HATSAN Yaylı/Vortex VE OPTİMA Hakkında...

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • HATSAN (Yaylı/Vortex) Ve OPTİMA Satınalınması Hakkında...


    Ürünler satınalındıktan sonra sıkıntılı durumlar yaşayan veya satınalmak üzere olan arkadaşlara nacizane tavsiyem forumumuzun ilgili bölümlerindeki üye mesajlarını "önceden" dikkatle okuyup çalışmalarıdır.


    Satıcı personelin "tavsiyelerine" güvenmek herzaman iyi sonuç vermeyebilir. Anlaşılmayan veya daha kapsamlı/açıklayıcı bilgiye ihtiyaç duyulan hallerde ortaya "soru mesajı" göndermek yerine, belirleyeceğiniz bir/birkaç üyeyle birebir yazışmak/görüşmek çok daha yararlı olacaktır.


    Neticede doğru bir alım yapılmış olsa bile kurulum sırasında ve uygulamada sorunlar çıkabilmektedir. Ön aşamada oluşturduğunuz kişisel bağlantılar bunların çözümünde size kolaylık sağlayacaktır.


    Hatsan yaylı/vortex ve Optima "teknik" konularına gelince:


    1- Dürbün bağlantısı yapılmadan önce açık nişangahlar ile 5-15 metre hedefe en az 200 atış yapılarak (Hatsan nişangahları gayet iyidir) tüfek yumuşatılmalı ve tüfeğe alışılmalıdır. 150-200 atıştan sonra, tüfeğin "sevdiği" peletle istikrarlı gurupmanlar yapamıyorsanız tüfekle uyumunuz henüz tamamlanmamış demektir. Bu durumda en iyi optiği bile kullansanız sonuç pek değişmeyecektir.


    2- Optima dürbün ve birlikte gelen dürbün ayağı KESİNLİKLE kullanılmamalıdır. Mümkünse bu ürünler alım paketinden çıkarttırılmalı, varsa indirimi alınmalı ve yerlerine arkadaşlarımızın da belirttiği "parallax" ve "yakın mesafelere netleyebilme" özelliği bulunan iki yönlü tepmeye dayanıklı 3-9X32 veya 3-9X40 veya 4-12X40 dürbün satınalınmalıdır. TEK PARÇA dürbün ayağı şarttır. Dampa olmasa da olur fakat mutlak surette kaliteli bir tek parça ayak olmalıdır.


    3- Kaliteli pelletlerle başarı şansınız artar. Tüfeği alıştırmak için ilk 150-200 atışta ucuz pellet kullanmak, sonrakilerde ise JSB, H&N, RWS pelletler arasından seçim yapmak en uygunudur.


    Yararlı olması dileğiyle saygılarımı sunarım.