Hatsan Triopad Sistemi Modifiyesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhabalar abilerim, kardeşlerim. Sınav maratonu dolayısı ile hobiyle alakam azaldı ancak sömestr tatilinde fırsatım olmuştu. Bu fırsatı değerlendireyim dedim ve böyle bir sistem yaptım. 36 kalibrelik ateşliye yakın tepmesi olan tüfeğimden gelen etkiyi azaltmak işime gelir diye düşündüm. Yaylar iyi bir seçim olabilirdi. Dipçik tabanına yay takıp başka bir parçaya yapıştırmak aklıma geldi ama omuza göre parça bulmak lazım, dipçik tabanı kavisli yaylar istediğim gibi durmayacaktı. Dipçik tabanını söküp oradan bir şeyler yapmak daha mantıklı geldi. Dipçik tabanını söktüm. Sonrasını fotoğraflarda anlattım.




    Sınavdan sonra nasip olursa SaS sistemine Recoil sistemi planlıyorum. Spoiler vermiş olayım :)

    Mod 125 Sniper Vortex 5.5


    VEFALI TÜRK GELDİ YİNE, SELAM TÜRK'ÜN BAYRAĞINA

  • Mehmet eline sağlık ortak umarım başarılı olmuştur :) tam olarak neye katkısı olsun istedin ? galiba isabete ama tam bilemedim. bu arada ben tüfeklerde tepmeyi aslında çok seviyorum :D ateşli silah kullanırken omza çarpması sesi falan oldukça hoş, gücü hissetmek çok güzel bişe. keşke havalı silahlarımızdaki negatif etkileri olmasa :)

    Kahramanlar can verir, Yurdu yaşatmak için.

    • Sarsılmaz Kılınç 2000 Mega 9x19 mm
    • Hatsan Galatian 4 5.5mm
    • Zoraki HP 01-2 Light 4.5 mm + Stoeger 4x32 Compact Işıklı Dürbün + Wrangler Moderatör
    • Gamo PT-85 4.5 mm
    • EZ Archery 45 lb Makaralı Yay
  • Abi benim akrabalarda torunlar var. mod 301 mod 101. Silahı ateşliyorum hafif sallanıyor yaylı ya. Ne güzelmiş dedim bizim katırdan dayak yiyormuş gibi hissettim valla. Sonra evcilleşir mi dedim şimdilik %40'ını absorbeledim. Sas la bu oran yükselir. Amacım isabeti ve konforu arttırmaktı hedefi nişanlıyorum silahı ateşliyorum vurdum mu vuramadım mı göremiyorum katır tepince refleksle gözüm kapanıp açılıyor o ara pellet hedefe varmış oluyor zaten. Bu olay bir saniyeden daha kısa sürede oluyor. Bu modifiyenin amacı atış konforunu ve isabeti arttırmaktı. Bundan önce dipçiği yere koydum ateşledim bir karıştan daha az zıpladı tüfek :D en azından zıpladığının yarısı kadar zıplıyor artık.


    Son bir şey, silahı ateşledikten sonra pellet namluyu hemen terk etmiyor. Tepmeye rağmen tüfeği belirli bir saniye (namludan çıkana kadar) sabit tutmamız gerekiyor. Tüfeği x ve y eksenlerinde sabit tuttuktan sonra z ekseninde ileri geri oynaması nişan hattını bozmadığı için, isabet de yüksek oranda artar. Burada yaylar ray imkanı sağladığı için, sistemin isabete katkısı var. X ve y eksenini sabit tutabilen atıcı, hedefi vurur. Bu kaide benim sistemim için geçerli değil, hedefi vurabilmek için olması gerekendir. Tüfek teptiğinde omzunuzdan aniden tepki alır bu da pellet namluyu terk etmeden nişan hattının bozulmasına sebebiyet verebilir. Bu da isabeti bozar. Omzunuza gelene kadar yaylar sıkışarak bize zaman kazandırır. Ateşlide av tüfekleri nasıl bilmiyorum ama ak 47 800 m/s yolladığı için mermiyi ister yukarı tepsin ister ileri tepsin mermiyi ateşlemeden nişan hattı doğru olduğunda mermi hedefi bulacaktır. 18 grain jsbyi 830 fps hızda 240 m/s dolaylarında çıktığı için benim tüfeğimde namludan çıkma süresi nispeten daha fazla. Sistem konfor sağlayacağı gibi, isabeti de artıracaktır.


    diyerek bir nefes alayım parmaklarım ağrıdı :D bu yazdıklarım senin için değil abi ayrıntılı bir açıklama yapmak istedim çok güzel bir soru sormuşsun açıklamayı unutmuştum.

    Mod 125 Sniper Vortex 5.5


    VEFALI TÜRK GELDİ YİNE, SELAM TÜRK'ÜN BAYRAĞINA

  • ateşli silahlarda çekirdek namludan çıktıktan sonra tepme olduğundan ne kadar teperse tepsin ilk giden çekirdeğe etkisi olmuyor seviyorum ateşlileri de çok pahalıya mal oluyor işte :/

    Kahramanlar can verir, Yurdu yaşatmak için.

    • Sarsılmaz Kılınç 2000 Mega 9x19 mm
    • Hatsan Galatian 4 5.5mm
    • Zoraki HP 01-2 Light 4.5 mm + Stoeger 4x32 Compact Işıklı Dürbün + Wrangler Moderatör
    • Gamo PT-85 4.5 mm
    • EZ Archery 45 lb Makaralı Yay