Hatsan AT44-10 .177 (4.5) İnceleme

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • her 10 atışda dürbün sıfırlar yada gez sıfırlar
    yada kundak vidası sıkar yada bir yeri iptal olur yarış arbaları gibi pite girmek zorunda kalır ;lol;;rofl.;#hims

  • patla 54ü aynı kefeye koymamalısın ayrı klasmandalar bende pat var ve biliyorumki dürbünsüz olarak 100mtde şişe patlatması çokkk zordur iyi bir yere sabitlemek gerekir kartalcinse mod54 ile bunu ayakta desteksiz rahatlıkla yapabiliyor yada keramet kartalcindemidir şüpheleniyorum adam şişeyi 100 mtlerde nickindeki gibi kartal gözü varmışçasına görüyor ;tese;kkur

  • konumuz at44 yerli pcp tüfek,bu tartışmaların hiç bir zaman sonu gelmedi boş verin arkadaşlar :)
    benim kafama takılan tekli saçma haznesi ile 10 lu şarjör mekanizmasının arasında 150 ytl bulabilecek bir mekanik malzeme farkı varmı?tekli at44 300 ytl, 10 lu at44 dürbün farkını çıkarırsak 450 ytl o aralarda,aradaki fark 150 ytl :him:s

  • eğer düzgün bir tüfekse 150 , 200 ytl az bile tek tek attıktan sonra bana göre pcp nin anlamı kalmıyor o zaman yaylı daha iyi tüp derdi yok basınç azaldı derdi yok. ;rofl.;;dance;:love:

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • konumuz at44 yerli pcp tüfek,bu tartışmaların hiç bir zaman sonu gelmedi boş verin arkadaşlar :)
    benim kafama takılan tekli saçma haznesi ile 10 lu şarjör mekanizmasının arasında 150 ytl bulabilecek bir mekanik malzeme farkı varmı?tekli at44 300 ytl, 10 lu at44 dürbün farkını çıkarırsak 450 ytl o aralarda,aradaki fark 150 ytl :him:s


    Tekli raider 450 10lu raider 750 ytl al bir de burdan yak ;şrofls;.

  • yaylılarda da yatdığın yerden pozisyonunu bozmadan atış imkanın yok naber ;şrofls;.


    tek atımlık pcp lerde de yoktur side level i yada boltu çekip pelleti yerleştiridğinde kaynak noktan deişicektir ayağa kalkmasan bile pelleti yerleştirmek baya zor olacaktır en azından şarjörlü pcp ye göre zor olacaktır yattığın yeri baz alırsan daha çok dez avantajları var güçte istikrarsızlık gibi ama yattığın yerde birde tüp bağlarsın bu sorun da halledilmiş olur ama birde zevk meselesi derlerya öle bişi tekli olayı tamamen bana aykırı.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • İncelemeye devam...


    Kurma kolu kırıldıktan sonra ara verilen incemeleri tamamlayabilmek için, Pazartesi günü Hatsan fabrikasını arayıp durumu anlattım ve yedek kol göndermelerini rica ettim.
    Bana kibarca, yedek parça yollayamayacaklarını, ama silahı Hatsan'a yollarsam, tamir edip geri gönderebileceklerini söylediler. Israrlarım üzerine, yedek parça için baş bayilerinin telefonlarını verdiler ve yedek parça olararak o kanaldan temin edebileceğimi belirttiler.
    Verilen telefon numarasını aradım, benzer konuşmalardan sonra, kolu fabrikadan temin edip göndereceklerini söyleyerek, adres ve telefonlarımı aldılar.
    Bir saat sonra cep telefonumdan Bahtiyar bey aradı. Silah konusunda bir süre sohbet ettikten sonra o'da adresimi ve telefonumu (?) aldı ve parçayı göndereceğini belirtti.


    Geçen bunca güne rağmen gelen bir şey olmayınca istikamet Topkapı deyip İlker kardeşimin yanına gittim.


    Hızlı kardeşim, kola geçici bir çözüm getirdi :



    airgunturk.com/attachment/2775/


    Namlu ucunada hafih bir crown açarak pelletleri traşlanmaktan kurtardık.


    airgunturk.com/attachment/2776/


    Namlu - blok bağlantısı sağlayan iki set uskur vidası var. Boyları çok kısa tutulmuş ve ikinci sökme sırasında aluminyuma sarıp kitlendi ve zorlama sonucu bir allen anahtar kırılıp bir tanesinin içinde kaldı. Bu vidalar çürütülüp çıkarıldı ve deliklerine M5 diş çekilerek daha uzun set uskur vidaları kondu. Bu vidalar önemli çünkü namlu içindeki O ring aşınır veya hasar görürse. değiştirmek için, namluyu sökmekten başka çareniz yok.


    Namluyu tekrar pellet geçirerek kontrol ettim. Set izleri bir Hatsan namludan beklemediğim kadar düzgün çıktı. Fakat derinlikleri az gibi idi. Namlu içine bir pellet itip ışığa doğru baktığımda yiv aralarından sızan ışığı gördüm. Pellet namluya tam oturmuyordu. Gene namlu ucundan sokulan bir pelleti, üfleyerek yükleme tarafından çıkarabiliyorsunuz.
    Yükleme tarafından yerleştirip itmeye başlayınca iki yerde dirençle karşılaşıyorsunuz, ilk nokta, arpacık tesbit vidası için açılan kanalın bulunduğu yer, ikinci nokta ise namlu ucunda 1/2 unf diş açılan bölge, bu ikisi arasında normalçapta bir kısım var. Yani namlu iki şoklu :!: . (Tanrı pelleti korusun)


    Namlu çapını ve yiv setleri daha iyi incelemek için, harbiyi, namlu ucuna 3 cm kalıncaya kadar sürüp, namlu ucundan 60/40 kurşun/kalay alaşımı (lehim) eritip döktüm. İşte çıkan parça :


    airgunturk.com/attachment/2777/


    Yiv ve setler oldukça düzgün görünüyor, yivler daha dar tutulmuş gibi, namlu delinirken oluşan dairesel izler, yiv derinliğinde açıkça görünüyor.
    Gelelim en çarpıcı noktaya : namlu çapı (yiv - yiv arası) 4.54 mm. Kabul edilebilir sınırların çok üstünde. Bu namluya göre pellet bulmak bir hayli zor.


    Hatsan namlu yapmaya başlamış (öncekilere namlu diyemiyorum), inşallah ölçüsünde ve kaliteli yapmayı da başarır.
    Yeri gelmişken, pellet yükleme yerindeki setler alınırken biraz derine inilmiş ve pellet yükleme yuvasının çapı, yivlerin çapını geçmiş ve burada keskin (90 derece) bir set oluşmuş. Sürülen pellet setlerden önce burada traşlanıyor, birde boşluklu iticinin yan sürebileceğini düşünürsek, o pellet nereye gider acaba ?


    Silahla tekrar grup çalışması yapmaya karar verdim. Atış sahamı ve hedeflerimi hazırladım.


    airgunturk.com/attachment/2778/


    airgunturk.com/attachment/2779/


    İlk denemeler hiç de umut verici değildi :


    airgunturk.com/attachment/2780/


    airgunturk.com/attachment/2781/


    iki - üç dolum ve 100 - 120 atıştan sonra sonuçlara baktım, gruplar hiç tatminkar değildi, acaba bu gün bende mi bir terslik var dedim ve AA S410E ile bir 5 li grup yapıp kendimi ve şartları test ettim :


    airgunturk.com/attachment/2782/


    Demek ki sorun ne bende ne de şartlarda.
    Silahı söküp, tetik ağırlığını düşürdüm. Bunun için 2. kadenme ayar vidası altındaki plastik parçayı ve yayı çıkardım. İstediğim kadar olmasa da, çekme gücünü bir miktar azalta bildim.
    Bundan sonra yaptığım gruplar biraz daha iyi idi, özellikle de H&n baracuda ile olanlar. Hafif pelletler daha dağınık gruplar verdi.


    airgunturk.com/attachment/2783/


    Devam edecek.....

  • verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ;tese;kkur ayrıca bu tüfeğin kurma kolu döküm sanırım.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Teşekkürler Hatsan(öyle ya da böyle bir konu aktörü yarattığı için)teşekkürler Ülkü bey.Nefesimi tutarak izledim, izliyorum.

  • Bunca zaman bunu beklediğim için kendime acıyorum :Bal:taC: Bu noktadan sonra tüfek zaten kurtarılmaz... Kaldık gene 97k ya ;d;


    İnceleme için çok teşekkürler inanın siz olmasanız çoğu kişi mağdur duruma düşecekti.

  • atışlara baktımda aa ile aynı mesafede tek delik yapılmış ama at ile biraz dağınık olmuş ve objektif olarak düşündüm
    ne kadar ekmek o kadar köfte olayı ..
    aa ile at nin kıyaslanmasını bu atışlara bakıp at kötü dağınık vuruşları var demeyi doğru bulmuyorum fiyat yönünden aa atnin 5 katıysa bırakalımda azcık dağınık grubu olsun dimi.

  • abi nedemek kaldık yine 97 k ya ben bir tane 97 k yı 15 tane hatsan at 44 e değişmem lütfen ayrıca AA S410E ile bir 5 li grupolayını görünce valla helal olsun o tüfeğe verilen paraya al malın iyisini demişler sorma parasını bana sağdece bu kadar inceleme at 44 için yetti de arttı bile hocam allah razı olsun tetik parmağınız hiçbir zaman titremesin

  • Ben yaylılara tövbe edip güzelim hw77mi satmıştım.Onca zaman bekledim tüpü , aparatı , dolum yerini ayarladım....Tek umudum raider 10 onda valf sorunu yoksa anında alacağım.Ama varsa 97k alıp köşeye çekilirim.

  • abi nedemek kaldık yine 97 k ya ben bir tane 97 k yı 15 tane hatsan at 44 e değişmem lütfen ayrıca AA S410E ile bir 5 li grupolayını görünce valla helal olsun o tüfeğe verilen paraya al malın iyisini demişler sorma parasını bana sağdece bu kadar inceleme at 44 için yetti de arttı bile hocam allah razı olsun tetik parmağınız hiçbir zaman titremesin


    ben olsam 15 tane hatsan + at44 ü alırım sonra satarım o para ilede dilersem 5 tane hw97 k alırım ;şrofls;.
    nası hesap ;tacli#
    ayrıca AA S410 sen o kadar para vermezsin yenge seni hamm yapar ;şrofls;. en iyisimi sen o paraya şahin al, hiç olmazsa senden başkalarıda faydalanır ;şrofls;.

  • 1. alsan ne olacak at 44 ü kime satacan kimse almaz o tüfeği adam daha tüfek gelmeden önce 10 tane sipariş vardı diyo geldi 3 tane ancak sata bildim diyo
    2. airarms tüfeği alma konusundada buluruz hanıma varilecek bir cevap ne demişler minareyi çalan kılıfını hazırlar
    3. abi saten allaha şükür arabam var 2006 model kango. şahini hayattta almam sebebde ha hatsan almışsın hada şahin tamirciden geri gelmeyen iki marka ;lol;