Merhabalar,
Bugün sabah bi ara fırsat bulup yarım kalan sıfırlama çalışmamı tamamlamaya karar verdim. Atış panosuna 1 tl çapında, 25 kuruş ve 5 kuruş çapında 3 farklı noktaya daireler oluşturup, sırasıyla 1 tl, 25 kuruş ve 5 kuruş noktalarına ölçtüğüm 50 metre mesafeden atış yaptım. 1 tl atışlarında dürbünün sıfırlanmasına az bir ayar kaldığı için onu tutturana kadar biraz uğraştım. 1 tl lik atışı tutturunca 25 kuruş alanına atışa geçtim. ayar düğmelerini azar azar döndürerek son atışta 25 kuruşu da vurduktan sonra kendime güvenim geldi ve 5 kuruşluk daireye 3 atış yaptım ve 3. atışta 5 kuruşu ortasından vurdum.
Sonra silahımı bıraktım ve bu hobiyi zirvede bırakayım dedim ![]()
Muhteşem bir duyguydu. Forumda gördüğüm konularda 50 mt de pcp silahlarla atılabilen bir nokta hedefe yaylı bir silahla atış yapıp hedefi vurmak kızgın kumlardan serin sulara atlamak gibiydi ![]()
Velhasıl gelişmem gayet iyi gidiyor kanımca. şimdiki hedefim elimde kalan jsb heavy 18,13 grain peletlerle 100 mt de soda şişesini vurabilmek. sonrasında dürbünü yeniden sıfırlamam gerekecek zira 3 kutu JSB diabolo 15,89 gr peletlerim dün elime ulaştı. Bundan sonra sanırım sürekli onlarla devam edeceğim.
Herkese iyi atışlar...
Saygılarımla