Atıcı - Avcı- Katil

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • +1 yalnız üreme dönemlerinde rahat bırakalımki vuracak birşeyler kalsın

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • Havalı tüfek denilince genelde akla ilk gelen şey av oluyor atıcılık şişe kırma daha sonra geliyor.Foruma ilk kayıt olduğum günlerde hep dikkatimi çekmiştir,hiç kimse av dan kuştan bahsetmiyor kırdığı şişeden yaptığı guruptan bahsediyor, ya diyordum buradaki herkes tüfekleri ile sadece şişelere hedeflere atıyor da bir ben mi kuşa sıkıyorum diye düşünüyor ve eziklik hissediyordum içimde.Ama artık düşünmüyorum içim rahat ;şrofls;.

    EVLİ MUTLU ÇOCUKLUYUM ^^


    MARAŞLIM BİR HAMASET DESTANI NAKŞEDİLDİ BAĞRINA
    YURDUMUN ARSLANLARI ÖLDÜ İMAN UĞRUNA


    emrahkazici@hotmail.com

  • ilk seferinde vurunca biraz içinde üzüntü acaba yanlış mı yaptım sorusu oluyor. alışınca çocuk oyuncağı gibi geliyor.


    İçimden bir ses "Yapma" dedi deriz. içimizdeki bu ses aslında vicdandır ve vicdan herzaman doğruyu söyler. Acaba artık üzülmemeye alışmak vicdanın öldüğü manasına geliyor olabilirmi?

    Diana 350 Magnum 5.5mm.
    A1Optic 1x42 Red Dot

  • Konuyu açarken ki düşüncem insanları birazda olsun düşünmeye sefk ederek Atıcılık- Avcılık konusuna falsefi yönden bakmak, ve bu konular hakkında bir kültür, ortak bir bakış açısı kazandımaktı (brain storming). Kişilerin avcılık maceralarını anlatarak bu spora zarar vermek değildi.


    Bu bağlamda sayın MASTER ın yazısına teşekkür ederim. Bakış açısını yaşanmış bir olayla güzel örneklemiş.


    Amacımız burda karga veya saksağanın zararlı bir yaratık (ki doğada hiçbir yaratık gayesiz yaratılmamıştır) olduğu ve vurulması CAİZDİR fetvası çıkarmak değil, Atıcı-Avcı-Katil terimlerinin taşıdığı anlamı derinleştirmek, bir kalıba sokmak.


    Kargalar hakkında çıkacak "Caizdir" fetvası benim gibi birçok kişinin vicdanınıda rahatlatacaktır sanırım :)



    Not:Hayatımda sadece 2 tane canlıyı vurarak öldürdüm. Nedense balık tutmayı "öldürmek" olarak hiç düşünmüyorum. Ben atıcıyım, henüz avcı olmadım.

    Diana 350 Magnum 5.5mm.
    A1Optic 1x42 Red Dot

  • Doğadaki canlıların pek çoğu av - avcı ilişkisi içindeler. Aralarındaki dengeyi bozan da genellikle insan oğlu oluyor.
    Avustralya da, çin seddinden daha uzun bir Dingo çit'i var. Yüzlerce yıl önce adaya götürülen evcil köpeklerin bu günkü vahşi torunları başlarına bela olmuş durumda.


    Kargalar, Saksağanlar ve Martılar yerleşim alanlarına yakın yuvalanarak düşmanlarından korunmuş ve aşırı üremişlerdir. Balık avlamayı unutan martılar Ankara'nın çöplüklerini bile işgal etmişler.
    Eskiden, çevreye zararlı türlerin aşırı çoğalma hallerinde avlanmaları teşvik edilirdi. Karga leşleri karşılığında fişek verildiğini hatırlıyorum.
    Ama şimdi çevreciler, hayvanları koruyanlar (?) ve koruma kanunlarımız var. Başka türlere zarar verse hatta onları yok olma eşiğine getirseler bile bu türlerin avlanması çok ses getiriyor.
    Geriye tek çözüm kalıyor. Aşırı üreyen bu türlerin (Karga, Saksağan, Martı) bir kısmının yakalanıp, kısırlaştırıldıktan sonra doğaya salınması. ;şrofls;.
    Haydi yeşiller, iş başına.....

  • Geriye tek çözüm kalıyor. Aşırı üreyen bu türlerin (Karga, Saksağan, Martı) bir kısmının yakalanıp, kısırlaştırıldıktan sonra doğaya salınması. ;şrofls;.
    Haydi yeşiller, iş başına.....

    abi ne gerek varki yeşilci olarak bizler varız ya ;kihhik,

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • Yazın ODTÜ'nün arazisine ektiğim karpuzları telef ediyordu bu müptezel Saksağan hayvanı..Karpuzun içini öyle mükemmel oymuş ki hayret edersiniz.
    20 senedir ava giderim,babamın yanında başladım avlanmaya,babamda dedemin yanında başlamış yani üç kuşaktır avcıyız.Ama bugüne kadar av hayvanı haricinde bir şey vurmamıştım (Bir kaç sığırcık hariç)
    Beni o kadar dellendirdi ki bu saksağanlar üç tanesini o gün indirdim.Ama son vurduğum yere canlı düştü,kanatlarını tıpkı koltuk değneği gibi yere dayayıp ayakta kalmaya çalışıyordu.Hayvanı o halde görünce vurduğuma pişman oldum,namluyu kafasına dayadım ve daha fazla can çekişmemesi için tetiği çektim.Gerçekten içim acıdı..
    Tavşan avlamayı da buna benzer bir olay yüzünden bırakmıştım yıllar önce.


    Şimdi aradan bir kaç ay geçti bazen "cak cak cak" diye ötüp beni deli ediyorlar,korkarım elimde tüfek olsa bir kaç tanesinin daha canını yakacam gibi:)

    Hatsan MOD 150 TORPEDO 5.5


    Gamo PT 80 4.5

  • insanın içini en çok acıtan da dediğiniz gibi hayvanın hemen ölmemesi.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • insanın içini en çok acıtan da dediğiniz gibi hayvanın hemen ölmemesi.


    +1 hemen ölmedimi ortaya çok acı bir durum çıkıyor,ben kendi adıma utanıyorum böyle bir olay başıma geldiği için,hayvan korkmuş kaçmaya çalışıyor ;(
    yok benden avcı falan olmaz,bu yüzden ateşli bir tüfeğim yok,varda kullanmıyorum açıkcası,abimin var iş yerimizde yatıyor 8 atar
    kırk yılda bir ormana yolum düşecek kuş sesi duymadan dönmek demek,hayat bitmiş demek

  • Sanırım yüzde 3 lük kesime giriyorum... Hatta 1 ...

  • Saksağanları öldürmeyip yaralayacaksın ki arkadaşları da gelsin ;rofl.;


    Katli vaciptir arkadaşlar bu yaratıkların ;d;


    bakın bende bu bed sesli hayvanları sevmiyordum ama bi çam ormanındaki vazifeleri çok büyükmuş yani çıkan yerdeki 10 cm lik çam agaçlarinin tepesini ısırıp büyümesini engellermiş büyürse yanındaki çam ağacı çam fıstığı vermezmiş yanı çokta zararlı olduğunu düşünmüyorum açıkçası

  • çam ağaçlarının büyüme evrelerinde tepelerini(sürgün) yiyen hayvanlarla mücadele ediliyor bildiğim kadarıyla.örneğin keçiler de aynı şeyi yapıyor ve o yüzden ormanların düşmanı olarak gösterilen bir hayvan.ağaçlandırma yapılan yerlere keçi sokulmaz.yani sokulmamaya çalışılır.bu zarar yüzünden orman köylüleri alternatif geçim kaynaklarına yönlendirilir.


    ayrıca yetişmiş büyük bir çam ağacı çam fıstığına her zaman tercih edilir.


    eğer o kuş dediğiniz şeyi yapıyorsa vurulması şart. g;$i

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • valla arkadaşlar bana öyle geliyorki biz fakir edebiyatı yapıp kendi kendimizi teselli etmeye çalışıyoruz, ben şimdiye kadar bu canlıların hiçbir zararını görmedim. Ama genlerimizde olan avcılık ve öldürme tutkusuna çoğu zaman yenik düşüyorum her seferinde pişmanlık duyuyorum. Bu pişmanlık ikinci bi canlıyı görene kadar ancak devam ediyor, zaman efrumu yok bazen 1 dakika bazen 30 dakika sürüyor ama hepsi bu

    Steyr Challenge 4,5 - Schmidt&Bender FTII 12.5-50x56
    Steyr Hunting 4,5 - Sightron SIII 10-50x60
    FX Bobcat 6,35 - Bushnell 4200 6-24x50
    AA S410 5,5

  • ben önüme geleni vuruyorum.
    Dürbün yada arpacığın önüne bir şey geldimi vurmadan duramıyorum.Çok kötü bir his bu
    Aslında zevkte değil yani vururken aldığın zevk vurduktan sonra duyduğun acıdan çok çok daha az ama ne bilim
    Mesela bazen bşir kargaya nişan alıyorum.Niyetim vurmak değil ama çatadanakta düşüyor enteresan bir şekilde vuruyosun
    Bence bu nefisle alakalı bir hadise
    Atmamak büyük erdem.

  • Sayın exador,


    Gerçekten güzel bir noktaya değinmişsin. Vurmak değil vurmamak erdem. Yani nefisle yapılan savaşı kazanmak.


    Eğer vurmak bir ihityaç olsa, içinde böyle bir tartışma yaşamassın. Akşam evine götüreceğin av olsa vururkende vurduktan sonrada sevinirsin.

    Diana 350 Magnum 5.5mm.
    A1Optic 1x42 Red Dot

  • Abi mahvettiniz beni içimde hissedipte kendi kendime bile itiraf edemediğim o vicdan azabını ne bileyim pişmanlığı yazıya dökünce içim bir garip oldu doğrusu serdarhavsut abiminde dediği gibi bu vicdan azabı bazan 1 dakika bazan daha fazla oluyor sanırım benimki yarın sabaha kadar devam edecek(taki tüfeği elime alana kadar) sonrası malum bir gözüm hedef kağıdında diğer gözüm ağaç dallarında olacak.... ;$.,

    EVLİ MUTLU ÇOCUKLUYUM ^^


    MARAŞLIM BİR HAMASET DESTANI NAKŞEDİLDİ BAĞRINA
    YURDUMUN ARSLANLARI ÖLDÜ İMAN UĞRUNA


    emrahkazici@hotmail.com

  • vurduğunuz zaman mı yoksa atıp da ıskaladığınız zaman mı daha çok üzülüyorsunuz? ;avci;

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380