yayın veya pistonun kurulması için gereken güç?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba,

Yaylı veya pistonlu (IGT, vortex, nitro, vs.) havalı silahlarda yayın veya pistonun kurulması için gereken güç nedir? Bazı yabancı sitelerde araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Birçok farklı bilgi var ama hiçbiri net olarak şu marka model pistonun sıkıştırma kuvveti budur demiyor. Bilgisi olan veya bu konuda iyi bir kaynağa yönlendirebilecek olan varsa çok sevinirim.

hobi olarak atıyorum...

• Merhaba,

Yaylı veya pistonlu (IGT, vortex, nitro, vs.) havalı silahlarda yayın veya pistonun kurulması için gereken güç nedir? Bazı yabancı sitelerde araştırdım ama net bir bilgi bulamadım. Birçok farklı bilgi var ama hiçbiri net olarak şu marka model pistonun sıkıştırma kuvveti budur demiyor. Bilgisi olan veya bu konuda iyi bir kaynağa yönlendirebilecek olan varsa çok sevinirim.

Bu konuda biraz araştırma yapmıştım. Havalı tabanca olarak HW45 için kurma kuvveti (cocking effort) 8 kilo . Yaylı havalı tüfeklerde Gamo hunter 440 için 13,5 kilo , Diana 350 magnum için 16 kg olarak veriler bulmuştum.

• Bu konuda biraz araştırma yapmıştım. Havalı tabanca olarak HW45 için kurma kuvveti (cocking effort) 8 kilo . Yaylı havalı tüfeklerde Gamo hunter 440 için 13,5 kilo , Diana 350 magnum için 16 kg olarak veriler bulmuştum.

Teşekkürler,

Aslında ben mekanizmadan ziyade doğrudan yay veya pistona etki eden net kuvveti arıyorum. Kurma kuvveti silahın iç yapısını (kaldıraç etkisi) bilmiyorsam bana pek bir şey ifade etmiyor.

hobi olarak atıyorum...

• Gamo hunter 440 kurma çabasının 13.5kg olduğunu ölçütümüzde ve kurma kolundaki kaldıraç oranınınsa 1/5 olduğunu namlu boyu ve kurma kolunun bağlandığı noktayı oranlayarak bulabiliriz. Buda yayı tam kurmak için 67.5 kg lik bir güç uygulandığı anlamına gelir. Benim elimde gamo440 klonu olan kral n01 de bu deger 14kg kurma 1/5 orani ile 70kg ... Yay boyunu kısaltarak gücünü düşürdüğüm hatsan mod55s imde yaptığım ölçümlerde kurma çabası 14.5kg namlu boyu kurma kolu bağlantı oranı 1/6 yani yaya 87kg ile kuruluyor ve potansiyel olarak tetiğe basana kadar bu enerjiyi saklıyor. Orjinal yay ile bu değer 100kg civarlarinda olmalı.

HATSAN AT44-10 Tac. 0.22cal | Discovery Optics VT-R 4-16x40

HATSAN Mod55s 0.177cal | Hawke Airmax 3-9x40 AMX + Protector Dampa

Kral N-03 Carbin 0.22cal | Vector Optics 3-9x40

Daisy Powerline 5501 0.177cal

Akkar AŞ Kırma Namlu (Gamo Delta Cadet Kopyası) 0.177cal (ilk Tüfek)