma gitmedi.dürbün bozuksa ve değişecekse bir şekilde aynı dürbünü temin etmeliler.


    servis olmanın gereği bu...


    belkide sizin sıfırlamanızda hata vardır...forumu araştırın dürbün sıfırlama konusunda yararlı bilgiler çok.

    8)

  • Diğerine göre nerdeyse iki katı büyütme oranına sahip bir dürbün yerine önerdikleri teklif kabul edilesi değil ya..


    kısa bir mesafede, tüfeğinizi atış yastıkları-sehpası ile sıfırlamaya çalışın..
    evde kendi imkanlarınız ile de tüfeğin daha stabil durmasını sağlayacak geçici bir sıfırlama yastığı -sehpası v.s. ayarlayabilirsiniz yine evdeki minder yastık v.s.eşyaları kullanarak..


    8-10 metrede sürekli aynı noktaya atın,
    sonra sağsol ve yukarı aşağı turretinden sola ve aşağı doğru kaydırmak istiyorsanız bir musluğu sıkar gibi,
    isabet eden noktayı tersi yönde çekmek istiyorsanız (yukarı ve aşağı) bir musluğu gevşetir gibi turretleri çevirmeye devam edin..


    Bu arada atış noktasını en başından beri hiç bozmadan, sürekli aynı noktaya olmak kaydı ile atışlara devam edin, isabet noktasının yaptığınız mudahaleye göre aşağı-yukarı yada sağa-sola doğru ilerlediğini göreceksiniz..



    Doğru yere atışlar yapmaya başladığınızda olay tamamdır,

  • Dürbün iyi sabitlenmemiş olabilir stopper ve Dürbün ayak vidaları iyi sıkılıp oturtulmuş mu kontrol edilirse iyi olur. Kullandığım Stoeger X20 de bir vida biraz gevşekti buna benzer bir sorun oldu. Stoeger 4-16x40 model dürbünü iyi bir dütbün olup tercih edilen bir ürün olduğunu biliyorum 3-9x40 modelide iyidir ancak 4-16X40 arasındaki zoom farkı fazla olduğundan denk sayılamaz.

    AT44 FT 0.177 +TAC Vector Optics Sentinel 10-40x50
    Hawke Sidewinder 8-32×56 20x ½ Mil Dot
    BSA 8-32×44
    Zoraki HP 01 Ultara 0.177 + Red Dot + Wragner Moderatör+ Zoraki Dipcik
    Beretta Elitte II 4,5 + Red Dot Laser Sight
    Bushnell 10x25 Rangefinder
    Seben kamera aparatı
    The Beta Shooting Chrony
    iNTERSPiRO 6lt 300 bar Scuba Tüp


    Optima 3x12-44 AOE
    Sniper 4x32 Compact Işıklı (MilDot)
    Stoeger X20 Suppressor 0.177
    Stoeger 4x32 Compact Işıklı
    Hatsan PCP Pompa

    Tekparça Ayak

    https://www.youtube.com/channel/UC1k_dMslFEFRSxrrc7R7NCw

  • Gaz pistonlu tüfekleri kontrol mantığı yaylı tüfeklerle aynı değil, yaylıda kullanılan teknikler gaz pistonlu tüfeklere aynen uygulanamıyor bence.
    Sizin tüfeğiniz de gaz pistonlu. Öncelikle yaydaki çift yönlü kırbaç hareketi gaz pistonda yok, bunun yerine daha tok bir çırpınma söz konusu. Yayda atış esnasında pistonun duvara çarpması ve yayda oluşturduğu tansiyon boşalması olmak üzere iki darbe hareketi var bu tüfeklerde ise darbe hareketinin en büyük kısmını pistonun ön duvara vuruşu oluşturur bunun için omuz dayama hareketi en az ateşliler kadar önemli bu tüfeklerde. Omuz ve yanak kusursuz kaynak yapmış olmalı ki ön taraftan kaynaklanan çırpınma arka destekle tolere edilebilsin.