ÖNEMLİ: Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • off markasının 5.5 ytl ye satılan sinek -kene savarı var 6 saate kadar sinek 4 saate kadar de kene kovucu özelliği var
    devletin bağzı bölgelere verdiği kumaşlar üzerinde 15 gün etkili ilaç var (televizyonda gördüm) ama tekirdağda bulamadım bilen varmı
    bildiğiniz başka koruyucu ilaçlar varmı

    korfezteam.png

  • bundan 10 yıl öncesine kadar ne kene ısırığı yüzünden ölen varmıdı ülkemizde peki ya şimi bu kene cinsi nasıl girdi ülkemize artık dünyamızda biyolojık savaş sürüyor. Ve bundan en zararlı çıkan nedense hep bizim ülkemiz.

  • biyolojik savaşla alakası yok hastalık kırım yarım adası ve kongoda görüldüğünden adı kırım kongo kanamalı ateşidir. göçmen kuşlarla birlikte taşınan keneler de ülkemizde göçmen kuşlarının konaklama alanlarındaki kenelere bulaşarak ülkeye gelmiştir. son zamanlarda artmasının sebebide kuş gribi nedeniyle tavukları katlettiğimizden dolayı da kene nüfüsü arttığından dır.
    bir türü yok edersen başka bir tür artar.(yılanı öldürürsen fare artar.=

  • Başımıza gelen her hadiseyi "dış mihraklar"a(!) maletme alışkanlığımız birçok şeyi görmemizi engelliyor. Biyolojik savaş, Amerika'nın, İsrail'in silahları falan gibi basit argümanlar son derece paranoyak yaklaşımlar sonucu ortaya çıkıyor. Bu konu biraz daha farklı olsa da başta siyaset olmak üzere başka bir çok konuda "dış mihraklar"ı suçlayıp kendi hatalarımızı kendimizden saklıyoruz. Bu yaklaşım bize çok zarar veriyor. Kaderci ve teslimiyetçi anlayışı bir kenara bırakıp, "Hırsızın hiç mi suçu yok?" diye sormalıyız bence.
    Konudan biraz saptım ama bu konuda biraz fazla hassasım sanırım.

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

  • arkadaşlar sürekli doğada olduğum için bu konu hakkında sizleri bilgilendireyim; şunuda belirteyim bazen aylarca doğada kaldığımdan dolayı defalarca kene tarafından ısırıldım .
    dünyada bilinen 860 tür kene vardır ve bunlardan yalnızca 20 adedi hastalık yayar bu 20 adedin içindende yalnızca 1 tanesi kkka hastalıgını bulaştırır. sadece türkiyede değil mesela amerikada geçen sene 38 adet ölümlü kene ısırığı vakkası bildirilmiştir ve kenenin yaşadığı her yerde ülkelerin sağlık kuruluşları kene ile ilgili uyarılarını ve bildirimlerini yaparlar.
    fakat türkiyede son bikaç yıldır medyanında üzerinde de durmasıyla yeni bir tür salgın hastalık gibi insanlara sunuldu. daha önceleride bu tür ölümler vardı ama bukadar çok değildi. bunun sebebi ne diye sorarsanız onuda şöyle cevaplayım.
    kene örümcekgillerden olup yavruyken 6 ayaklı yetişkin oluncada bütün örümcekgiller gibi 8 ayak olarak metamorfoz geçiren , yumurtasını genellikle toprak , çalıdibi gibiyerlere bırakan uygun ısı ve hava durumunu bulunca yumurtadan çıkan bir canlıdır.işte tam burada duralım, küresel ısınma ve bazı kene yiyen mesela bıldırcın keklik gibi hayvanların neslinin tükenmesiyle kene popülasyonu çok hızlı ve katlanarak artmışdır.birde buna kuş gribi dolayısiyle yok edilen köy tavukculuğunu ekleyin kene yerleşimin yoğun olduğu bölgelere doğru bir yayılma süreci geçirmiş. ve insanlara hastalık bulaştırma riskinide katlanarak arttırmışdır.
    peki keneden nassıl korunabiliriz derseniz, onada şu cevabı veririm
    1. hiç bir kene kovucu işe yaramaz ne olursa olsun kene sizi yinede ısırabilir.
    2. kene genellikle yumuşak ve ince derinin olduğu kasık , koltuk altı, eklem gibi yerlerden ısırır en önce buralarımızı kontrol etmeliyiz.
    3. doğa yürüyüşü ve benzeri aktiviteler kamp gibi, yapacaksak eğer, uzun pacalı ve uzun kollu açık renk kıyafetler giymeliyiz ve pacalarımızı çorapların içine sokarsak 10 numara olur
    4. kenenin vucudumuza yapıştığını gördüysek en kısa sürede usulüne uygun olarak çıkarmalıyız ve veya en yakın sağlık kuruluşuna gitmeliyiz eğer
    keneyi kendimiz çıkaracaksak hayvanı fazla strese sokmadan kafasını bir cımbız veya bir iple düğüm atarak yukarıdaki broşürlerde gösterilidiği gibi çıkarmalı ve çok iyi bir şekile yıkadıktan sonra antiseptik uygulamalıyız.


    saygılarımla.

    hamdım piştim yandım oldum.