boş co2 tüpleri ve kullanılmış saçmaları ne yapıyorsunuz?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Ben kullanılmış pelletleri boş pellet kutularında eritip,hedeflik olarak kullanıyorum,ayrıca boş CO2 tüplerinden de gayet güzel rüzgar çanları yapıyorum :)

    Hatsan Eskort Aimguard pompalı :thumbup:
    Diana Panther mod 31 ;tacli#
    Star Huğlu G505 y.ot. :thumbup:
    Crosman C TT :thumbup: :thumbup:

  • ben daha kolay bi kara barut tarifi veriyim 15 birim potasyim nitrat+2 birim sülfür 3 birim komur bunlari dogru oranda ezerek deneyin ve kucuk miktarda masaya koyup bi cop sis ile yakin dikkat en fazla 2 GRAM Cok ses çıkıyor 8o ;şrofls;. f;s;s bs,;s

    AT 44 S10-Nikula 6x24*40 durbun + GHOST MODERATOR + JSB Exact Jumbo :thumbup: :thumbup: :love: :love:
    Gamo Black FUSION 5.5mm+Hawke Sport HD 3-9x40


    AİR ARMS S400 MPR FT 177.cal+Barska Sniper 10-40x50 GX2

  • 15-20 sene önce co2 lerle zaman ayarlı el bombası yapıyordum pimini çek at :rolleyes: Malzemeler Pirinç kablo kontak kıstırması ve vidası tükenmez kalem iç tüpü(Pirinç-plastik) Kızkovalayan eczası,kara barut,metal vida,ince kalay kaplı tel,çekince patlayan çiklet mekanizması,kapsül,lehim,havya v.b :rolleyes:

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • Pb kurşun elementi serest halde çok aktif bir metal olduğu için ilk fırsatta bileşik oluşturmaya çalışıt ve bu bileşikler de doğadaki nerdeyse bütün canlılara zararlıdır. Bu konuda sanırım hepimiz hemfikiriz. Peki bunları nasıl değerlendirebiliriz.


    Bir önerisi olan var mı ?

  • Zararı olduğundan elimizden geldiğince etraftan toplamak gerekir bence.


    Bide şu varki atış alanına giderken kullandığımız araçların egsoz gazları bence daha zararlı. Milyonlarca insan araç kullanıyor ama ona nazaran kurşun pelet atan az. Özellikle ülkemizde ortalama araç yaşı pahalılıktan dolayı çok yüksek. buda havayı kat ve kat kirletiyor.

    Samyang Sumatra 2500 Carbin .25
    Diana Panther 350 Magnum .22

  • topladıklarımızı ne yapalım

  • bb'leri,atışı dolgu malzemesi hedeflere yaptığımdan,topluyorum,malum,doğaya zarar veriyor. boş tüplerle beraber,hurdacıya veriyorum.

  • Konuyu hortlatmak gibi olmasın da. Düşünceler güzel ama havalı silahla uğraşan bizlerin yanında avcılıkla uğraşanlar çok daha fazla biz bi pelet atıyoruz ort 1gram av tüfeğinden cıkan ortalama kurşun kaç katı bunun kaldı ki tek kurşunu geçtim saçmalar gölde falan kalıyor illaki buna ne yapılacak ki. Su canlıları direk etki görüyor dolaylı yoldanda onları tüketen bizler. Yani tabi biz elimizden geldiğince toplayalım değerlendirelim ama av tüfeklerinin verdiği zarara göre bizimkiler devede kulak. 10tane slug kurşun 1kutu pelet gibi düşünün bu kirlenme kaçınılmaz maalesef...

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22