AT44-10TACT dürbün yardımı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar geçen hafta edindiğim AT44-10 TACT üzerinde gelen malum optima doğal olarak işe yaramıyor. 240 TL ye 1 tane Nikula 6-24x40 buldum yarın almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar varsa tavsiye ederler mi acaba? Bir opsiyonum daha var aslında 36 cal. av tüfeğimin üzerinde Gamo 3-9x50 RGB var onu da AT44 de kullanabilirim. Konuya yakın arkadaşlar bilgilerinize ihtiyacım var Nikula alayım mı yoksa Gamo yumu kullanayım, kullanacağım ayaklarda özel bakmam gereken birşey var mı? Eğer Gamo yu kullanırsam 36. cal. için 200-300 TL arası red dot alma ihtiyacım olacak. İlgileriniz için teşekkürler.

  • Bahsettiğiniz nikula 6-24 40 'ı at44 tact üzerinde kullandım.
    Maksat birinin işi görülsün diye forumdan 4 kutu pelletle takas ettim ayakları ile birlikte.
    Hoş alan arkadaş tüccar çıktı fiyatı üstüne koyup satışa çıkardı o ayrı :)


    Biraz bilgi vermeye çalışayım dürbün hk:


    İş görmez mi?


    Özet olarak : Netlik ve ışık olarak fazla beklentiniz olmazsa işinizi görür.
    70-75 mt den av fişeğini her atışta vurabiliyordum bu dürbün ile.


    Rangefinder desenli reticle'ı vardır. Reticle daki çizgileri farklı mesafelerde vuruş noktası olarak kullanabilirsiniz ancak nizami mil-dot değil. Formülle-yazılımla bulamazsınız, kendiniz deneyerek kaç büyütmede hangi mesafeyi vurduğunu belirlemeniz lazım.


    Bendekinin paralaks ayarı çok sıkıydı. Dürbünden bakarken doğru dürüst çevirip ayarlamak mümkün olmuyordu. Kaynağı bozup, paralaksı ayarını çevirip çevirip dürbünden tekrar bakarak ancak ayarlayabiliyordum. Hepsi böyle olmayabilir. İmkan varsa objektif paralaks ayarını çevirmeyi deneyin almadan. En çok bu durumdan rahatsız olduğum için başka dürbün aldım.


    40 mm aslında küçük bir objektif ve bu çok iyi olmayan mercek kalitesi ile birleşince yüksek büyütmelerde akşam üstü veya gölgedeki hedeflerde ışık azken epey karanlık görüntü veriyor. 16 büyütmeye kadar fena değil. Bu söylediğim 16 üstü büyütmeler için. Ben genelde 16x olarak kullandım. Güneş ışığının bol olduğu durumlar hariç 16 üstü büyütme keyif vermiyor. Aynı dürbünün 6-24*50 olanından da gördüm. Nispeten iyi idi.


    Üretim ve mercek kalitesi ucuz seri olan vector opticsler ve taklit Bushnell, bsa gibi dürbünlerle aynıdır. Bunlara alternatif olarak nikula alınabilir. Ama tabi kaliteli bir dürbünün alternatifi değil.


    Yerinizde olsam optima 3-9*32 yi ranger 36 cal'a takar Gamo 3-9 50 yi at44 te bir süre kullanırdım. Ranger'a red dot alacağınıza 3-4 büyütmede tutuğunuz optima aynı işi görebilir. Sonra gamo dürbünün yetmediğini hissedersem bütçe ayarlayıp kaliteli bir dürbün almaya çalışırdım at44'e.

    Ankara TR

  • aseyhan bey bilgiler için teşekkür ederim. Öncelikle haftasonu gamoyu at44üzerinde biraz denemem gerek galiba. Çeşitli mesafelrde ki grupmanlarına bakayım sonuçları buradan paylaşırım. ilginiz be bilgi için tekrar teşekkür ederim.