Tasko 3-9*40E tüfek dürbünü

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar. Ben konu başlığındaki dürbünü almayı düşünüyordum ancak dün test etme şansım oldu. Bir arkadaşım CFX Royal tüfeğine bu dürbünden aldı. Dürbünden bakılınca silahı ancak belirli bir doğrultuda tuttugumuzda görüntü alabildik. Yani silah çok hafif eğimli bile olsa dürbün kararıyordu ve hiçbirşey görülmüyordu. Ben daha önce başka dürbünlere baktım silahçılarda ancak bu tür bir durumla ilk defa karşılaştım. Dürbünü sıfırlayan arkadaş bunun normal oldugunu, yalnızca nişanlama doğru yapıldıgında görüntü vereceğini söylemiş. Kendimin evde normal dürbünüm var, onda da asla böyle bir durum yok yani bakar bakmaz görüntü veriyor. Bir acayiplik olmasın bu durumda?


    Saygılar, sevgiler...


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • kendim bakmadan tam bişey söyleyemem ancak, dürbünlerde doğru bakılmadığında (kendinize göre tam ayarlanmadığında) görüntüde bulanıklık-karaltı oluşabilir.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Teşekkürler arkadaşlar.


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • Bu dürbünden ben kullanıyorum. :) Kullanıyorum da bir ara dürbünü söktüm, tek tek parçalarına ayırdım. :D Sonra toplamak istedim ve çok yağlı olduğundan tiner ile temizleyip çok güzel bir şekilde mercekleri temizleyip toz dahi kondurmadan geri topladım, yapamadığım(daha doğrusu uğraşmadığım) tek yer ayar yeri, ayar yerinin oraya takıldığını düşündüğüm bir tel var, yay görevi görüyor sanırım tel derken bir SD kartın yarısı kadr birşey(diklemesine) onu dürbünü gövdesinin ortasındaki ayar yerini çaprazına takmam gerekiyor sanırım, dürbün ortasından geçen ve zoom görevinide gören mercekleri ayar yerine doğru yönlendirmesi böylelikle ayar yerlerini oynayarak ayar yapmamızı sağlıyor. Belki uğraşırım, şu durumda 15-20m civarı mesafeden bir tuğladan hafif daha büyük hedefleri vurabiliyorum, toplarken artıkıla çok özen gösterdim ve onu ellemedim bile, ve tam düz bir şekilde yerine taktım.


    Dürbünü yağlamam gerekirdi ona uygun bir yağ ile ama yapmadım, şuanda sorun yok umarım olmaz da :D çünkü o yağ bir yandan dürbünü sarsıntılara karşı koruyordu sanırım çünkü ana mercekleri takarken boşluk oluyor sallanıyor. Yağlı ilen öyle değildi ama, şuanda sıkı sıkıya vidalamış durumdayım. :D


    Pazartesi günü de silahı sökmeyi planlıyorum. :D yeni bir yay yaptırıp deneme yapacağım daha kalın olarak. Ayrıca namluyu tutan pimide yeniden yaptıracağım çünkü biraz garip durumda, pim üzerinde yerli yersiz oyuklar var, yaptırabilirsem bir de namlunun pullarını yenidne yaptıracağım.


    Aklımda da bir proje var, MOD.135 XRD susturucuyu kökten sökebildim. :D buna uygun bir boru yaptırsam 15 cm uzunluğunda filan namluyu daha uzun göstersem ama pellet namludan çıkınca uzun borudan geçeceği için susturucuda kalır mı o düşündürüyor, ayrıca tüfeğe uygun boyası mesele. :(

  • Abi ne deyim, kolay gelsin :D


    Safir T14 Uzun Kundak Ayarlı Dipçik + Tasco 2x8x32


    War doesn't determine who is right but who is left...

  • veli beyden bende tasko 3-9*40 dürbün aldım.bu gün geldi. crosman 2100'e taktım tüfek okadar güzel göründü ki gözüme anlatamam g;$i daha sonra atışlara geçtim.şansımdan dürbün sıfırlanmış olarak denkgeldi.inanamıyorum ya. 30 metreden su şişesi kapağını 3 defe arka arkaya tam ortasında vurdu. bu tüfeğin atış zevki böyleyse acaba pcp'nin nasıl acaba? cevabı belli tabi mükemmel. x;.z

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love:

  • teşekkür ederim nucleex herkese hayırlı atışlar dilerim. g;$i

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love: