Ne kadar eder ?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Resimde gördüğünüz tüfek 20 kalibre tek kırma şoklu bir tüfek. Üzerinde Gardone VT yazısı var. Dış yüzeyinde karıncalanma var. Dipçik ve kundakta yer yer vernik soyulmuş durumda. Yaklaşık 25 yıldır çatıda saklanmanın getirdiği izler sonuçta. Ancak tüfeğin namlusunun içi koyu yeşil gresle doldurulmuş saklandığı için namlu içi süper sanki yeni gibi. ( Dedem bunu nasıl akıl ettiyse ;d; ) İnternetteki aramalarımda Gardone VT yazınca karşıma baretta çıkıyor. Hafta sonu 30 fişek attım. Hiçbir problem çıkarmadığı gibi saçmayıda hiç dağıtmaması beni şaşırttı. 30 mt atış yaptım ilk önce 6 numara saçma ile 5-6 cm çapında bir delik açtı tenekede. Daha sonra 50 mt de denediğimde 10 cm lik bir grupman yaptı. Şimdi sormak istediğim bu tüfeği aslında satmak istemiyorum ve nasıl bir bakım önerirsiniz. Namlu dışında metal karartma yapmak için çok iyi zımparalamak gerekecek. Bu da silaha yazık eder gibime geldi. Namlu için hammerite metal boyası önerilmiş bir sitede. Dipçik ve kundak problem değil ince zımpara atıp tabanca ile vernik atabilirim. Diğer sormak istediğim ise satmak istesem ne kadar verirler. Satmaya değmeyecek düşük bir fiyat verirlerse asarım duvarıma arada bir götürürüm ava. Birde tüfekte ne ruhsat ne fatura hiçbirşey olmadığını belirtmek lazım sanırım. Her türlü fikre ve yoruma açığım.


     [Resim Engellendi: http://s4b.directupload.net/images/081124/temp/ouviaziz.jpg]


     [Resim Engellendi: http://s3b.directupload.net/images/081124/temp/yy6icsu5.jpg]


     [Resim Engellendi: http://s4b.directupload.net/images/081124/temp/iw2sp5xq.jpg]


     [Resim Engellendi: http://s1b.directupload.net/images/081124/temp/fpdyti8f.jpg]

  • Diliniz mi tutuldu silahın güzelliğinden ;lol; Buradaki cevherlerden süper yorumlar geleceğine emindim halbuki. Bu gidişle sanırım tek çare arada sırada ormana gidip ;avci; . saygılar

  • En yakın jandarma birliğine sorarsanız değeri hakkında yardımcı olurlar.


    Ruhsatı faturası da yok demeyi ihmal etmeyin ama lütfen.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • bence bı 20 senede sen sakla o tufegı antıka olsun ozaman maddı manevı degerlenır belkı ;avci;

    STRIKKER WORTEX

  • En yakın jandarma birliğine sorarsanız değeri hakkında yardımcı olurlar.


    Ruhsatı faturası da yok demeyi ihmal etmeyin ama lütfen.


    ;d;


    Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

  • Tek kırmaların fiyatı ortada aslında. Yaklaşık 125/250 YTL arası.


    Ruhsatı olmayan bir tüfeği satmak iyi fikir değil diye düşünüyorum. O tüfek bir olaya karışır falan çapraz sorgudur şudur budur iş sizin kapınıza dayanır. Temizleyip saklamak iyi bir fikir. En iyisi ise bence hurdaya verip yok etmek.(ruhsatsız olduğundan dolayı)

  • Temizleyip saklamaya karar verdiğim tüfeği yavaş yavaş temizlemeye başladım. Sizlerden öğrendiklerim sayesinde i önce dipçiği ve kundağı sökerek başladım. Sipariş ettiğim namlu boyası henüz gelmediği için önce ahşap kısmından başladım. Daha sonra güzelce bir zımpara attım. Vernikten dolayı gözükmeyen ahşabın tüm çizgileri çıktı ortaya. Sonra teak yağıyla şöyle bir geçtim üzerinden 16 saat bekledikten sonra ikinci katı süreceğim. Ahşap yılların verdiği yorgunluğu taşıdığı için yer yer kararma yapmıştı. Temizlemesi baya uzun sürdü.


    İlk halinde vernik dökülmüştü resmen


    [Resim Engellendi: http://s4b.directupload.net/images/090207/temp/vqwf8inj.jpg]


    Zımparaladıktan sonra Gamo Desert gibi rengi oldu :)


    [Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090207/temp/wb4x3xod.jpg]


    Ve son hali ince bir teak yağıyla


    [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090207/temp/lazoph92.jpg]

    • Official Post

    Kesinlikle asil bir görünüm kazanmış, vernik bence ahşabın sıcaklığını ve tabiiliğini yok ediyor. ;d;

  • Şöyle yapıyoruz kardeşim. Haftaya cuma sökülü halde benim işyerine getir. Servislerin kalktığı yere tam 6 da getirirsen bitrdiğim gibi getiririm. Namlu boyası hala gelmeyince ve internetten piyasada satılan namlu boyaları için iyi şeyler okumayınca siparişi iptal ettim. Parlak metal renk olana kadar keçe ile sileceğim. İnce yağı da eksik etmemek gerek tabi. Seninkini nasıl istersen öyle yapabiliriz. Ama kundak ve dipçiği tamamen zımparalayıp teak ile yağlarım.

  • Şöyle yapıyoruz kardeşim. Haftaya cuma sökülü halde benim işyerine getir. Servislerin kalktığı yere tam 6 da getirirsen bitrdiğim gibi getiririm. Namlu boyası hala gelmeyince ve internetten piyasada satılan namlu boyaları için iyi şeyler okumayınca siparişi iptal ettim. Parlak metal renk olana kadar keçe ile sileceğim. İnce yağı da eksik etmemek gerek tabi. Seninkini nasıl istersen öyle yapabiliriz. Ama kundak ve dipçiği tamamen zımparalayıp teak ile yağlarım.


    hayri abi ben tüfeği moleküllerine ayırdım zaten
    1. kundak çok yağ çekmiş ve kundağı sıkınca mesela yağ çıkıyor. verniğini kazıyıp fırınlamak gerekir diye düşünüyorum ahşap konusunda hiç tecrübem yok ama sen anlarsın.
    2. namluyu bulaşık süngerinin yeşil sert kısmı ile temizledim boya denen bişey kalmadı asıl iş boyasını temizledikten sonra aklıma geldi. bu namluya tekrar nasıl meneviş yapılacaktı... burada boya satan yok kimisi diyor asit karartma yapılacak onu nerede bulacağım kimisi de diyor krom kaplanır o da orjinalliğini bozacak.
    tüfeğin namlusunun dışı gümüş gibi parlıyor içinde pas var o da temizlenir.
    Namluyu nasıl nerede boyatabilirim? kamuoyuna saygı ile duyurulur.


    okuyanlardan okumayanlardan Allah razı olsun
    agt

  • Bizim burada bir yer var. Tek kırmaya krom kaplama 300 lira istedi. :!: Meneviş ile asit karartma arasında fark olmadığını yazanda var farklı şey diyende. Ama piyasadaki namlu boyası diye satılan ürünler asit karartma yöntemiyle boyuyor ve çok dalgalanma yapabiliyormuş. Bence sende boyadan vazgeç ve öyle kalsın namlu. Yada istersen 8,90 ver al bir boya dene.
    Ahşap için ne yapabiliriz.Bende bir baston vardı içinde kılıç gizli olanlardan. Dede yadigarı aynı şekilde vıcık vıcık yağdı. Önce fırınlayacaktım ama bir bilene sormakta fayda var dedim. Usta bana ince talaşa yatır yaz boyunca güneşte beklet talaş yağlandıkça değiştir dedi. Fırınlarsan zayıflar ve kararır dediği için bu yöntemi seçtim ve iyikide öyle yapmışım. Ama önce mutlaka zımpara yapılması lazım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

  • hayri bunun daha basit bir yolu şu olabilir mi bir emprenye işlemi yapabilen birini bulup tek aşamaya tabi tutmak yani içindeki sonradan yediği yağı geri emilimini sağlamak daha hızlı olur kanaatindeyim ama dozunu kaçırdık mı içinde zerre kalmaz bu da kreozot emdirmesi gerektirecek bilemiyorum

  • emprenye basınç altında ahşabın içindeki kimyasalları emdirmekle birlikte ağacın sağlam olabilmesi için bakır, krom ve arsenik ahşaba enjekte edilmesi işlemidir bildiğim kadarıyla. Buda ahşabın zehirli olmasını sağlıyor ve yeşil renge dönüştürüyor. Böyle bir dipçiğim olsun istemem açıkçası. Ab standartlarında uygulanan emprenye işlemi yatların suya temas eden dış yüzeylerinde uygulanıyor. Bu işlem sırasında arsenik kullanılmıyor vede ahşabın çekme özelliği yok ediliyor. Yeşil renge dönüşmüyor ama hem masraflı bir yöntem hemde ahşabın teak yağını emebilme gibi bir şansı kalmıyor. en iyisi doğal yollar sanırım.

    • Official Post

    Selülozik tiner dolu bir kabın içine koyun 1 gün beklesin, sonra fırında ısıtın tamamını kusar.

  • Bu bildiğim kadarıyla 2 aşamalı bir işlem


    1- ahşabın içindeki sıvının emilimi


    2- ahşaba kreozot emdirilmesi


    ben 1. işlemi kastetmiştim 2. aşama sağlığa zararlıdır bunu bende tavsiye etmem 8| 1. işlem daha pratik olabilir diye düşünöüştüm herhalde yanıldım


    sonsuz saygılarımla

  • Şimdi yağ emmiş ahşap var yağa boğulmuş ahşap var. Anladığım kadarıyla madmax in dipçik boğulmuş durumda ki bastırınca yağ çıkıyor diyor. Bu ahşaba hangi işlemi uygularsanız uygulaın sanırım sağlıklı bir geri dönüş olmayacaktır. Üstelik ateşli bir silahta yaralanmaya sebep olabilir gibi geliyor. Siz üstadlar ne dersiniz bu konuda ? Birde "Mustafa bey" tiner yöntemiyle koku kalmazmı . Elimde gürgen olması muhtemel bir ahşap var. Rengi çok koyu ağır ve sert. Ancak tinerlenmiş olması muhtemel ki keserken sürtünmeden ve ısınmadan dolayı heryer tiner gibi kokuyor :) Tabiki sizin tecrübe ve bilgilerinizi sorgulamak değil sadece merak ve öğrenme amaçlı soruyorum.

  • dipçiği biraz saç kurutma makinesi ile kuruttum içinden yağ aktı resmen ama bu sefer de kundak gevrekleşmeye başladı:)