İlginç bir soru "1"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bende geç kaldım ama basit bir örnekte ben yazayım. Namlu çıkış hzı düşük bir silahla 30 metreye sıfırladığımız silah 10 metrede hedefin üstünden 50 metrede ise altından vurur niye. Mermi önce yükarı kalkar sonra yerçekimi ile düşüşe geçer.


    İlginç bir soruda benden Dünyada 30 metreye sıfırladığımız tüfekle ayda atış yapsak kaç metreye kadar bu sıfır noktasını korur.
    Delinin biri taşı attı. buyrun bakalım


    Cevap veriyorum:


    - Silah güçsüz ise, 30 metre tek sıfır olabilir, yani nişan hattı ile mermi yolu sadece 30 netrede birleşir, bundan daha yakında veya uzakta mermi aşağı vurur.


    - Hız bilinmeden kesin hesaplanamaz , çekim farklılığı nedeni ilei 9.81/1,62 = 6.056 kat daha az düşeceği için 181.67 metre uzaklığa sıfırlanmış gibi atar diyebiliriz . (9.81 dünya yer çekim ivmesi, 1.62 ay yer çekim ivmesi)


    Bende gazoz alabilecekmiyim :D , alabileceksem, lütfen benimki limonlu olsun. ;keyfs;

  • yani ilkokul bilgilerimden aydaki yerçekiminin dünyadakinin 1/6 sı olduğunu hatırlıyorum (yanlış hatırlamıyorsam) bu durumda 6 kat daha az düşme yapacağından 6 katı mesafede aynı yüksekliği vurur diye düşündüm. Tabi oradaki atmosferin özelliklerini falanda hesabe katmak gerekirse ben hemen sıvışırım ;şrofls;.
    Bunu en iyi ve en ilmi Ülkü abi cevaplar.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • nitekim ben cevap yazarken en iyi ve ilmi şekilde cevaplamış,
    1,67 metreyide başıma kakmış ^^

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Ben de senin gibi okumadan yazmıştım. Cevabını daha sonra gördüm, öyle kakma felan yok, istersen gazozu da paylaşabiliriz.
    ;şrofls;.

  • Ben de senin gibi okumadan yazmıştım. Cevabını daha sonra gördüm, öyle kakma felan yok, istersen gazozu da paylaşabiliriz.
    ;şrofls;.


    gazozu Nuri Alço'dan almayalım ama ;şrofls;.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Önemli değil Erkan Gazozu ikram edeceğim yinede. :)


    Bu adam paso gazoz kazanıyor. Sıkıldım ben bu işten...


    Pirana ALÇO


    sana gazozunu kendi ellerimle hazırlayacam ambrosia kardeşim.

  • Mermi hedefe doğru ilerledikçe düşme daha yüksek bir ivmeyle gerçekleşmezmi ?


    Buna göre merminin dürbünü yere paralel olarak düşünürsek göreceli hareket parabolü
    1 şekilde değilde 2 şekilde ki gibi olacaktır.



    [Resim Engellendi: http://img390.imageshack.us/img390/8923/grasegghzm3.png]




    MERAK ETTİĞİM ŞU


    Biz silaha bir boresight taktığımız zaman, evvelce mekanik olarak yani atış ile 40 metreye sıfırladığımız bir silahımızın dürbünüden sırayla 4 - 9 -15 -20 - 40 metrelere bakarken boresighttan çıkan lazerin kırmızı noktası hangi metrelerde dürbünün article nın orta noktasıyla kesişir.Yada kesişirmi


    Hadin bakalım ?

  • Exador,
    Şekil B doğrudur. Eğer hava olmasaydı, mermi yolu bir parabol olurdu ve mermi yukarı çıkarken yavaşlar, aşağı inerken hızlanır ve parabol eksenine göre çıkış noktasının simetriğine çıkış hızıyla çarpabilirdi.
    Hava olunca işler değişiyor, artan ivme değil ama azalan hız nedeni ile birim zamanda katedilen yol kısalıyor ve düşme artıyor. Yani yörünge gerçek bir parabol değil.
    İkinci sorunun cevabını verebilmek için, dürbün ekseninin namlu eksenine uzaklığının (montaj yüksekliğinin) bilinmesi gerekir. Bu değer belli değilse, sıfırlama mesafesinden daha yakın bir uzaklıkta artı kıl ile çakışır denebilir.