Sightmark Reflex Sight tanıtımı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sightmark Ultra Shot Plus SM26008 model ürünü kısaca tanıtmak istiyorum.


    2 farklı renklendirme ve 5 farklı parlaklık ayarı mevcut, MOA değerleri 4Pattern şeklinde bunlar: - 5 MOA dot, 3 MOA dot ve 50 MOA circle, 3 MOA dot ve 50 MOA crossshair, 3 MOA dot şeklinde.


    Pil ömrü parlak ayarda 200 saat olarak verilmiş, hobi için gayet yeterli. Piyasada kolayca bulunabilen CR122A Lithium pil ile çalışmakta, Pil paket içeriğine dahil.


    Oldukça sağlam quick mount ile gelmekte, 22mm Weaver, Piccatiny kızaklara monte edilebilmekte.


    Ömür boyu garantili bir ürün, sitesinden register edip, ömür boyu 12 gauge shotgun üzerinde garantili bir biçimde kullanabilirsiniz.



    Ekran geniş, hedefi yada hedefleri rahatlık ile görebiliyorsunuz, çift göz açık hızlı ve mükerrer atışlar yapabilmek mümkün.


    Sağlamlık olarak üreticinin iddasına göre mill spec. katogorisinde değil, Ancak belli bir oranda darbe dayanımı, yağmur geçirmez özelliği mevcut. Çeşitli 12 gauge tüfekler üzerinde denemelerimde herhangi bir bozulma, ayar kaçırma, montaj sisteminde hiç bir probleme rastlamadım. Bin tanenin üzerinde slug atışı görmesine rağmen görevini çok iyi yapıyor. Zaten ürünü sitesinden register ederken attığım maile karşı gelen yanıt; 12 gauge shootgun üzerinde ömür boyu garantili olarak kullanabilirsinizdi.


    Ürün; çeşme altına yıkama ve elimde çalkalama dahil olmak üzere tüm mantık dışı ve hunharca hareketlerimden etkilenmedi aynı zamanda.


    Quick mountu defalarca aç, kapa yaptım, sök tak sürekli kullanıma maruz bıraktım, mount kolunun baskı yapan topunda çok hafif bir aşınma harici, bozamadım. Amacım bahane ile bozup, normal bir civatalı montaj haline getirmekti, ancak emelime ulaşamadım, çok sağlam bir mounta sahip. Ayrıca ne kadar zamanda çizilecek diye ürünün ekranını, özel bezi yerine o an üzerimde ne varsa silerek test ettim, çizilmedi henüz.


    Ürünü defalarca araziye çıkardım, tüfekle beraber yerlere koydum, ayrıca üründen tutarak tüfeği yerden kaldırdım hep.


    Zihni sinir testlerimden sonra, av için sağlamlık olarak geçer not verdiğim ürünün, kullanımından bahsedeyim.


    Quick mount; sök tak esnasında ayar bozmuyor, aynı yere taktığınız sürece grupmanda belirli bir fark yok. Tabiki bir yivli gibi hassas olarak düşünmemek lazım, mikrometrik düzeyde ayar değişse bile elimizdeki bir yivsiz olduğu için ve bir tl lik yerli kurşunlar attığım için, 25m gibi bir kısa mesafede sök tak ile grupman farkı kesinlikle olmadı.



    Ancak quick mountun kolu fazla dışarıda, tüfeği hızlı kaldırmalarda, üzerinizdeki taktik yelek veya ekipmana takılabilir ve açılabilir. Ya da bir yerden geçerken dar bir tarafa bir ipe..vs bir şeylere takılabilir, bu riskli bir şey.



    Işık konusuna gelir isek; kırmızı ve yeşil iki renk nişangah seçeneği olması güzel, gündüz kırmızı, gece yeşil renk kullanılıyor. Ancak ışık ayarları yetersiz. Gündüz güneş tepede iken kırmızı 5. ve son seviye ayar biraz yetersiz kalıyor. Hele 3moa nokta pek görünmüyor. Ya direk 5moa kullanmak gerekiyor. Gece karanlıkta, özellikle ay ışığı olmayan gecelerde, en düşük parlaklık seviyesinde dahi yeşil ışık yansıma yapıyor. 3moa da dahi yansıma rahatsız edici.


    Işık ayar düğmeleri kolay ulaşımlı ancak çok ani tepkiler vermede yeterli değil, hedefe bir anda fener tutmak isterseniz o anda ani olarak ışık ayarını yapmanız mümkün değil. Açma kapama butonu aynı zamanda ışık rengini değiştiriyor, bu düğmede kolay ulaşımlı, ancak elinizin değmesi ile ayar değişimi olabiliyor, açma kapanma gerçekleşebiliyor. Red dotu kılıfına koyarken bir kaç kere başıma geldi, ayrıca silahı yere koyduğunuzda yüzeydeki olacak bir taş teması tarzı bir temas, bu düğmelerin ayarlarını değiştirebiliyor. Düğmelerin yanda olması ve bu kadar hassas olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ancak atış esnasında yada sarsıntıdan, kesinlikle etkilenmiyor düğmeler. Bu özellikleri güzel.


    Nişangah çeşidini seçme ayar düğmesi, kullanışlı, arkada konumlandırılmış, çıt ayarlı, kolayca istenilen nişangaha geçilebiliyor. Yakın mesafelerde favorim; 3moa dot,50moa daire nişangah, uzak mesafede zaten 3moa dot tek seçenek. Nişangah ayar düğmesi atışlardan kesinlikle etkilenmiyor, ayarı değişmiyor, elinizin çarpması yada bir yere takılması sonucu ayar değişmesi mümkün değil.


    Moa değerleri üst seviye markalardaki kadar hassas değil, şekiller çok net değil, ekran kalitesi de üst seviye olmadığı için, uzaktan bakan kişi güneşte yansımayı görüyor, iç kısımda ise kullanıcı bakarken, genel bir yansıma problemi mevcut. Ortamdaki ışığa hassas, normal gündüz bile hafif gölge bir yere geçtiğinizde, hemen ışık ayarı yapmak gerekiyor.



    Ürünü tek yada çift göz ile kullanabiliyorsunuz, pil kapağı çok sağlam, kesinlikle gevşeme..vs olmuyor. Sıfırlama ayar vidaları sadece allen anahtar ile yapılabiliyor. El ile yada bozuk para, kovan tablası ile yapılamıyor bu bir eksi. Sıfırlama vidaları sağlam, çıt ayarlı ve atış esnasında kesinlikle ayarlar değişmiyor. Vidalar taret şeklinde dışarıda değil, içeride gömük vaziyette. Bu sağlamlık açısından bir avantaj.


    Paralax free özelliğine gelirsek; Mesafe uzadıkça paralax arzı artmakda. Hedefte yatayda, sağ sol konum free özelliği arzı kabul edilebilir düzeyde olsada, düşeyde yukarı aşağı free arzı özellikle uzun mesafede kabul edilebilir olmaktan çıkmakta.



    Sonuç; Benden geçer not alan, Eotech yada Aimpoint gibi afaki fiyatlara elektroskopik nişangah alamayanlar için Uygun fiyatlı, sağlam, ömür boyu garantili, 50m ye kadar extrem koşullar hariç problemsiz, Hobi atışlarında ve Av' da kullanılabilecek, Çinli ürünler ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, her türlü av tüfeğinin üstünde kullanılabilecek, az paraya çok reflex sight.


    Saygılarımla.



    Fotolarda Benelli M4 üzerinde görülmektedir.

    Benelli M4, Fabarm Sat8, Benelli Supernova

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Komser ().