Gerçek sniper dürbünü ile bizim kullandığımız dürbünler aynımı ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • ben bu konulardan sizler kadar anlamıyorum, bilgi erdinmek için sormuştum, teşekkür ederim. Sonuçta mft arkadaşımızın yazdığı gibi değil yani. O dürbünler atışta oluşan tepmeden etkilenmiyor ama bizim dürbünleri kullansalar bir süre sonra bozuluyor.

  • şok emen ayaklara dampalı ayak deniyor değil mi. Onlardan takınca sorun olmaz anlamında mı.

  • Dayanıklı veya pahalı dürbünlerin çoğunda artıkıl cam üzerine lazerle işlenmiştir , bu nedenle zarar görmez , ama ucuz dürbünlerde (ve birçok nikko stirlingde) artıkıl kömür veya tungsten telden yapıldığı için tepme sırasında tel kopar . Mercek dayanıklılığına gelince tüm dürbünlerde mercekler silikon veya türevi bir yapıştırıcıyla sıkılır ve sabitlenir. Eğer oynuyorsa veya yerinde çıkmışsa büyük ihtimalle solüsyon uygulanmadan birşeltirildiğinden ve gövdenin alüminyumdan olduğu için merceğin ağırlığına uygulanan kuvveti kaldıramadığından çıkmıştır. Ayaklar da dürbün kadar önemli , schwenk ve weaver (22mm) bilinen en dayanıklı ayaklar , schwenk ayakların fiyatı 1000 TL gibi başlıyor , weaver daha uygun (50-100 TL ) arası . Weaver hem dürbünün konumunu değiştirdiği ,hem de en çok kullanılan dürbün montaj rayı olduğu , hem de en az schwenk kadar dayanıklı olduğu için daha avantajlı . M-16 , M-4 float-top ve bazı crosman havalı (mesela nitro venom , trail NP ) tüfeklerde de weaver kullanılıyor mesela.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • bizim piyasadan bulduğumuz ayaklarla aynı fiyat sayılır, fazla fark yok. Yatagun dampalı ayakla arasında ne gibi kullanım farklılıkları var, ben bir ayak almayı düşünüyordum.

  • Dampadan bahsediyorsanız yatagun veya sportsmatch tercih edebilirsiniz. Google a sportsmatch dampa yazın TR deki satıcıları oradan bulabilirsiniz. Ama yatagun da aynı sisteme dayanıyor.

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • yani yatagun yada sportsmatch schwerk ve weaver ile aynı ayaklarmıdır. yada ikisi de hem ateşli silahlarda hemde yaylı ve pcplerde kullanılabilir mi

  • Weaver 22 mm kalın ayaktır , tırtıklı yüzeylere takılır . 9-11 mm klasik havalı tüfek için olan dürbün ayağıdır , daha küçüktür , dampalar bu ölçüdedir. Schwenk ayaklar sadece ateşliye uygundur. Weaver hem ateşli hem havalı tüfeklere ve tabancalara uygundur , 9-11 mm dampa ölçülü ayaklar sadece havalılara uygundur.


    Weaver ayak ... http://www.google.com.tr/imgre…p;ved=1t:429,r:3,s:0,i:72



    Schwenk ayak ...


    http://www.google.com.tr/imgre…p;ved=1t:429,r:0,s:0,i:66



    9-11 mm ayaklı dampa ... http://www.google.com.tr/imgre…p;ved=1t:429,r:4,s:0,i:74

    filinta


    dulce bellum inexpertis

  • evet birader teşekkür ederim. Gerçekten de biraz fikir sahibi oldum. ama ilk linkteki sayfada en üstteki resimdeki ayaklar bana biraz garip geldi dürbünü neresinden tutacak onlar. ama diğerleri bizim bildiğimiz ayaklar dürbünün boğazını kavrayacak şekilde, onu anladım.

  • yani adaptör gibi bir şey mi. evet evet anladım şimdi teşekkürler