Solid Pellet!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese selamlar yaşadığım bi sorun vardı sizinle paylasip hem kendi sorunuma çözüm hemde ayni sorununyasayacak olanlara bir fikir olur diye düşündüm. Hatsan galatian 3(.22) ile spoton solid (26grain) pellet alip uzak mesafe atisi yapmak amaciyla 100 metre civarina gayet başarılı atışlar gerçekleştirdim. Fakat 80-100 adet atışı sorunsuz yapmama rağmen daha sonraki atislarimda pelletler namluya sıkışıp kaldı ust uste cikarip yenisini denememe rağmen ayni sorunu yasadim.Farkli pelletler hatsan torpedo ve gamo rocket pelletlerini denedim gayet isabetli ve sorunsuz atışlar gerçekleştirdim.Yasadigim sorun ile ilgili yardimlarinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

  • solid de belirli bir barın altına düştüğünde yapıyor bi kardeşimde aynısı oldu neredeyse servise gönderecekti

  • yüksek basinctada aynı sorun devam ediyo pelletle alakali bi sorun olabilir mi diye dusunmeye basladim

  • o tüfek standart hali ile 200 bardan 90 bara kadar 70 civarı atış yapar. bu da atış başı bir buçuk bar civarı yapar. tüpün tam dolu olduğunu varsaysak ve yüz civarı atış yaptıysanız. 50 bar gibi bir hava kaldığı anlaşılıyor. bu durumda solid pelletin namluda sıkışması gayet normal bir sonuç olur. tüfeği namlu tıkalı iken zorlarsanız kaçak oluşma durumu mümkündür. kaçak oluştuysa hafif pelletleri atabilir fakat ağır pelleti yeterince basınç olmadığı için atamayabilir. kaçak kontrolü yapmak gerek.

    diana mod 48/52- 177

  • Hesabınız dogru evet yalniz ben tüfeği aldığım yerde satıcının tavsiyesi üzerine 200-80 bar aralığında atis yapilmasi gerektiği konusunda bilgilendirildim ve ona göre atış yaptim yani tek dolumda atmadim 100'e yakin pelleti yinede dediğiniz kontrolü yaptırırım. Bu kontrolü kendim yapabilirmiyim peki?

  • Onu kestirmek zor. Daha tecrübeli ustalardan destek almak lazim. Solid namluya sıkışıyorsa bir sorun mutlaka vardır. Bence sorunu çözene kadar solid kullanmayin. Namlunuz da zarar görebilir.

    diana mod 48/52- 177

  • Garantisi devam ediyo aldığım yere bi gostereyim en iyisi teşekkürler tekrar deneyip sonucu buraya yazarim.

    • Official Post

    Benim tavsiyem kalibrator bir adet 5.5mm pellet capina uygun imal edilmiş bir parca ile uygun capta olmayan peletleri hem tespit eder hemde kullanmak isterseniz bu parçada elden geçirek uygun çapa getirmiş olursunuz. Fiyat malzeme vs konulari bilemiyorum ama mustafa ekiz ile gorusup bu ne parçayı yaptırmaniz gayet kolay ve islevsel olacaktır yasadiginiz sorun solidlerin cap farkimdan meydana gelebilir ayrıca bu tarz durumlarda namluya sıkışan pellet çıkarılırken kurşun namluya sivana bilir bu gözle cok görülmeyecek kadae da olur bariz belli edecek kadar da olabilir yani işlem sonrasi iyi bir temizlik gerekir.

  • Benim tavsiyem kalibrator bir adet 5.5mm pellet capina uygun imal edilmiş bir parca ile uygun capta olmayan peletleri hem tespit eder hemde kullanmak isterseniz bu parçada elden geçirek uygun çapa getirmiş olursunuz. Fiyat malzeme vs konulari bilemiyorum ama mustafa ekiz ile gorusup bu ne parçayı yaptırmaniz gayet kolay ve islevsel olacaktır yasadiginiz sorun solidlerin cap farkimdan meydana gelebilir ayrıca bu tarz durumlarda namluya sıkışan pellet çıkarılırken kurşun namluya sivana bilir bu gözle cok görülmeyecek kadae da olur bariz belli edecek kadar da olabilir yani işlem sonrasi iyi bir temizlik gerekir.

    Pellet çaplarıyla ilgili şunu söyleyebilirim şarjöre dizdizgimde yuvarlak pellet yuvalarini diger kullandığım pelletler tam. örterken spoton solid pelletleri dizdizgimde kenarlarinda boşluk kalmıştı. Arasi bos kalıp yeterli hava basıncı olusturmadigindan atmamis olabilirmi. Ilk attığım pelletlerde bunu gözlemleyemedim yeni bi pellet deneme heyecanıyla takıp attım direk.

    • Official Post

    Boşluk durumunda isabetsiz atislar olur ama sıkışma konusu pek muhtemel degil diye düşünüyorum ama cap farkıni dijital kumpas ile de tespiti kolay olur. Sıkışma konusunda aklıma gelen tek sey peletin cap olarak buyuk olması

  • İsabet konusunda sorun yaşamadım ama gözlemlediğim bi durumdu etkisi olabilir mi acaba diye düşünmüştüm. Kisa zamanda spoton solid yerine ince mehmet solid şeklinde olan pelletlerden deneyip sonucu paylasmayi düşünüyorum.

  • Bugün deneme yapma fırsatım oldu.Tufegi 200 bar basınca ayarlayıp bullet türü pellet denedim yine sonuç hüsran 4-5 atış atıp devamında namluda kaldı pellet.Atabildikleride zaten ne isabet etti nede hedefi buldu son klikte bile hedefin yarım metre altına düştü.Bu arada hedef 10 metre civarıydı hatsana göndermem gerekiyo tüfeği galiba sorun olduğu açık bir şekilde ortada aynı sorunu yaşayan olduysa yardımcı olabilirse sevinirim.

  • en iyisi fabrikaya göndermen olacaktır bence.

    Kral Puncher Bigmax X + Discovery VT-R 6-24x44 SF HD-T SFP MIL 30MM

    Zoraki hp01-02 ultra + nikula 2,5-10x50

    Kral Puncher Breaker W 5.5

  • Peki aldığım av bayii aracılığı ile gönderim yapmammi daha iyi yoksa kendim mi gondereyim

    fabrikayı ara onlar yönlendirirler. kargo ücreti falan ödememen lazım.

    Kral Puncher Bigmax X + Discovery VT-R 6-24x44 SF HD-T SFP MIL 30MM

    Zoraki hp01-02 ultra + nikula 2,5-10x50

    Kral Puncher Breaker W 5.5