Gamo hunter 440 sıfırlama problemi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar;
    10yıl önce aldığım gomo hunter 440 tüfeğimde sürekli sıfırlama problemi yaşıyordum 1 yıl kadar kullandıktan sonra tüfekten soğudum ve bir kenara koydum. Şimdi tekrar havalı tüfek sevdam hortladı ve başka bir tüfek almaya karar verdim forumdan ne alabileceğimi araştırırken yaşadığım problemi paylaşmak istedim.


    Tüfeğimde dampa ayak ve optima dürbün var kaliteli bir dürbün değil biliyorum ama dürbünsüz atışlarda da aynı sıkıntı oluyor.
    Sıfırlamasını yaptıktan sonra 20 -30 metreden 1 tl boyutunda atış yaparken tüfek 2 3 gün durunca alakasız atışlar yapmaya başlıyor ve bu defalarca oldu. Nitekim dürbünsüz atışlarda da aynı sıfırlamasını yapıyorum ertesi gün saçmalamaya başlıyor. nedenini çözemedim. Bu sorunu yaşayan yada çözümü hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? :(


    Çaresi yoksa tüfek almak zorunda kalacam.

  • Kendinizi hiç üzmeyin.
    Yaylı silahların genel problemi istikrarsız atışa sahip olmalarıdır.


    Bütçeniz nispetinde pnömatik bir tabanca veya tüfek edinin.
    Zoraki
    At44
    Puncher
    Hw100
    Aa s510
    Cricket
    Daystate


    Bütçeniz neye el veriyorsa birini alın. Güle güle kullanın.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Galiba dediğiniz gibi olacak ancak bu sefer uzun yıllar hizmet verip beni bu işten soğutmayacak bir şey olsun istiyorum. Bu bağlamda diana mod 56-54 yada fx-t12 tarzı bir tüfek aklımda olan.


    Alacağım havalı tüfekte aradığım özellik isabet öncelik tavsiye edebileceğiniz tüfek ve buna uygun bir dürbün var mıdır bu konuda.

  • Fx t12 iyi bir seçenek gibi duruyor.
    Dürbün konusu tüfeğin ne amaçla kullanılacağına göre değişebilir.
    Tüfeğinizi hangi mesafede ne amaçla kullanacağınızı yazarsanız en azından ne özellikte bir dürbün tercih edebilirsiniz tavsiyede bulunabilirim

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Canlı hedefte kullanılır çoğunlukla bu kuş olur fare olur. En fazla 30 - 40 metre atışlar yaparım bunun üzerine çok çıkacağımı düşünmüyorum.

  • Ülkemizde havalı tüfekle av yasaktır.
    Bence tüfeğinizi bu amaçla kullanmayın.


    Plinking denilen vurulduğunda hareket eden genellikle metal hedeflere atıcılık için mildotlu ve 3-9x40 veya 4-16x44 veya 50 mercek çaplı paralakslı (önden veya yandan fark etmez) dürbünler işinizi görecektir.


    Hawke vantage serisi veya nikko stirling nighteater serisi dürbünlere bakabilirsiniz.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Önerileriniz için teşekkür ederim. Şayet diana almakta karar kılarsam, ne kadar doğrudur bilmem ama dürbün katili tabiri kullanıldığı için bu tavsiyeniz mod 56 için de uygun bir dürbün olacaktır diye düşünmelimiyim?

  • Önerileriniz için teşekkür ederim. Şayet diana almakta karar kılarsam, ne kadar doğrudur bilmem ama dürbün katili tabiri kullanıldığı için bu tavsiyeniz mod 56 için de uygun bir dürbün olacaktır diye düşünmelimiyim?

    Yaylı tüfekler için max 40-44mm mercek ve 1" tüp çaplı dürbün seçilmesi ve eğer mümkünse diana bullseye veya sportsmatch dm60 dampa kullanılması uygun olur. Bunlar hep maliyeti artıran unsurlar ama hobiyi keyifle yapmanızı sağlar.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED