Hatsan Mod 125 Pro Qe Vortex

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese merhabalar 2. havalı tüfeğimi alacağım ilki çok eski markasını bilmediğim bi tüfekti uzun zaman kullandık. İsabet ve tahribatı iyi olsun istiyorum. Mod 125 pro Qe Vortex hakkında hiç bilgi bulamadım. Kullan var mı önerir misiniz? Ve aklımdaki diğer model ise Mod 135 pro Qe. Tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Merhaba

Hatsan kullanmadim ama bildigim kadariyla guc ve stabilite yaylida ters oranti ilk bende senin gibi vursun dagitsin diyenlerdendim ama isabet olmayinca hepsi bosa cikiyor dedigin tufekler cok guclu

Onceliklerini sirala guc mu stabilete mi

Optik mi nisangahmi gibi

Vortex ile yayin cok buyuk farki yok diye biliyorum bunlar kullanim olmadan edindigim bilgiler dogrutusunda

• Merhaba konudaki bilgi ve tecrübelerimi biraz derleyip aktarmak istedim aklınıza takılan ve sormak istediğiniz noktaları sorabilirsiniz. Ahşap kundaklı tüfeklerin atış hissiyatı daha tok oluyor bu da isabete olumlu yönde etkileyecektir. Sentetik kundakda gözle fark etmesi zor eğilmeler bükülmeler meydana geliyor ve ahşap kundağa göre tüfeğin metal gövdesine her noktadan temas edip saramıyor ve bu da atış hissiyatını etkilemektedir (tabii bu durum uzun süre kullanımda, tüfeğinize çok iyi hakim olmaya ve mekanik nişangahı tüfeğinizin atış menziline göre ezberlemeye başladığınızda, grupmana odaklandığınızda fark edeceğiniz bir detay). Ahşap kundak dikkat edilmezse çatlama meydana gelebilir veya arazide çizilmeler meydana gelebilir (dikkat edilirse ve extrem koşullara maruz kalmazsa herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum). Tüfeğin kundağının ağır olması isabeti olumlu yönde etkilemekte fakat ağır tüfek hantal bir tüfektir ayakta atışta pek yorucu oluyor. Malumunuz pcp tüfekler pazarı domine ettiği için kırma namlulu tüfekler biraz geride kaldı özellikle optik kullanımında atıcılar doğru düzgün ekipman bulmakta zorlanıyor (ülkemizde durum malesef böyle, yurt dışından nispeten daha iyi) Eğer optik kullanma gibi bir düşünceniz var ise pcp tüfekler buna daha uygun olacaktır sizi daha tatmin edecektir. Kırma namlu tüfeklerde vortex sistem önce ileriye ve sonra ilk tepmeye göre daha küçük bir tepme ile geriye doğru bir tepme yaratıyor ve bu böyle böyle salınım durana kadar devam ediyor anlayacağınız sarsıntılı bir şekilde atış yapıyor. Yerli markalarımızın sarsıntı önleyici sistemleri çok iyi çalışmadığı için atışı olumsuz yönde etkiliyor. Yaylı tüfek kullanmadım kullanıcıların tecrübelerine göre vortex'e göre daha az sarsıntılı fakat daha şiddetli bir tepme durumu var. Bu sebeplerden ötürü pcp tüfeklere göre grupmanı daha fazla dağıtmakta. Kırma namlulu tüfeklere karşı bir zâfiyetiniz varsa:) benim önerim ahşap kundaklı bir tüfek almanız olacaktır. Mod 135 vortex qe kullanıcıları tüfeğin gerçekten tesirli ve isabetli bir tüfek olduğunu söylemekte. Mod 135 dışında alttan kurmalı modellerde "dominatör, torpedo, proxima" var. Torpedo, dominatör ve proximaya göre daha güçlü ve teknik verilere göre mod 135 ile aynı güçte fakat unutmamak gerekir mod 135 namludan kırma torpedo alttan kurma bir model. Tüfek tercihinizi yaparken bunlarında göz önünde bulundurunuz. Ben mod 85 sniper vortex kullanıyorum. İlk atış yapmaya başladığımda isabetim ve grupmanım çok kötüydü zamanla alıştım. Öztay marka pellet ile 50 metreden soda şişesini rahatlıkla vurabiliyorum. Atışımı biraz daha profesyonel hale getirmek için ikinci el yatagun dampa ve hawke 4x32 AO dürbün aldım. Şu an mevsimden dolayı atış alanım kısıtlı, kapalı alanda 15 metre mesafede öztay pellet ile rahatlıkla 1 TL grupman gerçekleştiriyorum ve gerçekten çok tatmin edici.

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen FurkanMT (4 Şubat 2026 01:00).