Atış sonrasında Gaz tahliye sesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar Hw-45-75 ve Gamo Compact ithalatçılarında bulunmadığından tekrardan Zoraki aldım, 0,45 0,50 grainlik Rws saçmalarla 7-10 metre arası
    tek pompa ile aynı delikten mermiler geçiyor, tetik ayarıyla oynamadım
    sadece balistol cleaner,glunslick ultra ve enjektör ile piston ve tetik
    tertibatını yağladım, 1500 atıştan sonra tetiğin oldukça yumuşadığını
    söyleyebilirim, şimdilik bir sorun yok yanlız tabancada genellikle tek
    pompa yaptığım atışlardan yarım saniye sonra gelen zayıf bir gaz tahliye
    sesi var, bu pistondan hazneye geçen yağla birlikte karıştığında yağ
    baloncuğu kusuyormuş gibi yada zaman zaman pipetle bitmiş meyve suyunun
    dibini çekerken çıkan sese benzer bir ses şeklinde çıkmakta,tabi çok
    daha kısık ve cılız bir şekilde.
    bu durum neden kaynaklanabilir bilen varmı arkadaşlar?

  • Nedenini bilmiyorum ama normaldir. Ben de Light 4.5 ve Ultra 5.5 olmak üzere iki tane Zoraki var, her ikisi de aynı sesi çıkarıyor. Arkadaşlarımız Zoraki'lerinde de var ve sorduğum herkes kendi Zoraki'lerinde de olduğunu, normal bir şey olduğunu söylediler. Ancak sorunuzun yanıtını, neden kaynaklanabilir bilmiyorum.

  • Zoraki nin kendine özgü atış için kullanacağı havayı regüle etme sistemi diyebiliriz.

    Hatsan Super Nova RG 5.5mm
    Hawke Eclipse 30 SF 6-24X50 Metrik Mil-Dot
    Drager 6LT 300BAR



    Scuba tüpleriniz Coltri kompresörümüzle 50 TL 'ye (gidiş geliş kargo dahil) doldurulur.

  • Arkadaşlar dünkü mesajın üzerine 500 adet pellet daha attım, bugün tabanca bozuldu... :)


    Şuanda kapak takımı tam kapanmadan patlatma yapıyor, tetik çok hafifleştirildiğinde sert kapatmayla tetiğin tulumbayı kaçırması durumundan farklı olarak, kapak takımı kapanma pozisyonuna çeyrek kala piston havayı salıyor,mavi tamponlu ateşleme iğnesindede normalden daha fazla dışarı çıkıklık ve hafif bir yamulma var gibi.
    buna bağlı olarak normal mesafesine dönücek kadar kapağı kapattığımda ise ortada bi yamukluk görünmüyor, parça geometrisinin tam halini ilk defa gördüğümden bu bir esnememi yoksa deformasyonmu çözemedim, ezbere fazla kurcalamakta istemedim.


    4 gün içerisinde 2200 adet rws match pellet tükettim, atışların %95 i tek pompa halinde 10 metreye plink olarak yapıldı, ortalama 300 mermide bir Ballistol cleaner ve enjektör yardımıyla pistonu yağlayp 500 küsur mermide birde temizleme peleti ve bakır tel/bez yardımıyla namlu temizliği yaptım.


    Bil hassa uzun dayanması için hiçbir fabrika ayarıylada oynamadım.


    Tetik vidalarını sıkınca bir faydası olmadı,gevşettiğimde ise durum biraz daha seyrelsede düzelmiş değil, bu 2000 mermi civarında arıza veren 2. zoraki
    Daha fazla ezbere kurcalamaktansa soriyim dedim, bu durumda ne yapılabilir servis yolumu görünüyor? yoksa birşeyler gözümüzden kaçmış olabilirmi?

  • Bence hiç fazla karıştırmadan servise gönderin. Atak Arms'ın ürününü arkasında duran bir firmadır. Tabancanız incelenerek tamir edilecek ve geri gönderilecektir. Sadece gönderim masraflarını sizin ödemeniz beklenir.

  • Yabancı topiclerde 20 küsur yıldır hw 45-75 serilerini hala sorunsuzca kullananlar olduğunu okuyorum, zorakiyi servise göndericem muhtemelen ama bu tempoda 2000-2500 atış sonrası gene aynı durum yaşanır diye düşünüyorum,çünkü kalite kontrol seviyesi belli, normal kullanıcının atım adetleri belli, 2 sinide fabrikaya göndericem bu hafta, sonrasındada sanırım Lp-10 yada bir Lp-50 alma zamanı geldi.