FX Phantera Valf ve Valf kapağı problemi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • FX phantera ilk serilerde valf olması gerekenden daha ince olduğu için (eski 2.4 mm, yeni 2.95 mm) ve valf kapağının önündeki blokta yeteri kadar boşluk olmadığı için valf eğiliyor ve valf kapağından hava kaçırıyordu. FX bu ilk serileri geri çağırdı ve çözdü. Türkiye'ye geldi mi bu serilerden bilmiyorum.

    Fakat bu güncelleme de uzun vadede ortaya çıkacak olan bir diğer problemi çözmedi.

    Problem şu ki; panthera oldukça güçlü bir pcp ve valf yatağı tasarımı zayıf. Valf i 2 adet o ring tutuyor ve yataklama yok. Dolayısıyla özellikle valf kapağındaki o ringi (3×1.2) sürekli yırtma problemi yaşadım.

    Adana'da Mustafa Emrah Kalay hocamla yataklaması olan başka bir kapak ve yataklamayı destekleyecek orijinal ölçülerde ama yaklaşık 6 mm daha uzun valf yaparak problemin ortadan kaldırmış olduk.

    Benzer problemleri yaşayan olursa bu şekilde çözebilirsiniz.

    Panthera çok keyifli bir pcp,atarken tutarlılığı ve gücü hissediyorsunuz fakat mevcut haliyle en zayıf yeri yataklaması olmaması nedeniyle Valf kapağı. Valf tasarımı biraz fazla cüretkar olmuş 🙂

    FX'e de yazdım konuyla alakalı fakat henüz dönüş olmadı. Ama yakın zamandan onlar da bu konuyla alakalı bir güncelleme yapacaktır diye düşünüyorum. Onların da bu problemden bi haber olması imkansız.