Stoeger X50 / Hämmerli Black Force 880

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selamlar Almanya'dan ben mehmet, Değerli Havalı Tüfek Kullanıcıları.


    Sizlerle bu Başlık altında fikirlerinizi almak istiyorum, sorduğum sorular karşılığında her bilgilendirmede diğer yani başka kulanıcı bu başlık altında hem faydalanacak hemde bu 2 Tüfeğin kalite ve çalışma şeklini bir nevi meydana çıkarmış olduğundan faydalı bir çalışma olacak.
    sizden TEK RİCAM LÜTFEN konuyu saptırmadan üzerinde duralım.


    Türkiye deki Evimde Meşhur Hatsan Mod 125 den var.
    Almanya da ise bu Güçte tüfekler almak zor bir sürü işlemi var yani 16 Joulelik (enerjili) bir tüfek almam için bir atış kursuna bu atış kursunda en az 1 yıl atış ve ayrıca sınava girmem ve ruhsatı almam hak etmem gerekecek.
    neredeyse 16 joule lik bir havalı tüfek almam için 2000-4000€ arası para üstelik 2yıla yakın bir çalışma lazım.
    bunu başta belirteyim bir arkadaş buranın kanun nizamından bahsetmişti oysa alacağım tüfek evimde ayda yılda çıkıp dağda bayırda sıkmak için bir kaç değişiklik yaparak keyif almak istediğim bir HAVALI TÜFEK.


    Bu arada HAVALI TÜFEK ile dağda bayırda evin içinde sıkman yasak. ÖZEL BİR garajın yada evinin içinde penceresiz bir oda ve bu oda güvenliğe alınmış bir oda şartı olmak kaydıyla 7,5 Jouele kulana bilirsin?


    KONUYA GELELİM :=)


    Neyse Uzun araştırmalar ve takip sonucu 880 karar verdim ucuz ve parçası çok ve bulunan bir tüfek olduğundan bunu almaya karar verdim ve aldım.
    Düne yanı 09.10.16 Ctesi ye kadar satıcıya Ürünüm gelmese tüfeğim geri iade edeceğim dedim. öylede yaptım gelirse göndereceğim çünkü 2 parça eksik adamlar tenezzül edip, bunlar elimizde yok bakın malınız geç gelecek demediği için ve internete bir çok olumsuz şeyler okuduğum Firma adına bunun için birazda korkup iptal etim.


    Evet şimdi 5,5 lik Stroege X50 aldım satıcı Not Düşmüş: ''kendinizi Diana 350 nin Arkasına Saklamaya gerek yok, Kalite ve güç bakımından aynı?''


    Bunun uzun araştırmalar sonucunda bu araştırmalar bazen sabahın 3üne kadar sürüyordu :) ve sonunda bunu aldım.


    şimdi ögrendim bunun yayı ve ve özelikleri neredeyse Diana 350 ile ciden aynı ölçtüm biçtim arada büyük bir fark yok.


    şimdi benim aldığım Stroege X50 kesin karar verdiğim ve yolda olan Hämmerli Black Force 880 4,5 için acaba siz olsanız hangisini alırsınız.


    Bu Arada Yaylar diyelim 1-3 cm uzun ve diyelim 1mm geniş geldi sorun olurmu.


    Diana 350 olan yay gördüğüm kadarıyla Stroege X50 ye de uyuyor taksam sorun olur mu tabi Dianaki 36 Joule.


    Bu Arada Türkiye'de Hangi Bölgede yada hangi İnternet Siteleri bu Tüfeklerin Yay ve diğer malzemelerini satıyor yazarmısınız ben bulamadım? hemde çok aradım. yada yayların başka bir ismimi var çünkü almnancada neredeyse 4 ismi var.


    Feder,Exportfeder,Luftdruck, vs vs :=)


    Bana yay hakında biraz bilgi verin açık ve geniş yazdımki karışıklığa yol açmasın. her anlıyan kendine göre bir alana cevap vere bilir.


    Biri Kul anıcı olarak diğeri teknik diğeri tamir başka biri öneri Vs Vs.



    TÜFEK X50 Aldığım: http://www.sportwaffen-schneid…nfo.php/products_id/28182


    TÜFEK 880 İade Edeceğim : http://www.kotte-zeller.de/Hae…-zeller-shop&pi=90759


    Bahsedilen Diana 350 : http://www.sportwaffen-schneid…nfo.php/products_id/10576


    Stroege x50 YAY : http://www.sportwaffen-schneid…nfo.php/products_id/23951


    Diana 350 YAY : http://www.waffencenter-gotha.…ANA-350-Magnum::4752.html


    Saygılar.

    Hatsan Mod 125 5,5


    Stoeger X50 5,5

  • Yay konusunda şunu diyebilirim; yayın dış çapı , iç çapı dolayısıylada tel kalınlığı orijinal ölçüde olmalıdır, dış çap düşük olursa ; silahı kurarken, yay silindir içinde kıvrım yapar ve salınım artar isabeti bozar,


    Yay dışçapı büyürse silindire girmez veya girse bile kurmak zorlaşır sürtünme artar hem güç kaybı hemde isabetsizlik oluşur.


    Yayın boyunu kısaltmak; yay ısıtılmadan kesilmeli burada sıkıntı şu; kesilen uç çıkıntılı diş yapar böyle takılırsa yay dengeli basmadığından uçtan kırılır , magnum olmayan hafif tüfeklerde idare edebilir fakat magnum sınıfı silahta randıman vermeyebilir, ancak böyle bir durumda yay tutucuyu yeniden yapıp kesik yay ucuna göre kanal açmak gerekir bu yöntemi hobiye yeni başladığımda kral tüfekte uygulamıştım . Yay ucu ısıtılarak düzleştirilirse ısı yayın kalitesini bozar kırılma kolaylaşır.

    '.




    ]