İlk kez havalı tüfek alacak biri

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhaba,

    Silah kullanmayı seven biriyim daha önce hiç havalı tüfek , pcp tüfek kullanmış biri değilim bir merak sardı ve tüfek alıp bu merakımı gidermek istedim. Şuana kadar 2 tane model hoşuma gitti ama almadan önce tecrübeli insanlardan öneri ve bilgi almak istiyorum. Alacağım tüfekte el pompasıyla dolum yapabilmek istiyorum. Beğendiğim modeller Hatsan Flash 101 ve Kral Puncher Big Max X, sizce hangi modeli almak ilk kez kullanacak biri için mantıklı yada sizin daha farklı bir öneriniz var mı şimdiden teşekkür ederim.

  • Hocam ben 2 sinide önermem.

    Hatsan flash çok giriş seviyesi bir tüfek plastik kompenantları çok fazla sorun çıkartabiliyor.

    Bigmax X te 6.35 kalibre ilk tüfeğini 5.5 kalibre almanı tavsiye ederim.

    Pompa ile doldurması biraz yorucu ve zaman alıyor. Atış esnasında hem pompa ile basarım hemde atarımı sakın düşünme.

    Ben gene kral önereceğim hem fiyat olarak uygun hem işi öğrenince modlaması kolay hem de namlusu solid mühimmat ta atabiliyor.

    Hava doldurmanında yöntemleri olsada scuba tüp kompresör gibi hobiye ilk giriş olduğundan sevip sevememe bağlanamama ihtimalini düşünüp en az harcama ile giriş yapman için tavsiyem.

    Kral jumbo duzzle yada bigmax

    Bigmax X olan değil normal bigmax.

    Jumbo duzzle ekstra bir tüp hediyeli geliyor bigmax lerdede önde ve dipçikte 2 tüp takılı sate. Akşamdan pompa ile basıp hava hacimleride yüksek kapasite olduğundan sabahına keyifli atış yapmanı sağlar. Bağlanırsan hobiye ileride scuba tüp alırsın bir çok yerde uygun fiyatlara kuru hava basılabiliyor yada baya bağlandın kompresör alırsın. Ama uzun vadede el ile bu tüfeklere hava basmak insanı bezdiriyor. Kafana birşey takılırsa özelden numara bırak elimden geldiğince bilgim yettiğince yardımcı olurum. Allah kazasız belasız hobiyi sürdürmeni nasip etsin.

    FX Maverick Sniper

    700 mm. Superior 0.22 Cal.

    700 mm. Superior 0.25 Cal.

    Element Optics Helix 6-24x50 FFP

    FXairguns Wireless Chronograph

    6.8 L Ekstra hafifletilmiş Limitsiz Karbon tüp.

    Yong Heng Air Kompresör

    Side Shot Scope Cam ( Gökhan abinin hediyesi )


  • Güç sevdası yok ise ve durumunuz uygun ise huglu px4 px5 serilerini öneririm inanılmaz stabil silahlar,

    Hercules,hatsan novastar, kral beraker bullbup, yine novastar sentetik kullanmış biri olarak, son noktayı px5 pro sport competition lamine mavi ile son noktayı koydum.

    Güce yönelik bigmax x ve hercules ile pek hassas atış aramayın stabilite hava sarfiyatı açısından hobiden soğursunuz.

    Benim ilk önerim px5 olur ona yaklaşık birsey derseniz hatsan novastar ahşap derim. Zira kampanyalı sentetik novastar aldım ahşap modelinden sonra inanın stabilite açısından ahşap modelinin yanından geçemedi.

    İlla güç ve stabilite derseniz bütçeniz uygunsa 2.el dahi olsun varsın fx impact modellerine bakın derim

    Kral N-11 Gas Piston