Hatsan Dominator 200W

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bugün kundağı sökerek küçük inceleme sonucu aşağıdakı eksikleri paylaşmak istedin :

    * arpacığın gövdesi tam sabit değil, loctite türü maddeyle yapıştırmışlar namluya lakin zorluk çekmeden çıkarılabilir veya sağa sola döndürülür namlu etrafında.

    * namlu ucunda çelik mengeneden kalan izler var. işin hakkı bakır veya plastik ara çene kullanması, fakat yapmamışlar nedense.

    * kurma kolun çatala benzeyen ve gövdeye giren ucuve gövde içinde açılan yuvasını pas tutmuş. tüfek hemen hemen yeni ve nemli ortamı görmemiş. Tahminim gövdeği kurma koluyla beraber meneviş kaplaya vermişler (çatal ucunda kaplama eksik) ve kaplama sonrası kaplama ilacından yeterince temizlememişler. kurma kolu sökülerek pas sökücü ve 400 600 kum zimparala temizlendi sonra hafifçe gres uygulayarak toplandı.

    * kuırma kolunda kullanılan farklı çaplarda (kumpasta 4.98 ve 5.04 mm ) pimlerin yumuşak (sertleştirilmemiş) çelikten olması dikkatimi çekti. İleride yamulur veya aşınma tehlikesi olabilir.

    * tetiğin gövdesindeki 2.5 mm pime geçen deliğin daha büyük olmasından dolayı tetik boşta yana hareket ediyor. Geçici olarak tetikle gövde arasına ince pul ekleyerek tetik boşluğu giderildi

    * kurma kola bağlı olan piston iticisinin arka tarafına yüzey işlem yapılmamış. lazer kesimden çıkmış haliyle duruyor. bir kaç sene önce sandalye seçince bir dükkanda sandalyelerin iç kısımlarına zımpara uygulamayan esnafı hatırlattı bu durum. neden yaptım soruya - kimse görmüyor, maliyyet artıyor dedi.


    henüz piston ve yay sökülmedi.


    bu kadar eksiklerden sonra aşağıdakını paylaşmamak haksızlık olurdu:

    9 metre destekli spoton 18.13 gr gez/arpacık 7 atış grupman


    https://photos.app.goo.gl/TdQB6WGwKF37afiz9


    tekrarlayabilir misin derseniz, yapamam. :)

  • Elinize sağlık, tüfeği sökünce bahsi geçen yerleri kontrol etmekte fayda var. Bu arada 18.13 gr pellet ten memnun musunuz, ben 13.43, 14.35 ve 15.89 JSB kullandım, açık havada 15.89 daha çok verimli oldu. Kapalı ortamda tabanca için aldığım pellet toplayan konik hedefi tüfek ile yaptığım 10 m atışlarda hedefin birleşme yerlerinde kopmalar olmaya başladığı için kullanmıyorum, tüfek çok güçlü geldi.

    Dominator 200W Elite LW Vortex .22

    Weihrauch HW77K .177, Hawke Vantage 4-12x50 AO

    Zoraki HP 01_02 Ultra .177 , Stoager 4x32 , Hawke 1x30 Red Dot

  • Bir de tetik ayarı yapmam gerekiyor, biraz sert ve 8-10 atıştan sonra parmağım acımaya başlıyor, tetiğin sertliğinden mi yoksa titreşimden mi bilmiyorum. Parmağım bu hale geliyorsa dürbün ne olur diyerek halen takamadım.

    Tetik ayarı için dijital tartı aldım, ilk fırsatta deneyeceğim. Boş atış yapmamak için uygun bir açık alan bulana kadar bekliyor şu anda.

    Dominator 200W Elite LW Vortex .22

    Weihrauch HW77K .177, Hawke Vantage 4-12x50 AO

    Zoraki HP 01_02 Ultra .177 , Stoager 4x32 , Hawke 1x30 Red Dot