mil dot dürbünle mesafe hesaplama

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bu İngiliz hep ras geliyorum çok güzel atışları var chairgun felan çok iyi kullanıyor ne ise bu videoda ona iyi işallah yardımdı olmuşumdur acemilere faydalı olcağını düşündim siz değer airgun severler neden böyle Türkçe paylaşımlar yapmıyorsunuz mesafe ölçmek gibi...


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • Arkadaşlar miliradyan dot açılımı. Yani açı hesabı olduğu için evrensel olduğunu düşünüyorum. O nedenle hepsi aynıdır. Sadece farklı zoomlarda hedefin kapladığı alan değişken Hesabı onagöre. Değerleri düzgün girip hesabı yaptığınızda her zoom değerinde aynı mesafe olduğunu göreceksiniz. Ben mildot dürbün kullanmıyorum. Üstadlar daha doğru bilgi vereceklerdir.vidodaki dotlar arasında tam ortaya çigi koymuşlar ki hedefin büyüklüğünü kestirebilmek kolay olsun. Bu dürbünün kalitesini gösterir atıcı konforu açısından.

    Hat. Striker Edge .22 + Trekker 3-12 x40


    Crosman 1088 CO2 .177

  • Aynı büyütme ölçeğinde kalibre olan ve aynı büyütme ölçeğinde atılan dürbünlerin miltot hesabı aynıdır. Farklı büyütmede kullanıldığında miltod hesabı değişir. Örneğin 10x de ile 20x miltod hesabı değişir. Generik mil dotlu dürbünler ekseriyatla 10x de kalibre olurken 20x de kalibre olan hawke dürbünlerde gibi dürbünlerde vardır. Nasıl bir sonuç çıkar Generik miltodda 10x deki 1mildor 20x dürbündeki 1mildotla aynı olur. kalibrasyon farklılığından

    AT44 FT 0.177 +TAC Vector Optics Sentinel 10-40x50
    Hawke Sidewinder 8-32×56 20x ½ Mil Dot
    BSA 8-32×44
    Zoraki HP 01 Ultara 0.177 + Red Dot + Wragner Moderatör+ Zoraki Dipcik
    Beretta Elitte II 4,5 + Red Dot Laser Sight
    Bushnell 10x25 Rangefinder
    Seben kamera aparatı
    The Beta Shooting Chrony
    iNTERSPiRO 6lt 300 bar Scuba Tüp


    Optima 3x12-44 AOE
    Sniper 4x32 Compact Işıklı (MilDot)
    Stoeger X20 Suppressor 0.177
    Stoeger 4x32 Compact Işıklı
    Hatsan PCP Pompa

    Tekparça Ayak

    https://www.youtube.com/channel/UC1k_dMslFEFRSxrrc7R7NCw