Dürbünüm gümrüğe takıldı alamıyorum.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • istanbul da gümrük kontrolü yapılır. Vergiye tabi ise hangi ile gidecekse o ilin gümrük merkezine gönderilir. Genelde posta işleme merkezlerinde vardır gümrük birimi.
    Vergi çıkmazsa 60 kuruş ücret gelen kargoyu postacı teslim ederken alır.

  • Arkadaşın durumuna benzer bir olay benimde başıma geldi şöyle ki; 4 Mart tarihinde internet üzerinden (Amerika) 4 adet parfüm aldım kargo hariç bedeli 82 USD, 17 Mart'ta bulunduğum şehire geldi ürünler, sonrasında PTT merkez şubesini aradım, ürünleriniz gümrüğe takıldı dediler, (Meğerse takılma sebebi sonrasında yaptığım araştırmaya göre parfüm'ler yasaklı ürün kapsamındaymış)
    Sonrasında PTT'ye gittim gümrük kısmındaki memurla görüştüm, ürünlerini alabilmen için gümrük müşaviri bulman gerekiyor beyanname açtırman gerekiyor ithalatını yapman gerekiyor ürünlerin dedi, sonrada dedi ki; bu işlemlere vereceğin parayla 10 tane parfüm alırsın dedi, bende tanıdığım gümrük müşaviri arkadaşa anlattım durumu, parfümler yasaklı ürün kapsamında gümrükten alman için çok masraf çıkartırlar dedi.
    PTT memuru 1 hafta içinde alınmayan ürünler otomatik olarak geriye kargolanacak dedi, şu anda ürünlerim halen daha PTT de bekliyor, en son 2-3 gün önce aradım sordum ürünlerim neden geriye gönderilmedi diye, toplu halde gönderim yapacağız o yüzden bekletiyoruz dedi. Ürünlerimin geriye gitmesini bekleyeceğim sonrasında satıcı firmayla irtibat kurup paramın iadesi için uğraşacağım, bakalım sonuç ne olacak.
    Kanun maddesi diyor ki; Yurtdışından 75 Euro'ya kadar alım yapabilirsin, Sonra da diyorlar ki 30 Euro değerindeki parfümü yurtdışından alamazsın, gerçekten çok ilginç, bir biriyle çelişen durumlar. Benimde başımdan böyle bir olay geçti sizlerle paylaşmak istedim.

    Ortada bir çelişki yok, kanunlar nettir. hiçbir şekilde sıvı bir ürün getiremezsiniz. Parfüm sipariş etmeden önce keşke sorma şansınız olsaydı burada.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

  • Bundan 7 yıl önce dış ortam access point getirtmiştim amerikadan, posta işleme merkezinden arandım çağırdılar beni bununla mahalleye internetmi yaycan diye sorular sormuştu memur, bende gayet ciddi bir şekilde adamı laptopumdan lcd tv ye görüntü aktarmada kullanıcağıma ikna ettim 2.5lira ardiye parasını ödeyip ürünümü aldım.Başka bir takılmada lazer kod alma cihazında gerçekleşmişti, onada özel kargo şirketi olduğu için bir aracı kurumun ayakcısına 50 tl bayılarak çıkarttırdım.Sizde iyi bir ikna ile dürbününüzü alabilirsiniz büyük ihtimal.Bu ürünler burada da satılıyor 3-5 kuruş karım olsun diye aldım dersiniz.

    swiss arms jericho 941
    hatsan striker edge 5.5
    Kral puncher mega 5.5
    Hatsan Bt65 Sb Elit 5.5

  • Ben 2 tane parfüm sipariş ettim. 16.-40.günü ulaştı.Sorun yok biri 10dolar biri 18dolar.Çinden sipariş vermiştim.Paketi açmıyorlar kutu mütevazi xray felanda demekki bir etki etmiyor Zaten diğer yazılar çince.Direk geçiyor.100den fazla ürün sipariş ettim.Sadece 2 tane sünger gelmedi onlarda kargo dahil 0.83dolardı:D
    Yurtiçinde n11den hepsiburadadan alışveriş yapmakdan daha güvenli.Sadece nasıl yapılcağını bilelim

    Makarov 12 cal.
    Cometa Fenix 400 Compact
    Hawke 6-24x50aoe -Spormatch dm60
    Zoraki hp01 5.5
    Kwc Jericho 4.5bb
    Umarex Walter p99

  • Sonunda uzun uğraslar sonunda durbunu alabildim. Tek sorun durbun camlarini korumaya yarayan lastikli koruma kapaginda kucuk bi kirik var bi sorun sayilmaz bana gore. Onun haricinde hic bi sorun yok. Fotolari aksam yukleyebilirim yardimci olur. Durbun fiyatina gore harika bisey gerek zoom gerek reticle gerek paralaks olsun cok hosuma gitti.

  • Sonunda uzun uğraslar sonunda durbunu alabildim. Tek sorun durbun camlarini korumaya yarayan lastikli koruma kapaginda kucuk bi kirik var bi sorun sayilmaz bana gore. Onun haricinde hic bi sorun yok. Fotolari aksam yukleyebilirim yardimci olur. Durbun fiyatina gore harika bisey gerek zoom gerek reticle gerek paralaks olsun cok hosuma gitti.

    Hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğiyle

    İmza Felan Yok Barmak Bassam Olur Mu? ;,;-#hims

  • Hayırlı olsun iyi günlerde kulanırırsın inşaalah

    Stoeger X50
    Hawke sport hd 3-9x40 sportsmatch dampa
    Daystate airranger 6.35

  • Geçmiş olsun, güle güle kullanın dürbününüzü.

    swiss arms jericho 941
    hatsan striker edge 5.5
    Kral puncher mega 5.5
    Hatsan Bt65 Sb Elit 5.5