AA s410 extra ile ilk arazi atış deneyimlerim

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Tüm form arkadaşlarıma selamlar:
    AAS410 silahımla Bolu nun köyünde arazi atışlarım gerçekleşti sizler gibi belirli peryotlarla arazi de atış imkanım olmadığı için bu fırsat benim için güzel bir deneyim olacaktı ve olduda.
    Bu silah gerçekten bir uzun mesafe silahı idi fakat tecrübeli ve atış deneyimi olanlar için.
    Öncelikle şunu söylemem gerekiyor bir kere arazi ile kapalı mekan çok farklı Kemal bey kardeşim boşuna söylemiyor arazide buluşalım boş atıp dolu tutmayalım diye bir kere daha haklı olduğunu ispatladı nedenmi:
    1- arazide atış yaparken mesafe çok önemli öyle 50 metre 100, 150,ve 200 metreler o kadar uzun geliyorki ben en fazla 10-25 metre atış yaparken 50 metre bana yarı destekli çok uzun gibi geldi 100 metre benim için max. mesafe gibi geliyordu 150 ve 200 ü hiç deneyemedim bile şartlarım müsait değildi yani 150 ve 200 metre mesafelik yer koca arazide bulamadım desem yalan olmaz ama olsun sizleri Kemal Aktaş, Buluthan, Erkan Mühendis, Cahit ve ismini sayamadığım tüm arazi arkadaşlarınızı bir kere daha takdir ediyor bu uzun mesafe atışlarının ne kadar zor ve meşakatlı olduğunu anlıyorum bu atışlar gerçekten her babayiğidin harcı değilmiş.
    2- Arazi atışlrında bir kere rüzgar çok önemliymiş bunuda yaşadım benim arazide olduğum süreçte şansızlığım hava hep rüzgarlı idi yani rüzgar esinti değil, bayağı rüzgar vardı ilk atışlarım bu rüzgarlı havada 75 metre (yaklaşık) şişe deneyimimde bir şarjör atış yaptım AA mermilerin hep şişenin sağ yanına düştüğünü toprak kaldırdığını gördüm ama ikinci şarjörün sonlarında rüzgarın yönünün tersine artıkılı biraz getirdiğimde şişeyi öyle bir patlattı ki görmeye değerdi biraz fotoğraf çekme girişimlerim oldu ama bu fotolar 50-60 metrde çekebildim makinam kalitesiz zom özelliği olmadığı için bu atışlarımı çekme gereği duymadım.
    Rüzgarsız havada köy evinin bacasındaki tesadüfen duran teneke parçasına mesafe yaklaşık 150 metre 12x ile tek atışda tenekeyi deldiğini gördüm ve çok mutlu oldum ve bir kere daha silahımla gurur duydum 150 metreye atarken dürbünüm 10 metre sıfırlı olduğu için göz kararı artıkılı teneke parçasının üst kısmına yaklaşık 3 cm kaldırarak (dot özelliği yok)
    atış yaparak vurdum ama o kadar hızlı bir vuruş yaptıki yinede anlayamadım o hızda tenekeyi delip nasıl mermi düşme yapıyor yani, o mesafede düşme yapan mermi nasıl oluyorda tenekeyi delebiliyor.
    http://img380.imageshack.us/my.php?image=dsc01202ng4.jpg][Resim Engellendi: http://img380.imageshack.us/img380/5797/dsc01202ng4.th.jpg][/URL][Resim Engellendi: http://img365.imageshack.us/img365/331/dsc01207ou1.th.jpg][Resim Engellendi: http://img380.imageshack.us/img380/6904/dsc01208mx6.th.jpg][Resim Engellendi: http://img365.imageshack.us/img365/1357/dsc01209as7.th.jpg][Resim Engellendi: http://img156.imageshack.us/img156/6447/dsc01210cr2.th.jpg][Resim Engellendi: http://img156.imageshack.us/img156/9906/dsc01212cw1.th.jpg][/img]
    Bu çekdiğim resimler biraz imkanlarım doğrultusunda kaliteli olmadığı için üzgünüm ilk resim ve son resime kadar şişeye atışlarım yaklaşık 55 adım yani 50 metre civarında idi ilk resimdeki şişeye desteksiz atış yaptım ve biraz ağacı zedeledikten sonra şişeyi vurabildim yani 5. atışda falan vurdum diğer atışlarımı yarı destekli yaptım yani sandalyede oturarak sol elimi dizime dayayarak yaptım son resim ise hedef kağıtlarım olmadığı için ilkel grup çalışması yaptım mesafe 50 metre 8x ile bence yinede güzel ilk atışım üsten vurdu ama sebebini biliyorum 10 metre sıfırlı olduğu için yaklaşık 65 metreye kadar hep üsten vuracaktı bende bunu bildiğim için ilk atışımdan sonrada hep artıkılı değiştirmeyip aynı yere nişan aldım amaç gruplarımı görmek idi resimde görülen deliklerde 10 mermi atılmıştır.
    Benim atış maceralarım şimdilik bu kadar ama yine söylüyorum gerçekten arazi atışları çok farklı o mesafelerde atış yapmak helede şartlar müsait değilse çok zor tüm arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum 150 ve 200 metre atışlarını yapmanın benim açımdan ne kadar zor ve tecrübe istediğini şimdi daha iyi anlıyorum ,bu arada şunu söylememde fayda var AAS410 silahların bu işde biçilmiş kaftan olduğunu.
    Dürbün konusunda bazı arkadaşlarımın görüşlerine katılmak istiyorum benim dürbünüm tasco 12x40 yeterli olduğunu savunuyordum ama arazide pekde öyle değilmiş heleki uzun mesafede 150 metre ve üstünde atışlarınızı net görebilmek için daha fazla büyütmeye ve net görüntü içinde mercek çapının en az 50 mm olması gerektğini düşünüyor daha önce yeterli gördüğüm 12x40 büyütmenin 100 metreye kadar olduğunu düşünüyorum. ve önceki savunduğum sözümü ilgili arkadaşlarımın nezdinde geri alıyorum.
    tüm atışlarımı 190- 130 bar arası yaptım .
    crosman hp 14.3 grain saçmayıda denedim 110- 130 bar arası gayet başarılı sanıyorum çünki o aralıkta AAlar hız kaybedeceği için 14.3 grain bu açığı kapattı. ama kesinlikle rüzgarlı havadada denedim çok başarısız idi sapma AA lara göre çok daha fazla idi deliciliği mükemmel,eski alimünyüm çaydanlığı 50 metreden tek delik çift taraflı nokta deliği açıyor AA daha yumuşak olduğu için diğer yüzünden çıkarken biraz daha zorlanmış fakat şunuda söyleyeyim 14.3 HP 100 metre ve sonrası grup atışlarında uygun olcağını helede rüzgarlı havada hiç sanmıyorum. ama 100 metreye kadar amacına uygun olarak harika bir mermi olabilir.
    AAS410 ların bana göre tek eksisi şu olabilir tüp hacminin yeterli olmaması hemen 30 atış civarında dolum istemesi bunuda ben arazide anladım çünki o kadar çok atış yapma imkanı sadece arazide oluyor atışa bir başliyorsun şarjörün bittiğini boş atış yaparak anlyorsun sonra ikinci şarjör ve 3. birde bakıyorsunuzki 100-110 bar havanız kalmış hadi tekrar dolum için tüp başına tüpde yanınızda değilse köye eve gelip dolum yapyorsunuz. her neyse tüm özellikleri ile AAs410 süper bir silah tanımayanların tanıması umuduyla.
    http://img380.imageshack.us/my.php?image=dsc01106si1.jpg][Resim Engellendi: http://img380.imageshack.us/img380/4276/dsc01106si1.th.jpg][/URL][Resim Engellendi: http://img365.imageshack.us/img365/6177/dsc01107ud4.th.jpg][Resim Engellendi: http://img365.imageshack.us/img365/8766/dsc01108cm0.th.jpg][Resim Engellendi: http://img365.imageshack.us/img365/1573/dsc01197mp4.th.jpg][/img]
    Tekrar arazide buluşmam umuduyla tüm arkadaşlara Ankara dan selamlar, sevgiler saygılar diliyorum.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen strong ().

  • paylaşım için teşekkürler.

    Evanıx s 10 blızzard - BSA 3,5x10-40

  • Off off ne de güzel betimlemişsin herşeyi Ahmet Abi.


    Aslını ararsan atış bahane arazi her zaman şahane :) Temiz hava almak, doğa ile iç içe olmak, haftalık iş yorgunluğundan kurtulmak gerçekten ihtiyaç. Bizde bugün Cahit'in Scooter motoru ile 2 tüfek, 9 lt. ve 7 lt. iki tüp, 1 sırt çantası ve koltuk altına koyduğumuz sağolsun İlker abi'nin süper modifiyeli Crono su ile sabah 6'da yola çıktık. Aslını ararsan bugün çok rüzgar vardı, ama biz hem crono muz ile test atışlarını değerlendirmek hem de sırf macera olsun diye yola çıktık. Her neyse deneyimlerini bizlerle paylaştığın için teşekkür ederiz. Daha önce de söylediğim gibi evde 1 saatlik atış = arazide 10 dk lık atış. Teneke üzerindeki yapmış olduğun gruplara bakarak nacizane fikrim olarak diyebilirimki rüzgarsız havalarda kağıt üzerinde görmek isteriz.

    Kalemine ve tetiğine sağlık.


    Paylaşımın için teşekkürler.

  • Ahmet Bey, diğer sitede (airgunsnipers.com) dediğiniz gibi arazi atışlarınızı gerçekleştirdiniz ve bizlerle paylaştınız. Elinize sağlık.


    Bende tüfeğimle ilk defa şişe vurduğumda Termopl'ün HW97k sını kullanıyordum. 30 metre mesafede soda şişesi paramparça olmuştu.
    En uzak 40-45 metrede soda şişesi vuruyordum ve çok gururlanıyordum.... ta ki Kemal Aktaş, Buluthan (ambrosia) ve Erkan (Pirana)'larla tanışana kadar. Onlarla üçüncü buluşmamda 100 metrede pet şişe vurmaya başlamıştım HW97 ile.
    Hepsi PCPkullanıyor 5,5mm atıyordu, bense yaylı ve 4,5mm atıyordum ve olmuyordu. İlk fırsatta namlusunun Lothar Walther olması sebebiyle 5,5mm Webley PCP aldım. Namlu sayesinde iyi, tetik konusunda facia bir tüfeğim var şu an. Sabah Buluthan'la atışta, 195 bar da tüpe bağlı iken 880 fps atış yaptı tüfeğim. Sohbet ediyor gibi yazıyor, anlatıyorum.
    Ambrosia maşallah dürbün konusunda uzman olmuş. Sabah 10 metrede sıfırladığım tüfekle 100 metreye atmak istediğimde, "kaç klik yukarı alayım" dedim Buluthan'a. "60 klik al" dedi. Aldım ve tam ortadan vurdum!!!!!
    Arazi atışları bağımlılık yapan bi hastalık. Ve tüfeğiniz kesinlikle modifiyeli olmalı.
    Hedef kağıtlarındaki başarılı gruplarınızı görmek üzere, kazasız atışlar....

  • Buluthan ve Cahit e teşekkürler duygularımı benimle paylaştınız İnşallah kağıt üzerindede grup yapmaya çalışacağım işte dediğim gibi benim sizler gibi sık arazide buluşma şansım yok olduğu zamanda böyle heyecanlı bir şekilde daha uzun mesafelere( 150-200 metre ) atışlarımla paylaşım yapacağım .

  • gerçekten güzel betimlemişsiniz güzel ve ders niteliği taşıyan anlatımlar yapmışsınız.

    hamdım piştim yandım oldum.

  • gerçekten güzel betimlemişsiniz güzel ve ders niteliği taşıyan anlatımlar yapmışsınız.


    eh bi şeyler anlatmaya çalıştım.teşekkür ederim .

  • güzel bir çalışma günü gerçek leştirmişsiniz,paylaşım için teşekkür ahmet abi ;d;

  • dün akşamdan beri mesaj ı okey lediikden sonra hata veriyor,sonrasıma geri ye tıklayıp tekrar okeyleyince, (uyarı veriyor)
    siz bu mesajı yazmaya başladıkdan sonra 1 bir başkası yeni mesaj yazdı bile ) diye, ama o mesaj benim mesajım, iş böyle olunca aynı mesajı 2 kere okeyliyen arkadaşlarımız oluyor farkına varmadan

  • keyifli ve güzel bir çalışma olmuş paylaşım için teşekkürler .saygılarımla

  • paylaşımlarımı paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler..