Webley Patriot .22 (5,5mm)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar dayanamadım ve tüfeği söktüm. :)


    Bana Mustafa abim MOD.135 ile karşılaştırdığım zaman "bu silahı söktüğünde aradaki farkın dağ değil okyanus olduğunu fark edeceksin." demişti, gerçekten aynen bunu yaşadım, abartısız fark ortada.


    Bence tüfeği söküp yeniden yağlamak lazım, bu tüfeği sökerken daha tetik bıçağını çıkardığım anda karşılaştığım yağ çok kalitesiz, paslı su gibi birşey, elimi peçeteye silince sanki siyah sulu boyası gibi ve elimde yağ kalmıyor. Tüfeği tamamen söktüm, yayda zerre yağ yoktu.


    Bu tüfeğin en sevdiğim tarafı namlu sökümü, bir kaç saniyede söküverdim, anca bu kadar kolay olur yani namluyu sökmek gövdeden. :) MOD.135'i sökerken neydi o öyle, pime vuruyorum vur vur çıkmıyor, çıksada pimi bir daha kullandığım zaman boşluk yapıyor, anca yeni pim ile çözüyordum.


    Ayrıca "MASTER" arkadaşımızın yazısında okuduğum tetik ayar yöntemini yaptım, süper bir hassaslık oldu. :)


    Tüm parçaları aşağıda görünüyor. Yalnız, muzzl break'i sökerken etrafına yarım santimlik sert bir lastik geçirdim ve mengeneye kıstırıp namluyu çevirerek çıkarabildim, başka türlü çıkaramadım tabiki altındaki alyan vidasını sökmüştüm en başta, ancak muzzle break'i söktüğümde gördüm, dişli ile bunu taksalardı daha güzel olurdu, sağa sola oynana durumu ne olacak diyeceksiniz, arpacık olduğu için, onuda tam namlunun alt hizasına bir delik açarak, ona göre 1 veya 2 vida yapılsaymış, çok daha güzel olurmuş, söktüğümde gördüğüm diğer şey ise japon yapıştırıcısı sürülmüş gibi hani japon yapıştırıcısımı bir yere damlatınca donar kalır öyle, onun gibi iz var, temizlemem gerekecek.


    Bir de şu muzzle break'in üzerindeki vidayı sökemedim yahu, pense ile destek alarak dahi uzun alyan anahtar ile sökmeye çalıştım ama olmuyor, alyan anahtar baya bir esniyor ama yinede çıkmıyor, o kadar sert denedimki çıkması lazımdı normal bir vidanın, yine bahsettiğim yapıştırıcı gibi bir şey sürülmüş gibi buna, zarar verip çizmemek için daha fazla denemedim.


    *Büyük halleri için resimlerin üzerine tıklayın.


    airgunturk.com/attachment/654/


    Gez tertibatının içinde çok ince parçalar var, dikkat. ;)


    airgunturk.com/attachment/655/ airgunturk.com/attachment/656/


    Pistonun arka tarafına ek bir parça kaynatılmış.


    airgunturk.com/attachment/657/


    Piston keçesi.


    airgunturk.com/attachment/658/ airgunturk.com/attachment/659/


    Piston, piston içi yay önü tutucu ve ağırlık, yay, arka yay tutucu, gövdenin içinde duruş hali.


    airgunturk.com/attachment/660/


    Kundak altında askı için vida. :)


    airgunturk.com/attachment/661/


    Yarın ilk işlerimden birisi, şu yıldız başlı vidaların alyan başlı olanlarını almak olacak, bir de bulursam, ucuz olursa yeşil kauçuk bazlı gres. Daha tüfeği toplamadım ve bu yağdan ucuza bulabilirsem biraz ondan alıp, temizleyip yağlayacağım, yoksa yine kırmızı gres kullanacağım.

  • eline sağlık tüfeği alıp söküp ne nerde nasıl olmuş montajda bir aksaklık varmı diye bende dayanamam ,hatta şuan 2100 söküp dağıttım montajda yada fabrikanın unuttuğu bir dolu şey olduğunu fark ettim derhal girişimlerime başladım derken saat şuan bir olmuş bitti yeni bir arkadaşın tüfeğin güc düşüklüğünden bahsetmişdi 2100 le ilgili kesinlikle haklıymış

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen avcihoca ().

  • Benim asıl sökme amacım, Mustafa abimin yazısında belirttiği fabrika yağlarının kalitesizliği, ve bu haklı gerçeği sökünce ben de gördüm.


    Bu arada muzzle break'in üstündeki, arpacığı tutan vidayıda sökebildim az önce, dürbün takılı iken gez de söküldüğünde daha şık göreneceği kesin arpacık olmadan. :)

  • ellerine sağlık çok güzel bir çalışma olmuş..

    DİANA MOD 54 5,5
    WEBLEY PATRİOT 5,5
    WEBLEY LONGBOW 4,5
    GAMO P 23 COMPACT 4,5
    WEBLEY TYPHOON 5,5
    ÜZÜMLÜ OTO 7+1 12


    HATSAN MOD 55 HATSAN MOD 125 HATSAN MOD 135

  • Teşekkürler, benim asıl merak ettiğim transfer deliği üzerinde ne yapılabilir? Yani genişletsem 4.5 mm'ye nasıl olur acaba. :D 5.5 mm'de yapabiliriz belki ama bu sefer ağır pellet gerekir sanırım ama TS18 kullanılabilir ise olabilir, TS18 şak diye oturuyor namluya ve düşmüyor geriye. :)


    Ne dersin transfer deliği genişletmeye Mustafa abi. :)

    • Official Post

    Ellerine sağlık Onur,


    • Muzzle Break ı sökmene gerek yoktu,Locktite sürüp takmışlar,
    • yeşil gresin 1 kilosu 5 YTL onu bumadan silahı toplama,sanayi de heryerde bulursun.
    • Transfer deliği zaten 4mm,artık ben transfer deliği genişletmeyi bu şekilde önermiyorum,yapabilirseniz, 5 derece konik rayba ile silindir içinden transfer deliğine müdahale ile ,transfer deliğinin namlu tarafı 4,20mm oluncaya kadar talaş kaldırılırsa,bu 5 derecelik konik rayba ile nefis bir iş çıkmış oluyor,ve sıkışan hava transfer deliği arkasında yoğunlaşırken,transfer deliğinin konuk hale dönmesi,basınçlı havayı pellet üzerine çok daha randumanlı aktarmış oluyor ve daha fazla enerji elde ediliyor.
  • Anlaşıldı Mustafa abi, çok teşekkürler, o zaman Pazartesi günü(ben yarın ilk işim dedim ama yarın Pazar, her yer kapalı) yeşil kauçuk bazlı gres arayacağım, bulamazsam sanayiden temin ederim o zaman. :) Konik rayba işinide araştıracağım, google'da araştırdım biraz yapabileceğim birşey gibi, o 5 derecelik konik raybadan bulursam.


    Muzzle Break'i sökmezsem rahat edemezdim. :)

    • Official Post

    Şimdi Hatsan Mod135 in parçalarıyla karşılatırmalarda yaparsın sen ;)


    Mesela piston keçesi,her ikisinede tırnağınla bas,birde parmaklarının arasında esnet,hangisi tahta gibi hangizi esnek yapılı,vs... :huh:

  • Çok doğru, ilk söktüğümde inceledim keçeyi ama karşılaştırmadıydım, şimdi yedekteki HATSAN MOD.135 keçesini dediğin tarzda inceledim, birde WEBLEY PATRIOT'un keçesini inceledim, aradaki fark bariz belli, 135'indi tahta gibi. :) Webley'inki gerçekten çok güzel.


    Zaten tetik, namlu vs. 135, Webley Patriot'un yanına yaklaşamaz. :) Tabii 1. nesil olanlar. :)

  • webley patriot 22 1. nesil ve 2. nesil olanlar arasındaki temel farklılıklar


    nelerdir( malzeme kalitesi sağlamlık, namlu, isabetlilik açısından)


    lütfen kullanan arkadşlar bilgi versin...

  • 1nci nesil kısmen ingiliz mamülü parçalarla donatılmış, 2nci nesilde ne kullanıldığı meçhul. 2nci nesilin tetiği altın sarı renk.

  • Webley Patriotları arkadaşlar kullanmaya başladılar, arkadaşlar kullanımla ilgili hoşunuza giden özellikleri ve sizce negatif yönleri ufak ufak belirmeye başlamıştır. Hem kişiden kişiyede fark göstereceğini düşünüyorum yorumlarınızı bekliyoruz :)

    Webley Patriot - T.M.A.

  • Hemen yorumumu yapayım. :) Öncelikle tekrar Mustafa abime çok çok teşekkürlerimi iletiyorum, bana bu silahı önerdi ve MOD.135 gibi bir silahtan sonra mükemmel geldi, isabetlilik herşeymiş. :) 50 veya dahada fazla uzakta bir direk var, 2 soda şişesi kalınlığında ortalama, ona her atışımda tam isabet, muhakkak vuruyor ve "dinnn" diye bir ses geliyor, müthiç oluyor tabii bu çünkü isabetin kanıtı. :) Süper birşey, benim bu tüfekteki negatif bulduğum tarafı 1. olarak namlu kırma dilindeki yayın sert oluşu(belkide bana sert geliyor), bunu daha yumuşak yay ile değiştirdim ve atış eziyetten zevke dönüştü.


    Gücü gerçekten yerinde bir tüfek, çok güçlü, konik rayba bulamadığım için hava transfer deliğini genişletmedim ama bu şekilde bile yeterince güçlü durumda, sesi fazla değil. ;)

  • Sialhın namlusunda görünüş olarak neler yapılabilir, kundağa bence bi şey yapmaya gerek yok zaten çok asil bi havası var kundağın :)

    Webley Patriot - T.M.A.

  • Kundağı kırma mekanizmasını kapatacak kadar uzatsalarmış süper olurmuş.
    +1 :)

    Webley Patriot - T.M.A.

    • Official Post

    Ben "Skmergen" Şükrü bey'in namlu ucunu söküp,1/2 UNF diş açtım ve benim meşhur AirArms S410 susturucusu kopyalarımdan taktım,çok şık oldu,zaten şimdi bu susturuculardan 100 tane yaptırıyorum,malum FX lerin namlu ucunda orijinalden 1/2 UNF diş hazır.

  • Mustafa abi resmi varmı hazırda acayip merak ettim şimdi :)

    Webley Patriot - T.M.A.

    • Official Post

    Mustafa abi resmi varmı hazırda acayip merak ettim şimdi :)

    Fotosu yok,çekebilirim ama silaha monteli değil,şu meşhur kurma kolları bitmediği için,bekliyor.