at44 long low atış sayısı hakkında.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • at44 long lw tüfeğim aldığım günden beri jbs 18 grain ile 200 bardan 100 bara tam olarak 4 şarjör yani 40 atış yapmaktaydı, şuana kadar yaklaşık 1000 atış yaptım tüfeğim ile, geçen gün atış esnasında fark ettim yeni oldu tüfeğim 150 bara kadar 40 atış yaptı normalde 100 bara kadar 40 atış yapıyordu, tüfeğim şuanda 200 bardan 100 bara toplam 60 atış yapmakta, sebebini anlamadım sebebi ne olabilir sizce? şuan o kadar iyi oldu ki tüfek 40 atış yapıp 150 bardan 200 bara pompa ile tamamlayıp atışa devam ediyorum, bu çok hoşuma gitti ama neden durduk yere böyle birşey oldu anlamadım, bir sıkıntımı var acaba ? güç olarak atışlarda bir farklılık sezmedim önceki hali ile şuanki halinde gücünde ne azalma nede çoğalma oldu gözlemlediğim kadarı ile chronom olmadığı için teknik olarak ölçemiyorum atış hızını ama tüfeğimi tanıdığım için atış hızında bir farklılık göremedim.

  • fakat hızda değişim olmadı, daha önceden yaptığım atışlarda ve şuanki atışlarım da düşme olmadı mesafe 90 metre

  • Maşallah gözünüzle Chrony ölçümü yapmışsınız, hızda değişim olmadı ama atış sayısı arttı..
    Belki bir beden bollaşmıştır tüpünüz, tüfeğin üzerine takınca şeklini almıştır :)


    Bir Hatsan klasiği daha işte,kendi kendine ayar değiştiriyor :)

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • sebebı sadece setsukur değil, 200-100 arası 40 atış zaten gücü açık bir at demek 900 fps atıyor olabilir önceden, yay tansiyonu normalden sert olduğu için yay normalden önce tansiyonunu kaybetmiş olabilr. Bu nedenle 850 fps ye düşmüştür, bu hız farkını ne gözle nede hedefte fark edemezsiniz.
    Namluda ideal gücüne geldiği için fazla hava sarfiyatı azalmış atış sayısı%50 artmış


    Not: tüfeğinız kurulu olarak 1-2 saatten fazla kaldı ise, yay tansiyonunu normalden kat kat daha hızlı kaybeder
    Not2: mademki tüfek tam bosalmadan tüpü dolduruyorsunuz, ideal basınç aralığı olan 120-180 bar arası kullanırsanız daha stabil ve isabetli atışlar yaparsınız

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen esayar07: İmla ().

  • büyük ihtimalle dediğiniz sebepler mantıklı geldi, çünkü 90 metreye üstten 2.dottan atıyordum, bu durum olduktan sonra yine 90 metreye 2.dottan atmaya devam ediyorum, güç düşse idi pelletin de 90 metrede biraz daha erken düşüşe geçip 3.dottan falan vurması gerekmezmiydi. ben bu mantıkla düşündüm. Tüfeğim ile yaklaşık olarak 1000 üstü 1500-2000 arasında ortalama atış yaptım bugüne kadar, bu atışlardan sonra bu hale geldi, bugüne kadar hep 200-100 bar arası 40 atış yapıyordum, bu saatten sonra 200 - 100 bar arası 60 atışa çıktı.