Ne kadar eder ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Tiner uçucu bir madde, içinde kalıcı koku yapacak partikül yok bildiğim kadarıyla, yani tinerde bırakılırsa nisbeten faydası olur, koku zamanla geçer hatta fırınlanması halinde hiç koku kalmaz.


    Mahmut senin kundak yağı eme eme şişmiş ama silaha takılı olduğu içinde formunu bozmamış, dediğin gibi kurutulursa silaha bol gelmeye başlayacaktır, ama amaç kundağı bu siyahi yağdan kurtarmak, sonrasında tik yağını incelterek uygularsan (emdirirsen) ahşap eski halini alabilir.

  • Kesinlikle bu teak yağı mükemmel birşey. Ahşaba çok güzel bir görünüm kazandırıyor. Yarım litresini Koçtaş'tan 8,90 a alabilirsiniz. yarım litre ile çok çok fazla tüfek yağlanabilir. İkinci katı atınca iyice güzelleşti. En güzel yanıda çizik veya darbe durumunda vernik gibi baştan sil yeniden uygula gibi bir derdi yok. Deforme olan yere çok az sürerek eski haline gelebiliyor olması güzel.


    [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/090209/temp/u39sg7gw.jpg]


    Bu arada Mustafa Bey hangi tineri kullanmalıyız.Bildiğim kadarıyla selülozik tiner selülozik boyayı inceltirken ; sentetik tiner boyanın yapısını bozarak kolay çıkmasını sağlıyor. Daha doğrusu model ve maket yapımında bu yöntemi uyguluyoruz. Yağ içinde aynı durum geçerli mi acaba. Şöyle birşey denesek ; yağlı bölümden bir pamuğa iki örnek alsak ikisinide farklı tinerlere batırarak sonucu gözlemlesek daha doğru yapmış olmazmıyız. Yağın yapısını bozarak ahşap içine hapsetmek yerine incelterek çıkmasını sağlasak mesela. Belki ince eleyip sık dokudum ama seviyorum ayrıntılarla uğraşmayı. Hem değerli bilgileriniz sayesinde bizden sonra gelenlere okuyacak değerli bir konu bırakmak güzel olur. Saygılar

    • Official Post

    Pamuk vs.. hiç uğraşma, selülozik tiner selülozik boya yada verniklerde inceltici olarak kulanılır, ayrıca sentetik boyayı söker, sentetik boya içine koyarsan lor peyniri gibi yapar kimyası farklı olduğu için, sentetik tinerin yapısında bir miktar yağ vardır ve kalıcı kokusu vardır, oysa selülozik tiner tamamen uçucudur.


    Uzun lafın kısası selülozik tiner sökücülüğü oldukça fazladır, bir çeşit asetondur, hatta asetondur da diyebiliriz, yani selülozik tineri eşinizin tırnağındaki ojeye sürerseniz çıkarır, ama dikkat selülozik tiner bazı plastikleri eritir, aşırı yanıcı parlayıcıdır, kıvılcıma maruz kalırsa benzinden çok daha hızlı parlar.

  • Teşekkürler Mustafa Bey ;d;
    Mahmut duydun yarın nalbur yolu gözüktü sana. ;şrofls;.