Decathlon Tüfek Kılıfı İncelemesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhabalar


    Öncelikle geçtiğimiz cuma günü ilk ve yeni tüfeğime (Mod85) kavuşmamın heyecanı hala üzerimde. Bir an önce hafta sonu olsa da yine atış yapmaya gitsem diyorum. Bu arada tüfeğimle ilgili ilk deneyimimden birazcık bahsetmem gerekirse; Tüfek aşırı kompakt. Zarif ve hafif duruşunun arkasında yeni başlayanları veya eğlencesine elinin altında tutmayı düşünenleri gayet tatminkar bir güç bekliyor. Tüfeğim 4.5 kalibre ve yaylı modeli. Pazar günü arkadaşımla birlikte atış yapmaya gittiğimizde, açıkçası üstün körü bir grupman denemeleriyle, kabaca gez ayarı yaptık. Kullanmış olduğum ve şimdilik memnun kaldığım saçmalar, Spoton’un Dome ve Pointed modelleridir. Yaklaşık 30-35 metreden tahribatı atıcıyı tatmin edecek şekilde çok rahat cam şişe patlatabiliyor bu tüfek. İlerleyen zamanlarda tüfeğin sevdiği saçmalarla, ince grupmanlarla gez ayarı yapıldığında çok daha büyük işler çıkartabileceğine inanıyorum.


    Konumuza gelirsek de; ben tüfeğimi bayiden teslim alırken, herkese hayırlı olsun hediyesi diye verilen ucuz tüfek kılıflarından aldım bir tane. Bu kılıflar tüfeği bir yere kadar koruyabiliyor, taşıma işlevini karşılıyor fakat, el tutamacı dışında postacı gibi veya omuzdan asmak için askılığı yok. Benim gibi de motor kullanıyorsanız, tüfekle sağ salim atış yapacağınız yere gidene kadar düşünmekten yola konsantre olamıyorsunuz (ha düştü, ha düşecek). Benim minik 125 cc bir scooterım var, kılıfı sele demirlerine yandan bacağıma doğru uzatıp bir şekilde bağlamayı başardım ama uzun vadede kurtaracak gibi durmuyor.


    Bu yüzden, eli yüzü düzgün bir kılıf almam gerektiğine karar verdim ve bu akşam arkadaşımla birlikte, nispeten uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler satan, malumunuz Decathlon’a uğradım. İnce eleyip sık dokumadan bakkaldan alış veriş yapar gibi 2 adet kılıf alıp çıktık. Fiyatı 110 TL. Kılıflar gayet sağlam duruyor, elinizle ezmeye çalıştığınızda tüfeğinizi çarpmalardan, darbelerden koruyacağını anlıyorsunuz zaten. Özellikle namlu kısmına, ekstradan bir kalın tabaka ayrıntısı yapmışlar, namluyu sıkıp, sarmalıyor. Zaten fermuarı kılıfın dibine kadar açılmıyor. Suyu tamamen geçirmese bile hafif yağmurlarda veya nemli zeminlerde, suyu kolay tutmayan yapısıyla gayet iş görecektir. Kılıfın önündeki küçük cebine de faturamı koydum. Bizim hoşumuza gitti, kılıfa ihtiyacı olanlar için gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Yalnız bu kılıflarda ölçüleri standart yapmışlar, mod 85 113 cm boyu ile kılıfa rahat girebiliyor, dipçik ve namlu kısmından boşluk kalıyorken, mod125 124 cm boyuyla biraz zorlanarak sığıyor kılıfa, hatta dipçik kısmından fermuar birazcık açık kalmış, onu da belirtmek lazım. Tüfeğin ölçüsünü göz önüne almak gerek.


    Buraya birkaç fotoğraf eklemek isterdim fakat telefondan girdiğim için galeriye foto ekleme kısmını vs. pek beceremedim ve kılıfın linkini de reklam olmasın diye koymuyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.