torun mod 101... eski versyon pison jontası namlu jontası ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Değerli airguntürk üyeleri torun marka mod 101 piston jontası namlu jontası nasıl bulurum araştırmalarıma göre jontalar standartmış fabikada yaylar hakında konuştor onlar standart dedi nasıl temin ederim bilhiniz varmı... ?

  • Torun fabrikası Konya-Beyşehir de. İnternetten Konya'daki av bayilerinin iletişim bilgilerine bakıp sorabilirsin. Elinde olan vardır mutlaka. Parasını gönderirsin onlarsa sana kargo eder.

  • 4 tefa aradım ulaşamadım tam takım isticem piston felan da var ama yok açmıyolar

  • torun tüfeğe hatsan yayı uyarmı sizce deneyen varmı böyle ucuz tüfeklere yaylar standart dediler önceden arayınca

  • torun tüfeğe hatsan yayı uyarmı sizce deneyen varmı böyle ucuz tüfeklere yaylar standart dediler önceden arayınca

    Eski yayın sipir sayısını sayarak yay alabilirsiniz ama conta konusunda bişey söyleyemem

    İmza Felan Yok Barmak Bassam Olur Mu? ;,;-#hims

  • spir sayısı fazla olsa keseriz proplem olmazda önemli olan dış ve iç çapı ölçen birisi varımı söylerseniz daha makbule geçer ve spir sayısı 32 dir....

  • Torun için Hatsan değilde Kral ' ın parçaları uyar diye tahmin ediyorum , kral yayıda 32 sipirdir kral' ın piston
    Keçesi (conta) dış çapı 25 mm dir , keçeyi kumpasla ölç veya ölçtür ölçü tutarsa yay çap ölçüsüde tutar.

    '.




    ]

  • evet kralın parçaları aynı torunun diş çap 25 helrade biri bedavadan kaçe ve yay getirmiişti bende yaparmıyım öyle bilmiyorum ama yay güçlü olsa iyi fabrika çıkışı bile 210 mt/s oluyor bana en az 245 mt/sn lazı hatsan mpd 99 ama kralın parçalarınada bakıcam bu arada piston yaptırıcam heralde malzeme olarak ne kulanayım kral güçlü yayları varmı ?

  • Kral ın yayı bazı sitelerde satılıyordu piyasa malıdır belli bir standardı olmaz, ne çıkarsa bahtına
    Yayı güçlendirmek ; tetiğin kısa sürede bozulması ve tepmenin artmasından dolayı isabetin bozul-
    ması demektir, ben olsam fazla zorlamazdım eğer güç istiyorsam magnum sınıfı bir tüfek alırdım,


    Piston yaptırmak boşuna olur mod 99 un keçe çapı yanılmıyorsam 27 mm yani piston çapı
    Kral dan ve Torundan daha geniş bu yüzden daha güçlü ,sadece yayla güç artırmak olmuyor
    Piston çapı büyümesi vede ona görede tetik lazım.


    Yakında olsaydınız elimde 25 mm piston keçesi vardı işiniz görülsün diye bedelsiz verirdim.

    '.




    ]

  • saol yakın olsayıdınız alırdım kargo da para ister ama gene saol burada pek keçe satılmıyor ama araştırıcam güç olayıda atış yaptığımda karşı taraftata toprak kaldırmaması bu yüzden merminin nereye gittiğini göremiyorum raptor da var onu takınca ki takmak zor oluyor atmak için içeriye 1 cm girdirmek gerek gene aynı toprak kaldırmıyor bunu anca yay değiştirmek lazım nasıl oacak biliyorum tüfeğim bi kez bakıma gitti 2 sene oldu sonra 1 2 ay önce yeni yay taktım o ve yayın sertliği pistonun tetik tarafından tutulan yerini yedi ve 1 mm incelti tetiğe ufrak tefek mudahalelerle çözülü ama gene olmaya bilir bu yüzden yeni piston yapacam malzeme olarak ne seçeyim... ?

  • Yivsiz tüfeklerin namlularında kullanılan Cr 4140 uygundur silindir içinde çalışacağından krom
    Alaşımlı olması avantaj olur.

    '.




    ]

  • saolun açtığım sayfaya yorum atığınız için ileriki zamanlarda hatsan ve kral yaylarına bakıcım ve krom alaşımlı 4140 çelikle piston yapıcam bakalım nasıl olacak ama ne zaman beli deil yapınca bu raya atarım gene aklından bir fikir geçerse güçlendirmek için buraya yorum yazabilirsiniz burada cevaplanan konu belki bu tüfekte belki başka tüfeklerde bazı sorunlara cevap olur....

  • beyler tüfeği fabrikaya yolladım geç oldu ama yolladım yenileme ve Nitro piston istedim sizce iyi etmiş miyim adam eski olduğu için bakıma 25 30 TL dedi. sizce iyi etmiş miyim özelikle Nitro piston konusunda fabrikayı tüfek varınca arayacağım sizce ne ekliyeyim başka.... ?

  • torun çok yanlış yaptı hiç bakmadan geri gönderdiler rizeden konyaya kargo gönderelim adamlar poşeti bile açmadılar nasıl iş bu anlamadım resmen o kadar kargo parası verdik adamlar paketi bile açmadılar. O kadar mesafe, zaman gitti boşuna fabrikayı ayrıcam patronuna şikayet edicem.... allahım yaa çok sinir oldum en azından tüfekği çalıştır salardı için yanmazdı ama yapmadılar işte siz siz olun torundan silah almayın.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen tevfik53 ().